Hlavní navigace

Fotoreport z HalDell 2015: Hotové lážo plážo!

5. 5. 2015
Doba čtení: 7 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Letními drinky, písněmi a nečekanými překvapeními bylo naplněno jarní partnerské setkání HalDell 2015 společnosti 100Mega Distribution.

Doslovný příjezd pobřežní hlídky v čele s Martinem Zavřelem (generální ředitel), Davidem Petrovičem (obchodní ředitel) a Petrem Štefánkem (ředitel marketingu) a následná kontrola plážového rozložení partnerů prodávajících HAL3000 odstartovaly setkání HalDell 2015 hotelu Atlantis v Rozdrojovicích u Brna.

David Petrovič v úvodu uvedl, že prodej herních sestav roste a s tím roste i prodejní cena desktopů. Podíl herních PC na prodejích HAL3000 je už zhruba 25 %. Shrnul, že v loňském roce se dařilo zůstat technologickým lídrem, být vyzyvatelem ve srovnávacích testech, spolupracovat s partnery jako je Playzone, Hitpoint, Playman, EA či Ubisoft, vybudovat partnerskou servisní síť a rozšířit tým pro HAL3000.

Letos 100Mega chystá vzdělávání prodejních a servisních partnerů, další vlnu reklamy zaměřené na koncové uživatele a v červnu spustí nový web HAL3000.cz. Kromě nového designu nový web umožní snazší srovnání produktů. Počítače si kromě FullHD fotografií mohou zákazníci prohlídnout i přes 360° 3D modely.

David Petrovič upozornil také na zakázkovou výrobu skrze on-line konfigurátor, který lze používat při přípravě nabídky pro koncového zákazníka i při výběrových řízeních.

Zleva: Martin Zavřel, David Petrovič a Petr Štefánek, 100Mega DistributionZáruka na sestavy HAL3000 je od letošního roku v ceně prodloužená u vybraných sestav na pět let. Ke standardním třem letům je pak k dispozici prodloužení na čtyři a pět let. David Petrovič připomenul také recovery oddíl na pevném disku a ke každému PC dodávaný flashdisk s předinstalovaným OS.

Nabídka počítačů HAL3000  byla zjednodušena do pěti kategorií: na práci, na internet, na hry, limitované edice (tichošlápek, Titan X, DRN-STN atd.) a „poslední šance“ (poslední modely po ukončení výroby).

Před přednáškou společnosti Dell ještě David Petrovič dodal, že 100Mega je jediná společnost v Evropě, která upravuje servery Dell na míru. Na platformě Supermicro pak staví jednoprocesorové servery.

Poté již odsartovaly další přednášky, během kterých hlídky HALGuardu osvěžovaly přítomné drinkem přímo z rozprašovače.

Přichází Heart of Gamers!

Hlavním překvapením přednáškové části bylo oznámení nové herní značky počítačů Heart of Gamers by HAL3000, do kterých 100Mega „vložila své srdce hráče“.

Myšlenkou Heart of Gamers bylo dát do ruky náročným hráčům stroj, u kterého nemusí přemýšlet, jestli bude nebo nebude fungovat. Jestli bude jenom výkonný nebo jenom spolehlivý,“ uvedl generální ředitel Martin Zavrřel.

Představení herních PC Heart of GamersNaše počítače Heart of Gamers nemají žádný z těchto kompromisů. Vybrali jsme komponenty, které zaručí vysoký výkon i stabilitu,“ dodává Zavřel.

V produktové komunikaci však parametry komponent nehledejte, protože o to tady nejde. „HOG“ má prostě poskytovat stabilní výkon pro hráče za všech okolností i při dlouhodobém hraní bez ohledu jakou hru a při jakém rozlišení si hráč vybere.

Zakázkovou skříň se speciální ergonomií a prostorem pro proudění vzduchu pro herní PC HOG dodala společnost NZXT. Tři modely pohání procesory Intel (Core i5 až Xeon E3), 8 až 16 GB RAM, grafiky Nvidia GeForce GTX960 až 980 a kombinace SSD 120-250 GB a HDD o kapacitě 1-2 TB. Záruka na PC HOG je pět let.

Jak 100Mega koncept pojala, pochopíte nejlépe z prezentace www.heartofgamers.cz. Prodej začne 15. května a k dispozici budou speciální prodejní materiály.

Přednáškové lážo plážo

Poté již na přednáškové pláži partnerského setkání „přistálo letadlo Dell“ pod vedením kapitána letu Pavla Halfara, se kterým přiletěla posádka produktových specialistů a obchodníků.

Petr Zajíček a letušky DellPetr Zajíček zopakoval end-to-end portfolio, které Dell nabízí jako jediný výrobce na trhu. Zdůraznil Michaela Della jako zakladatele a spoluvlastníka, který od začátku stojí v čele a udává jí směr, kterým je také partnerský prodej.

Byznys klientských stanic Dell přes partnery nejvíce roste a je to podle Petra Zajíčka velká příležitost. Vzpomenul také velké investice do PR a marketingu v prvním pololetí, které mají partnerům pomoci s prodejem. Vladimír Havelka následně udělal průřez enterprise portfoliem s důrazem na konvergenci podobě Dell PowerEdge VRTX a novým PowerEdge FX, který sdružuje výhody bladového a rackového řešení. Jaké produkty napříč celým portfoliem Dell prezentoval, se můžete podívat i zde.

Marcel Divín z EpsonuMarcel Divín z Epsonu shrnul výsledky a tržní podíly společnosti za minulý rok, odprezentoval partnerům výhody inkoustových tankových systémů s nejnižšími náklady na tisk mezi srovnatelnými technologiemi a představil WorkForce RIPS, což je firemní varianta nízkonákladového tisku. Epson má mezi systémy RIPS v portfoliu i plnohodnotnou inkoustovou „kopírku“ včetně potřebného softwarového ekosystému. Celosvětově již Epson prodal 10 milionů kusů tankových systémů. V dubnu přichází nové modely a více jich dostalo Wi-Fi. Marcel Divín zmínil také novinky v byznys modelech tiskáren, kde Epson uspěl např. ve státní správě.

V projektorech se Marcel Divín zaměřil na nové technologie, které podporují mobilitu, jako je např. WiDi pro bezdrátovou prezentaci ze zařízení s platformou Intel. Pro párování projektorů Epson s mobilními telefony a tablety lze využít QR kódy a projektory jsou také vybaveny funkcionalitou MHL pro přenos obsahu z chytrých mobilů.

Marcel Divín zdůraznil nejširší portfolio projektorů pro školy a organizace a upozornil na aktuální promo nabídky u 100Mega Distribution: outdoor kamera Rolley k projektoru EB-W22/W28, plátno 4:3 zdarma k EB-X18/S18/X20 a plátno 16:9 k modelu EH-TW490/570/5100.

Karel Kos ze společnosti BenqKarel Kos ze společnosti Benq ve své prezentaci upozornil na rychle rostoucí trh digital signage, na který firma vstoupila před rokem. Představil portfolio rozdělené na panely pro samostatné použití (řady SL/SV/ST), panely určené pro spojování s možností kalibrace (série P s tenkým rámečkem) a pak dotykové panely ze sérií IL a RP.

S velkoformátovými displeji Benq můžete oslovit retail, hotely, korporátní sféru (lobby a zasedací místnosti), banky či školství. Specializované panely naleznou využití např. v dopravě (bar type s poměrem stran 16:3), radí Karel Kos.

Z dalších specialit upozornil na vlajkovou loď - ultratenký oboustranný displej DH/DL. K vidění přímo na akci byl panel s úhlopříčkou 55‘‘, FullHD rozlišením a nativním kontrastem 3000:1. K vidění byl i 79‘‘ profi panel s rozlišením 4K, dotykovým ovládáním (až deset prstů) a OPS slotem s podporou pro Win/Android za doporučenou koncovou cenu 189 990 Kč (dostupné by měly být v červnu).

Petr Štefánek jako člen hlídky HalguardZ hlavních předností panelů řady RP Karel Kos vyzdvihl dotyk 10 prsty, OS Android, OPS slot a technologie Eye-care chránící zrak.

V projektorech pak zmínil wireless FullHD kit – zařízení sloužící k bezdrátovému propojení PC se všemi projektory Benq, které dokáže vzdáleně přenášet obraz i zvuk ve vysoké kvalitě vč. podpory 3D. Také BenQ má promo akci v rámci hokejového šampionátu, kde nabízí k vybraným modelům plátna zdarma.

V rámci odpoledního přednáškového programu pak vystoupili také zástupci společností Brother, Microsoft, WD a Intel.

Channelworld_ozveny

Po skončení přednášek se mohli dealeři tradičně potetovat a „vyletnit“ na mnoho způsobů. U bazénu se griloval „HOG dog“, k dispozici byl vskutku neotřelý stánek s arkádovými hrami a 100Mega přivezla i kolotoč! Kdo se dosyta vyřádil na labutích, mohl zhlédnout komentovanou overclocking show a poté se přesunout na večerní raut a vystoupení komediomatu. Posledním překvapením večera byl pak tanec u tyče.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci