Hlavní navigace

Střípky z Microsoft Worldwide Partner Conference

19. 7. 2011
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor:
Microsoft na své největší partnerské konferenci odhalil ukázky serverové a desktopové verze Windows 8, ukázal možnosti integrace služeb Skype a Lync a slíbil miliardové investice do rozvoje partnerů.

Střípky z Microsoft Worldwide Partner ConferenceZástupci společnosti Microsoft na Worldwide Partner Conference v Los Angeles představili budoucí možnosti upgradu ze současných produktů a odhalili připravované verze Windows 8 pro desktop a Windows Server 8, Lync komunikaci s využitím Skypu a řadu dalších novinek.

Poté co Microsoft dokončil akvizici Skypu za 8,5 miliardy dolarů, integruje chatovací a telefonickou službu původně zaměřenou na spotřebitele do softwaru Lync pro podnikovou komunikaci, uvedl Steve Ballmer.

Jednou z hlavních motivací akvizice Skypu je umožnění podnikům získat veškerou kontrolu nad komunikací a spoluprací prostřednictvím služeb Active Directory a Lync, a navíc poskytnout spojení lidí z podniků s klienty, firmami a obchodními partnery po celém světě,“ dodal.

Microsoft mluvil také o budoucnosti Windows. Jakékoliv desktopové PC s Windows 7 bude možné upgradovat na Windows 8, jelikož výrobce plánuje držet stejnou úroveň hardwarových požadavků.

Windows 8 pro desktopy i servery

Windows 8 budou optimalizovány pro PC i tablety a Microsoft slíbil, že tablety s připravovaným OS dokáží dělat virtualizovaně cokoliv, co dokáže počítač. Zřejmě se tím chce Microsoft odlišit od Applu, který pro iPad používá jiný operační systém než pro Macy.

Windows Server 8 bude obsahovat vylepšení pro virtualizační platformu Hyper-V. Nová služba Hyper-V má zjednodušit replikování virtuálních strojů hostujících databáze a další aplikace na vzdálených datových centrech a zvýšit spolehlivost. „Hyper-V Replica funguje s všemi výrobci serverů, úložišť a sítí, a vytváří ideální platformu pro dodávku nových nabídek služeb,“ uvedl Jeff Woolsey, virtualization program manager.

Data vydání pro Windows Server 8 a Windows 8 nebyla odhalena, ale Microsoft uvedl, že na konferenci Build v Anaheimu v září představí další ukázky.

Novinky pro System Center 2012

SQL Server a System Center 2012 budou společně s novou verzí Windows Serveru poskytovat základy pro technologii privátního cloudu Microsoftu. System Center 2012 bude spolupracovat s více hypervizory a více operačními systémy, poněvadž Microsoft do budoucna očekává různorodé požadavky zákazníků.

System Center 2012 bude obsahovat tzv. App Controller, dříve označovaný jako „Project Concero“. Ten má zlepšit kontrolu IT manažerů nad aplikacemi napříč veřejnými cloudy a jejich privátními data centry a pomoci manažerům aplikací prostřednictvím samoobslužného rozhraní nasazovat a spravovat aplikace.

Microsoft také uvolnil beta verzi „Operations Managera“, která má v System Centeru poskytovat end-to-end službu monitorování a diagnózy aplikací napříč různými platformami včetně Windows Azure.

V rámci konference bylo ohlášeno rozšíření cloudové služby Intune pro správu desktopů. Nově umožní distribuovat a instalovat software třetích stran.

Nové CRM Online ve 4. čtvrtletí

Další update CRM Online bude dostupný ve čtvrtém čtvrtletí a zákazníci s více než 100 seaty budou mít k dispozici jednotnou fakturaci a nasazování pro CRM Online a Office 365. Do CRM Online budou také přidány funkce pro sociální média jako např. kanály v reálném čase, které bude možné sledovat jak uvnitř aplikace, tak na zařízeních s Windows Phone 7. Pro Dynamics ERP Microsoft plánuje nasazení v cloudu na Windows Azure.

Pro Windows 7 se prodalo 400 milionů licencí za méně než dva roky, pro Office 2010 se prodalo více než 100 milionů licencí, 50 000 podniků vyzkoušelo Office 365 od uvedení služby na trh koncem června a Windows Server čtvrtletně tvořil 75% hardwarových dodávek.

MMF24

Miliardový závazek partnerům

Microsoft na konferenci slíbil, že ve fiskálním roce 2012 investuje 5,8 miliardy dolarů do nástrojů, tréninku a pobídek, které mají parterům pomoci rozvíjet byznys a splnit měnící se technologické potřeby zákazníků.

Přinášíme partnery společně s námi do cloudu – mohou používat nástroje a dovednosti, které již mají, aby přenesli do cloudu své klienty,“ uvedl na konferenci Jon Roskill, viceprezident celosvětové partnerské skupiny.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci