Hlavní navigace

Red Hat představil své plány na integraci nedávno převzatých technologií CoreOS

16. 5. 2018
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: © Sergey Nivens - Fotolia.com
Trojice platforem CoreOS Tectonic, Quay a Container Linux se podle plánů Red Hatu stane součástí kontejnerového OpenShift Container Platform. Společnost chce proměnit hybridní cloud v preferované prostředí pro moderní aplikace.

Společnost Red Hat nastínila první kroky směřující k integraci platforem CoreOS Tectonic, Quay a Container Linux se svým kontejnerovým portfoliem Red Hat OpenShift Container Platform založeným na systému Kubernetes.

Technologie CoreOS, které Red Hat získal v rámci akvizice oznámené v lednu 2018, mají doplnit nabídku kontejnerové infrastruktury Red Hat a proměnit prostředí hybridního cloudu v primární volbu pro nasazování moderních i tradičních aplikací.

Automatizace a operátoři

Nové technologie podle Red Hatu podpoří automatizaci všech vrstev nativní cloudové struktury s cílem zajistit stabilitu a podporu pro podnikové zákazníky. Automatizace se nově rozšíří i na ekosystém nezávislých dodavatelů softwaru (ISV) Red Hatu.

Nový automatizovaný systém má těmto partnerům umožnit snadněji dodávat a spravovat aplikace a služby na kontejnerové platformě Red Hat OpenShift Container Platform napříč hybridními prostředími při zachování jednoduchosti typické pro veřejný cloud.

Technologie CoreOS do systému Kubernetes zavedou také koncepci „operátorů“, což jsou konkrétní aplikační řadiče, které v rámci systému rozšiřují rozhraní API a umožňují vytvářet, konfigurovat a spravovat instance složitých stavových aplikací.

Koncepci operátorů zastřešuje iniciativa Operator Framework a Red Hat oznámil, že platforma Red Hat OpenShift Container Platform bude tento projekt používat na podporu svého ekosystému ISV. 

Red Hat rovněž hodlá rozšířit svůj existující certifikační program ISV a zahrnout do něj automatizační funkce prostředí Operator Framework. Výsledkem má být konzistentní a jednotná zkušenost z těchto služeb v prostředí OpenShift.

Container Linux si zachová svou vizi

Technologie Container Linux podle Red Hatu poskytuje několik klíčových součástí nativně kontejnerového provozního systému, především neměnného a optimalizovaného linuxového hostitele, jenž zahrnuje automatizované „bezdrátové“ aktualizace s cílem usnadnit aktualizace velkých struktur.

Container Linux vychází z práce open-source komunity a Red Hat jej plánuje zachovat v podobě bezplatně dostupného, rychlého a automatizovaného hostitele. Zároveň však chce zpřístupnit i obsahové možnosti z ekosystému Red Hat Enterprise Linux a Fedora.

Podporovaná varianta ponese název Red Hat CoreOS a očekává se, že bude zahrnovat koncepce, technologie a uživatelskou zkušenost systému Container Linux. Tato nabídka by měla ve výsledku nahradit infrastrukturu Atomic Host a stát se neměnným kontejnerovým OS Red Hatu.

Quay pro náročnější registry

Třetím velkým přírůstkem do portfolia jsou systémy Quay Enterprise a Quay.io pro zákazníky, kteří vyžadují širší možnosti kontejnerového registru na firemní úrovni. Quay nabídne například automatizovanou replikaci, integrované bezpečnostní skenování nebo snapshoty.

MMF24

Systém Quay je nyní součástí portfolia společnosti Red Hat a je dostupný jako firemní softwarové řešení i jako hostovaná služba na adrese Quay.io. Očekává se, že budoucí verze přinesou další vylepšení a prohloubí integraci s prostředím OpenShift.

Zdroj: Red Hat

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Enehano: ChatGPT si vyzkoušela už více než třetina Čechů, pomáhá jim i v práci
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
IDC: Prognóza se zlepšuje, trh chytrých telefonů letos vyroste o 6 %
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello
Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello