Hlavní navigace

Na co se můžete těšit na Canalys Channels Foru 2010?

27. 9. 2010
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Analytická společnost Canalys pořádá letos v Barceloně již třetí ročník konference Canalys Channels Forum určené zástupcům významných resellerů a distributorů v regionu EMEA. Seznamte se s tématy přednášek a výstupy, které v říjnu najdete na ChannelWorldu.

Konference se uskuteční ve dnech 5. až 7. října ve španělské BarceloněLetošní ročník a jeho exkkluzivní hosté se zaměří na doznívání ekonomické recese a na vliv přírodních katastrof, jako byl výbuch islandské sopky a  ropná havárie v Mexickém zálivu. Bude se hovořit trendech, které budou v následujících dvou letech ovlivňovat rozvoj a plánování IT a s tím spojené aspekty obchodních plánů resellerů a distributorů, včetně nových obchodních příležitostí, které se v krátkém horizontu objeví.

Jedním z témat bude globalizace a narušení obchodní činnosti. Střet globálních IT ambicí s místními zákony bude totiž pravděpodobně tvořit těžké prostředí pro IT průmysl. Například Čína se chce stát do roku 2011 největším PC trhem, ale zároveň reguluje Google i Twitter. Nepopiratelným faktem je, technologický náskok domácností nad kancelářemi. V domácnostech se běžně sleduje internetové vysílání televizí, sdílí se video, zálohuje na cloud, vzdáleně tiskne atd. V kancelářích nejsou tyto služby dosud nasazeny nebo jsou prostě blokovány.

Bez povšimnutí nezůstanou ani mobilní zařízení. iPadu se za 80 dní prodalo 3 milionu kusů, netbooky vytvořily vlastní segment trhu a smartphony představují 20 % trhu mobilních telefonů. Do budoucna si budou výrobci chránit prodeje stávajících produktů a hledat příležitosti v nových segmentech. Obliba sociálních sítí stále roste a firmy by je měli využít pro oslovení různé komunit, spotřebitelů, ale také partnerů. Nelze opomenout ani cloud computing, který v následujících letech změní způsob poskytování IT. Nejen úspora energie bude se vzrůstajícími cenami a obavami o dostatek zdrojů hrát prim v návrzích datových center a veřejných zakázkách. Důležitou roli v konkurenčním boji budou mít také nástroje pro spolupráci. Mnoho předních hráčů na trhu to již pochopilo a je připraveno kromě emailů a telefonie vyvíjet statické a dynamické inteligentní systémy.

ChannelWorld s předními hráči na IT trhu

Konference se uskuteční ve dnech 5. až 7. 10. ve španělské Barceloně. Kromě analytiků Canalys na konferenci vystoupí i několik představitelů významných společností. Jmenovitě Steve Brazier, CEO Canalys, Dirk Meyer, prezident a CEO AMD, Tod Bradley, výkonný viceprezident skupiny PSG v HP, Michael D. Rhodin, senior viceprezident softwarové skupiny v IBM, nebo Vahé Torossian, korporátní viceprezident pro oblast malých a středních řešení a partnerskou skupinu v Microsoftu.

MMF24

Na akci už je registrována více než desítka předních prodejců a dodavatelů služeb z České republiky a Slovenska. Mezi její hlavní partnery patří i největší tuzemský distributor eD system a chybět samozřejmě nebude řada analytiků z týmu Canalys. ChannelWorld vám jako exkluzivní mediální partner zprostředkuje reportáž z akce a samozřejmě se pokusíme ulovit co nejzajímavější hosty do rozhovorů.

Více informací o podmínkách a registraci najdete na oficiálním webu akce a v naší dřívější zprávě.

Zdroj: ChannelWorld

Čtěte dále

Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
TD Synnex rozšiřuje nabídku pro zálohování, uzavřel kontrakt s Object First
TD Synnex rozšiřuje nabídku pro zálohování, uzavřel kontrakt s Object First