Hlavní navigace

Helios slavil, LCS změní název

5. 6. 2009
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Desáté výročí vzniku současné generace informačního systému pro střední firmy, Helios Orange, oslavili zástupci společnosti LCS International na tiskových konferencích v Praze a Brně. Kromě oslav ovšem čeká LCS přejmenování a sloučení se slovenským Datalockem . Známe také podrobnosti o nové partnerské strategii.

Jindřich Kahoun (obchodní ředitel Helios Orange) , David Horyna (generální ředitel Besam), Stanislav Sýkora (generální ředitel a předseda představenstva LCS International), Hana Janišová (PR manažerka LCS International) a dort k oslavě desetiletého výročí systému Helios OrangePočátek vývoje podnikového systému Helios Orange se datuje do roku 1997, kdy se začalo uvažovat o nahrazení systému z dílny LCS, který byl postavený na bázi DOSu. V roce 1999 pak společnost na Invexu uvedla Helios IQ první generaci současného Helios Orange. Podnikový systém z dílny LCS tak oslavil deset let na trhu.

Oslavu pojali zástupci společnosti (mezi kterými jsou stále i programátoři Helios IQ) příležitost k představení dalšího směřování podnikového systému i samotné společnosti. Hlavní důraz ve vývoji bude nyní kladen na zjednodušení lokalizace pro nové trhy, rozšíření možností pro doplnění zásuvnými moduly třetích stran a mobilitu ve smyslu umožnění přístupu odkudkoliv.

Přichází Asseco Solutions

Samotnou LCS, která se stala v roce 2007 součástí nadnárodní skupiny Asseco, čeká již brzy dříve ohlášené přejmenování. Z firem tvořících skupinu, kterými jsou Asseco Slovakia, Asseco Czech Republic, LCS International a Datalock vzniknou s platností od 1.7.2009 dvě obchodní uskupení - Asseco Central Europe a Asseco Solutions. Druhou jmenovanou bude tvořit právě česká LCS a slovenský Datalock.

Datalock je slovenský výrobce podnikových systémů mezi které patří produkty s názvy Spin, Wéčko, Áčko, Horec, BlueGastro a další. Mezi produktovým portfoliem LCS a Datalocku je plánována plná integrace.

„Podnikový systém Spin je postavený na Oraclu a Javě. V České republice doplní naše portfolio, a nabídneme tak alternativu zákazníkům, kteří nechtějí z nějakého důvodu systém na platformě Microsoftu," uvedl v rozhovoru s ChannelWorldem Jindřich Kahoun, ředitel divize Helios Orange.

Ne všechny systémy budou ale nabízeny u nás. „Wéčko je robustní systém s podobnými funkcionalitami jako Helios, budeme z jeho obliby těžit i nadále pouze na Slovensku," doplnil Jindřich Kahoun. V úvahu přichází také rebranding, ale zatím nejde o potvrzený plán.

Otevřený program pro partnery

Jak jsme vás již dříve informovali, LCS zavádí jednotná pravidla pro autorizované partnery všech nabízených systémů (Helios Red, Helios Orange a Helios Green) do systému Helios Open. Pravidla se aplikují obchodní, integrační i vývojové partnery. Cílem je otevřít všem partnerům možnost nabídnout kompletní portfolio výrobce. Již nyní mnozí z partnerů LCS nabízí dva systémy Helios.

Nejrozšířenější síť certifikovaných partnerů má nicméně právě Helios Orange. Jedná se o zhruba 70 partnerů v Česku a 10 na Slovensku. Síť je i nadále otevřená pro nové partnery. Zájem je zejména o ty, kteří mají vazby na konkrétní obor (branži).

Podmínky certifikace začínají na proškolení jednoho obchodníka. Pokud se chcete stát autorizovaným partnerem, je třeba navíc proškolit dva konzultanty. Kromě vzdělávání partneři těží z registrace obchodních případů na partnerském portálu, z marketingových fondů výrobce a samozřejmě maržích na případných službách. Ty se pohybují v rozmezí 5-30 % u certifikovaných obchodních partnerů a 30-50 % u certifikovaných autorizovaných partnerů.

MMF24

Zájemci o partnerství nebo více informací mohou využít partnerské stránky Heliosu zde.

 

Čtěte dále

EET Group je distributorem ProAV techniky značky Atlona
EET Group je distributorem ProAV techniky značky Atlona
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram