Hlavní navigace

Vychází ChannelWorld 01/2013

6. 3. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Nový ChannelWorld přináší výsledky ChannelWorld Awards, analýzu distribučního trhu, IT Gladiátory v tabletech, kulatý stůl zaměřený na cloud, trendy v oblasti mobility a další.

Vývoj ICT se zrychluje a stejně tak i potřeba se v každodenních okamžicích vašeho byznysu správně rozhodovat podle náležitých informací. I to je jeden z popudů, proč v roce 2013 přicházíme se druhým redesignem ChannelWorldu.

Populární diskuzní formáty rozhovorů jako IT Gladiátoři či kulatý stůl, analýzy předních výzkumných společností a články srovnávající situaci v různých tržních segmentech zůstávají zachovány. Nyní v nich však naleznete více boxů, tabulek, případně grafů, které vám usnadní orientaci v tématu a rychlé nalezení hlavních faktů, návodů či doporučení.

Letošní první vydání ChannelWorldu vás seznámí s podrobnými výsledky ankety ChannelWorld Awards 2012 o výrobce a distributory roku. Zástupce oceněných distributorů jsme vyzpovídali v samostatných rozhovorech, abychom rozkryli jejich plány na rok 2013.

Na rozhovory navazuje analýza distribučního trhu, dozvíte se, že i přesto, že loni trh IT a spotřební elektroniky výrazně klesal, dokázali největší distributoři skoro až zázrakem růst. Co může být příčinou, se dozvíte v názorové sekci.

Do arény IT Gladiátorů vstoupili Michal Reiter ze společnosti Asus a Martin Zeman z firmy Prestigio, aby změřili síly v kategorii tabletů, která by mohly představovat největší obchodní příležitost roku 2012.

V prvním čísle se věnujeme také radám v oblasti obchodu a strategie vedení resellerských firem i příležitostem v dodávkách do různých vertikál – konkrétně jde o problematiku reklamací, příležitosti v prodeji hardwaru do zdravotnictví či prodej softwaru jako služby.

U kulatého stolu ChannelWorldu se setkali zástupci výrobců, aby poodkryli vliv cloudu na byznys velkých i menších partnerů. Na oblast cloud computingu navazuje virtualizační rozstřel, který přináší srovnání tří největších výrobců řešení pro virtualizaci serverů.

Z tématu virtualizaci jsme odbočili do dalších trendů, kterým jsou IP kamery a příležitosti jejich dodávek do SMB. Kromě aktuálních trendů jsme pro vás zpracovali rady v jejich prodeji.

Posledním a zároveň velmi významným trendem prvního vydání je mobilita. GfK pro nás proto připravilo analýzu českého trhu smartphonů a tabletů, na kterou navazuje rozbor problematiky BYOD – trendu znamenajícího hrozbu pro firmy a příležitost pro resellery.

ChannelWorld 01/2013

Jak získat ChannelWorld?

Zaujalo vás březnové vydání? Objednat si jej je nyní díky nové on-line trafice snadné. Po vybrání titulu ChannelWorld si můžete zakoupit libovolné číslo pohodlně přímo od vašeho stolu. K dispozici je také elektronicky zde.

Pokud tištěný speciál neodebíráte pravidelně a rádi byste, máte možnost jej získat s 50% slevou při registraci na webu ChannelWorldu. Plná cena celoročního předplatného je 400 Kč/17,3 EUR. Lze jej také získat ve výhodném balíčku s Computerworldem a dalšími bonusy za 536 Kč/23,3 EUR.

Channelworld_ozveny


Nejste ještě registrování na webu ChannelWorldu? Registrace vám umožní přístup k obsahu a službám pro resellery, mezi které patří pravidelný informační newsletter ChannelWorld News, nebo přístup do vyhledávače distributorů.

Podělte se s námi také o vaše náměty a tipy. Zajímá nás, co byste si chtěli přečíst a jaký máte na ChannelWorld názor. Pište na ChannelWorld@idg.cz a do předmětu uveďte 

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně