Hlavní navigace

Revoluce v levném tisku: Epson uvádí inkoustové tankové systémy

13. 3. 2013
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Epson představil na tiskové konferenci v Praze nové inkoustové tiskárny s nádržkami pro velkokapacitní tisk v domácnostech i malých a středních firmách.

Inkoustový tankový systém uvedl Epson na trh již loni. Letos však představuje druhou generaci inkoustových tiskáren a multifunkcí, kterými cílí na domácí uživatele a malé a střední firmy.

Marcel Divín, business account manager, uvedl, že hlavními přínosy inkoustového tankového systému pro uživatele jsou zásadní snížení nákladů na tisk a provoz, zachování kvality tisku a udržení obchodní a servisní podpory (záruky).

Podle Epsonu se koncoví zákazníci začínají zajímat o snižování tiskových nákladů. Roste proto zájem o neoriginální náplně, jejich doplňování a řešení CISS. Znamená to však kompromis mezi kvalitou a spolehlivostí při riziku ztráty záruky na zařízení. Tankové systém Epson tyto otázky řeší.

Co je inkoustový tankový systém?

Inkoustový tankový systém Epson využívá integrovaný velkokapacitní zásobník v kombinaci s velkokapacitními inkoustovými lahvičkami pro doplňování. Nabízí černobílé i barevné řešení.

Zákazník si musí na jednu stranu pořídit dražší zařízení, na druhou stranu získává výrazně levnější náklady na tisk a stejnou kvalitu tisku (dokumentů i fotografií) jako u jiných tiskáren Epson (jak inkoust, tak zařízení).

Marcel Divín ukazuje lahvičku s inkoustem pro tankový systém

Podle výrobce uživatelé dosáhnou nižších nákladů na tisk než při použití neoriginálních cartridgí či jejich doplňování. V porovnání s CISS systémy získává zákazník plnou záruku výrobce.

Oproti standardním inkoustovým tiskárnám dosáhne klient díky velkému objemu nádržek nižších nákladů na tisk a vyšší produktivity.

Produktové novinky s tankovým systémem

Epson uvádí na trh šest barevných modelů, z toho tři tiskárny (jedna pro profi foto s šesti inkousty) a tři multifunkce a tři černobílé modely (dvě tiskárny a jednu MFP).

Barevné modely L110, L210 a L355 jsou určeny spíše pro domácnosti, model L300 (a L355) je vhodný pro malé kanceláře a model L500 je pak určen pro střední a větší firmy. Pro foto entuziasty je určen model L800.

Pro představu výtěžnosti: model L210 s koncovou cenou 4 890 Kč vč. DPH dokáže s inkoustem dodaným v základním balení podle Epsonu vytisknout 4 000 černobílých a 6 500 barevných stran.

Model L355, který můžete nabídnout za 5 890 Kč s DPH, dokáže s třemi 70 ml lahvičkami černého inkoustu a stejně velkými lahvičkami ostatních barev (od každé jedna) vytisknout 12 000 ČB a 5 600 barevných stran.


  Portfolio barevných tiskáren Epson pro rok 2013


V monochromatickém velkokapacitním tisku Epson uvádí modely WorkForce M100, M105 a MFP M200.

Tiskárna WorkForce M105 s koncovou cenou 5 499 Kč s DPB dokáže s inkoustem, jenž je součástí balení vytisknout 11 000 černobílých stran. Multifunkce WorkForce M200, kterou můžete nabízet za 6 890 Kč s DPH, pak podle Epsonu s dodávaným inkoustem vystačí na 11 000 ČB stran.

Pigmentový inkoust používaný v řadě WorkForce má podle Epsonu zajistit rychlé schnutí a odolnost proti vodě a blednutí.


  Portfolio černobílých tiskáren Epson pro rok 2013


Interaktivní projektor, jak jej neznáte

Roman Vejražka, business account manager ve společnosti Epson, představil tzv. all-in-one interaktivní řešení – projektor EB-1410Wi, který má nahradit v organizacích projektor, flipchart a tabuli.

Interaktivní projektor, který pro svůj provoz nepotřebuje počítač, umožňuje vepisované poznámky prostřednictvím bezdrátového (Wi-Fi) pera ukládat na síti či rovnou posílat na zadaný e-mail. Projektor dále dovoluje rozdělit promítanou plochu (např. na videokonferenci a prezentaci) nebo prezentaci včetně poznámek vzdáleně poslat do druhého projektoru.

Krátkoprojekční projektor s obrazem o úhlopříčce až 2,5 metru dovoluje použití na stole, což využijí například designeři, architekti a CAD projektanti.

Interaktivní pero lze používat jako myš bez potřeby dalšího nastavení ovladačů. Je také kompatibilní s prezentačními funkcemi Powerpointu.

Channelworld_ozveny

Koncová cena projektoru pro firmy se pohybuje kolem 40 tis. korun bez DPH.


Zdroj: ChannelWorld, Epson

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Náplně do tiskáren: alternativy hroutí výnosný byznys
Náplně do tiskáren: alternativy hroutí výnosný byznys
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
MMD si nachystalo nové monitory pro náročné spotřebitele, profesionály i hráče
MMD si nachystalo nové monitory pro náročné spotřebitele, profesionály i hráče
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Výkonné monitory Philips pro práci a videokonference
Výkonné monitory Philips pro práci a videokonference