Hlavní navigace

Jak obhájit cenu Office 365 u zákazníka

6. 3. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: © nyul - Fotolia.com
Nová cloudová služba pro domácnosti umožňuje pracovat na různých zařízeních a pomáhá zaneprázdněným lidem šetřit jejich čas. Jeho cenu lze použít jako argumentaci při prodej Office 365.

Cloudová služba Office 365 pro domácnosti vychází z vlastností a funkcí kancelářského balíku Microsoft Office. Nová nabídka zahrnuje kompletní sadu aktuálních kancelářských aplikací, umožňuje pracovat až na pěti různých zařízeních. Ceny a další parametry najdete v našem průvodci prodejem Office 365 a Office 2013.

Roční předplatné Office 365 pro domácnost stojí 2 499 Kč – tedy zhruba 208 Kč měsíčně. V porovnání s dřívější cenou se to zdá hodně, jak tedy zákazníka přesvědčit?

Služba Office 365 pro domácnosti zahrnuje následující součásti:

  • Vždy aktuální kancelářské aplikace Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher a Access.
  • Přenositelnou licenci pro využití aplikací Office až na pěti zařízeních v domácnosti (tabletů s Windows a počítačů s operačním systémem Windows nebo Mac). Dále obsahuje službu Office on Demand, dostupnou z jakéhokoli počítače připojeného k internetu.
  • Dodatečný prostor s kapacitou 20 GB v cloudovém úložišti SkyDrive pro nepřetržitou synchronizaci ukládaných souborů na všech přihlášených počítačích (zařízeních).
  • 60 volných minut měsíčně zdarma pro volání prostřednictvím služby Skype na pevné linky i počítače po celém světě (s výjimkou některých států).

 

Za paušál ve výši 200 Kč tak například čtyřčlenná rodina získá vždy nejaktuálnější verzi Office pro všechny členy (s rezervou), cloudové úložiště s kapacitou 20 GB a 60 minut volání včetně zahraničí. To však nejsou jediné argumenty.

Zeptejte se zákazníka, kolik stojí jeho volný čas

Podle výsledků průzkumu, který Microsoft prezentoval v rámci tiskové konference v Praze, si 70 % respondentů z ČR myslí, že dokáže lepší organizací času ušetřit až hodinu času denně. Obecně si tento čas dotázaní Češi cení minimálně na 500 Kč za měsíc. Zároveň 84 % dotázaných věří, že jim technologie mohou pomoci lépe organizovat čas a povinnosti.

„Na pomoc lidem najít si čas na jejich oblíbené činnosti spustil Microsoft v České republice stránky www.officedomu.cz. Uživatelé zde najdou tipy a triky, jak si například zorganizovat nákupní seznam a další denní povinnosti pomocí aplikace OneNote, různé návody jak pracovat s Office na dotykovém zařízení či jak ukládat dokumenty on-line, a mnoho dalších cest, jak využít kancelářské aplikace, například při naplánování dětské narozeninové oslavy,“ uvádí Microsoft v oznámení.

Do budoucna výrobce počítá s tím, že půjde o komunitně tvořený web, na který budou přispívat jak experti z oboru, tak zaměstnaní rodiče, kteří zde budou sdílet své zkušenosti, jak jim technologie usnadnily život.

Channelworld_ozveny

Oficiálně Microsoft zveřejnil výsledky celosvětového průzkumu (mezi 10 000 lidmi ve 20 zemích), ve kterém uvedlo šest z deseti dotázaných Evropanů, že jejich úkoly a povinnosti jim brání v možnosti věnovat se tomu, co mají rádi.

Téměř polovina (47 %) z dotazovaných pak uvádí, že mohou díky lepšímu přístupu k plnění úkolů (domácí práce, pochůzky, správa kalendáře atd.) ušetřit nejméně jednu až dvě hodiny času každý den.

Zdroj: Microsoft, ChannelWorld 

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně