Hlavní navigace

Mobilní data v bezpečí díky Samsung KNOX

7. 4. 2015
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Samsung
Útoky hackerů, malware, nebo „tradiční“ krádež mobilního zařízení jsou postrachem nejen pro majitele smartphonů, ale samozřejmě i pro zaměstnavatele. (PR článek)

Ochrana citlivých dat v době stálého připojení k internetu je zásadním tématem pro každou obchodní společnost. Aby zaměstnanci mohli využívat smartphony k pracovním i soukromým účelům bez obav, nabízí Samsung účinnou bezpečnostní platformu KNOX. Tu využívají nejnovější vlajkové lodi mezi chytrými telefony Samsung Galaxy S6 a Galaxy S6 edge a svým majitelům tak přinášejí nejmodernější systém zajištění.

Samsung KNOXSamsung KNOX je další generací zabezpečené platformy Android, kterou společnost Samsung představila v roce 2013. Svým zaměřením především na zařízení střední a vyšší třídy vyvažuje schopnosti zabezpečení hardwaru, aby tak operačnímu systému a aplikacím nabídla více úrovní ochrany.

Jedná se o mobilní bezpečnostní řešení přímo v zařízení, které dokáže oddělit pracovní a osobní údaje pomocí vylepšené technologie dostatečně zabezpečené i pro provoz na sítích s vládní klasifikací. Samsung KNOX navíc splnil přísné vládní akreditace po celém světě včetně USA a Velké Británie.

Zařízení zaměstnanců mají nepřetržitou ochranu a IT odborníci získávají data v reálném čase o rizikových útocích prostřednictvím efektivní mobilní platformy pro správu zařízení. Nejnovější aktualizace KNOX zahrnuje přihlášení několika kroky, generování one-time-pass a schopnosti účtování (vytvoření platební brány).

Na veletrhu Mobile World Congress 2015 získal Samsung za řešení KNOX Workspace cenu „Nejlepší produkt či řešení pro zabezpečení / proti podvodným útokům“ od Asociace GSMA.

Rodina vs práce

Někdy tím hackerem nemusí být „zločinec“, stačí děti, které si telefon rodičů vypůjčí v nestřežené chvíli. Díky platformě KNOX jsou firemní data zcela zabezpečena. Osobní aplikace jsou přístupné všem, do pracovního prostoru lze vstoupit jen po zadání hesla. 

Pracovníci oddělení IT si mohou být jisti, že firemní údaje jsou zabezpečené a dají se spravovat, zatímco zaměstnanci si mohou své zařízení bez jakýchkoli obav libovolně přizpůsobovat osobními aplikacemi a daty.

Jednoduchá správa

Správa se Samsung KNOXPlatformu KNOX lze jednoduše integrovat se stávajícími řešeními MDM, VPN a Microsoft Exchange ActiveSync, díky čemuž lze řešení zabezpečení přizpůsobit tak, aby vyhovovalo potřebám firmy. Zařízení Samsung je také možné spravovat pomocí řešení KNOX EMM, které využívá výhradně cloud, takže nevyžaduje žádné investice do lokálního hardwaru a softwaru.

Kompletní funkce správy obsahují více než 500 podporovaných zásad IT dostupných v rámci platformy KNOX a více než 1000 rozhraní API řešení MDM. Navíc se jejich počet každý den zvyšuje.

Výkonné aplikace

Do pracovního prostoru platformy KNOX lze nainstalovat pouze zabezpečené a otestované aplikace. Společně s platformou se do zařízení instaluje celá kolekce aplikací připravených k okamžitému použití včetně aplikací Kontakty, Kalendář, Telefon, Prohlížeč, Fotoaparát a E-mail.

Prostřednictvím služby Samsung KNOX Apps je k dispozici úplný přístup k nejnovějším mobilním nástrojům a aplikacím, kterými je možné dále zvýšit produktivitu.

Zabezpečená data

Data, se kterými se právě nepracuje, jsou zabezpečena pomocí šifrování v zařízení a autentifikace je rozšířena o ověřování čipovou kartou SmartCard. Přenášená data lze chránit připojením VPN vyhrazeným pro jednotlivé aplikace a šifrovacími klíči. V případě krádeže může správce zařízení na dálku vymazat a využít službu Samsung Absolute Theft Recovery.

Uzamčení systému Android

Platforma KNOX je zabezpečená od nejnižší až po nejvyšší úroveň. Infrastruktura společnosti je chráněna platformou Android rozšířenou o řešení KNOX, které využívá víceúrovňové zabezpečení aplikací pomocí hardwaru.

Toto řešení zahrnuje funkci Trusted Boot a architekturu TIMA (TrustZone-based Integrity Measurement Architecture), které chrání podnikové aplikace a síť před hackery, viry a neoprávněným přístupem.

Channelworld_ozveny

KNOX Mobile Enrollment

Jednoduchý a úsporný způsob nastavení více zařízení zajišťuje funkce KNOX Mobile Enrollment, která umožňuje správcům IT a řešení MDM automaticky odstupňovat a přidávat velký počet zařízení pomocí konfigurace informací o zařízení na cloudu.

Další informace naleznete na www.samsung.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages