Hlavní navigace

Václav Štajner, QNAP: Podařilo se nám ukázat, že nejdeme pouze cestou krabiček na ukládání dat

21. 6. 2018
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Václav Štajner
Za dvouciferným růstem obratu děkuje Channel manažer roku 2017 v kategorii SMB především partnerům. Co dělá a připravuje pro jejich další podporu?

Jak rostl váš obrat přes partnery za rok 2017?

Rok 2016 byl pro nás velmi silný a jsem velmi rád, že mohu prozradit růst v roce 2017 dvouciferným číslem. Za to bych velmi rád poděkoval všem partnerům, bez kterých by to nebylo možné. Tento trend se budeme snažit udržet i letos a zmíním, že aktuální vývoj v prvním kvartálu opět vypadá velmi dobře.

Co považujete za svůj největší úspěch loňského roku? 

Podařilo se nám ukázat partnerům, že QNAP nejde pouze cestou krabiček na ukládání dat, ale navíc nabízí opravdu sofistikované a univerzální řešení do různých prostředí. Loni se nám tak povedlo rozšířit povědomí a počet nových partnerů. Ti dění kolem QNAP se zájmem vnímají a následně oceňují naše různorodé produktové portfolio, služby a také čestný přístup ke vzájemnému obchodu. Lví podíl za tyto vazby patří také našim distributorům, kterým bych tímto chtěl velmi poděkovat za prvotřídní spolupráci.

Na jakých aktivitách či iniciativách, které vedly ke zlepšení partnerské spolupráce, jste se vloni podílel?

Pravidelně jsme organizovali technické webináře v češtině, které podrobněji přibližují informace o využití všech vlastností a možností u našich produktů. Další aktivitou jsou partnerská setkání a průběžné roadshow akce v mnoha městech, kde prakticky prezentujeme naše novinky a partneři tu mohou načerpat inspiraci a energii. Důležitou formou bylo i rozšiřování projektového programu, který vychází vstříc registrovaným partnerům a umožňuje získání lepší nákupní, projektové ceny. Mimo jiné ve spolupráci s dalšími značkami přinášíme partnerům vybrané zařízení QNAP s dalšími bonusy v rámci bundle nabídky.

Jaké jsou vaše hlavní plány pro rok 2018? 

Pro posun znalostí a zkušeností letos přineseme partnerům možnost využít certifikačních školení. K našim cílům nám dopomáhají bezkonkurenční výkony našich zařízení a funkcí s vysokým zabezpečením, tedy jedním z našich dalších plánů bude předat partnerům potřebné znalosti v oblasti GDPR, aby mohli naše řešení nejen dobře prodávat, ale i snadno implementovat. Vidíme i velký potenciál ve využití současných gigabitových sítí, které představují v určitém pohledu úzké hrdlo datové propustnosti. QNAP se také více realizuje v prostředích, kde nejde jen o ukládání dat, můžu zmínit široké možnosti využití IoT a umělé inteligence.

Vyberte jednu věc, která vás na vaší práci baví nejvíce, a jednu, jež vás naopak nejvíce prudí.

Baví mě komunikace se existujícími partnery a hlavně s novými prodejci, kde mohu přinášet a medializovat něco nového a přinést zkušenosti a osobní náhled na řešení situací. Díky technologickým řešením, jako jsou například snímky nebo virtualizace, se totiž nezřídka stává, že máme od zákazníků dobrou odezvu. Negativní situace, které by mě vyloženě „naprudily“, naštěstí nemám v repertoáru.

Channelworld_ozveny

Jaká je vaše rada pro obchodní partnery pro letošní rok?

Současným partnerům bych ještě jednou rád poděkoval za jejich podporu a vzájemnou spolupráci. Ty, kteří s námi stále ještě nenastartovali společný byznys, bych rád přizval ke spojení sil. Zůstaňte naladění na informační vlně QNAP, protože letos přineseme spoustu nových řešení jak na poli HW, tak na tom aplikačním.

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci