Hlavní navigace

Reportáž: 40. Čejkovice aneb Návrat po dvou letech

22. 10. 2021
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Kvůli pandemii uplynuly dva roky od posledního tradičního setkání SWS. Letos v říjnu se však „Čejky“ vrátily v plné síle a za účasti více než osmi set zástupců partnerů.

Distributor SWS musel kvůli koronaviru vynechat hned tři tradiční partnerské konference na zámku v jihomoravských Čejkovicích. Na setkání, jež se konalo ve čtvrtek 7. 10. 2021 za přítomnosti více než osmi set zástupců partnerů, si to však SWS a její vendoři bohatě vynahradili.

Plný dům

Moderátor Ondřej Carda, který vloni na podzim a letos na jaře provedl partnery dvěma virtuálními eČejkovicemi, před desátou dopoledne odstartoval oficiální program, který se tradičně konal souběžně ve čtyřech sálech, a přítomnost rekordního počtu účastníků se projevila již na samém počátku.

Lovecký sál, největší konferenční prostor na zámku, byl hned na první prezentaci společnosti Brother tak plný, že se zájemci, kteří přišli později, dostali maximálně do dveří. Při přednášce Microsoftu, který přijel představit (nejen) nové Windows 11 pak diváci naplnili nejen celou zámeckou restauraci, ale i její předsálí.

Program nabídl přednášky celkem devatenácti vendorů a VAD distributora Entec Solutions, který je dceřinou firmou SWS. Nejvíce byly jako obvykle zastoupeny segmenty PC a tiskových zařízení, a to jak v samotných sálech, tak ve stanovém městečku, jež tradičně vyrostlo v podzámčí.

Saké na nádvoří, pivo na hřišti

Zmíněnému Brotheru patřilo coby generálnímu partnerovi konference celé zámecké nádvoří. Výrobce zde zdůrazil své japonské kořeny a ve svých stanech nabídl mimo jiného degustaci saké nebo služby dvou kaligrafiček, které zájemcům vyvedly libovolné slova nebo jméno v japonském písmu.

Kromě toho Brother ve velkém stanu vystavoval své produkty, a to jak aktuální, tak historické modely. Osvědčenou kombinaci produktů a občerstvení tekutého i jedlého druhu ostatně mohli návštěvníci nalézt také u mnoha stanů na hřišti pod zámkem. Prohlídku vystavených zařízení tak doprovázely libé vůně z grilů.

Autor těchto řádků by rád zdůraznil, že Čejkovice navštěvuje bezmála osm let a vždy je považoval za příjemné setkání, nicméně letošní ročník svou atmosférou překonal všechny předchozí. Radost z opětovného setkání a snaha vynahradit si dlouhou pauzu byly více než patrné na každém kroku.

Vděk za třicet let na trhu 

Po skončení poslední přednášky následoval tradiční workshop v čejkovické Orlovně, kde se účastníci mohli na stáncích setkat se zástupci vendorů a zblízka si prohlédnout produktové novinky. Poté měli účastníci několik hodin na odpočinek, než se opět sešli na zámku k večeři a zlatému hřebu programu.

Tím byl proslov generálního ředitele SWS Evžena Varadinka, který ku příležitosti nedávného výročí 30 let na trhu vyjádřil vděk svým zákazníkům a zaměstnancům. Pana Varadinka doprovodil proslovem k partnerům také country manager společnosti Brother Zdeněk Kapusta.

Poté následovalo tradiční losování tomboly pod taktovkou obchodního ředitele SWS Stanislava Skaličky a program na nádvoří vyvrcholil koncertem písničkáře Pokáče a promítáním klipu k písni, kterou složil pro SWS k jejím třicetinám. Jako plátno zde posloužila bílá zámecká zeď.

Channelworld_ozveny

Zbytek večera se nesl v neformálním duchu. Nechybělo bohaté občerstvení ani tradiční vystoupení cimbálové muziky Olina v zámeckém sklepě doprovázené degustací toho nejlepšího od místních vinařů.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně