Hlavní navigace

Obrazem: Podzimní série setkání AT Computers zdravila „Street, kámo“

19. 10. 2017
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: AT Computers
Sérii pěti podzimních setkání distributora AT Computers letos navštívili zástupci 849 partnerů. Kromě produktových novinek a prezentací výrobců je čekala streetartová tématika, soutěže, tombola a bohatý večerní program.

Už venkovní přístup do hotelu Jezerka na Seči naznačoval, co se na podzimních setkáních AT Computers bude dít. Posprejovaný vrak auta s krumpáčem ve střeše i plechové barely s kouřícím ohněm, desítky sprejů a grafitti nápisy daly jasně znát, že tentokrát půjde o pouliční „street“ styl.

Zákazníky vítaly hostesky na inlinech a pánové na koloběžkách. Na uvítanou každý dostal Monster či Redbull s vodkou pro nezbytná křídla a tričko s originálním obrázkem „skategirl“ na ATC vlně, speciálně vytvořeným pro tuto příležitost.

ATC v Seči

Celý hotel byl rozdělen na několik stanovišť s pouličním uměním, kde se reselleři mohli naučit něco nového pod vedením zkušených umělců z brněnské skupiny „Industroll“. Nepřehlédnutelný byl grafitti nápis AT Computers nad recepcí a „crime zone“ s obrysem mrtvoly na zemi.

V „tag zone“ si zákazníci mohli hodit svůj podpis na sklo restaurace, ve „spray zone“ je zase naučili, jak na sprejování – odnést si mohli destičku s vlastnoručně nasprejovaným motivem přes šablonu. Bar byl vyzdoben retro předměty a kdekdo hodně zavzpomínal.

Nechyběl pouliční kytarista vydělávající si na svůj denní chléb, slečna s nejstarším řemeslem na světě nebo karikaturista, u kterého si účastníci mohli nechat vytvořit vtipný portrét jako na Karlově mostě. „Drink zone“ a „sound zone“ netřeba rozvádět.

Gaming a nové virtuální tržiště

Úvodní přednášku zahájil Martin Wanke – všechny resellery rozdělil do pěti týmů, které pak hostesky celý den vodily na jednotlivé prezentace a workshopy. Celkově se na všech pěti setkáních podílelo 78 výrobců se 112 workshopy a prezentacemi a bezpočtem výstavek.

Po obědě vždy následovala přednáška ATC. Martin Wanke hovořil o vývoji v herních projektech X-Diablo a X-Play, stejně jako o tom, jak mnohonásobně narůstá prodej herního vybavení HW. Dále shrnul novinky v projektech Cisco Collaboration, Microsoft CSP a představil novinku v portfoliu ATC v podobě značky Hikvision.

ATC v Seči

Druhou část přednášky prezentoval obchodní ředitel ATC Petr Vaněk, který shrnul vývoj trhu za rok 2017. Resellerům nabídl možnost automatického importu příjemek zboží a faktur do jejich ekonomických softwarů.

Dále mluvil o možnosti rozšířit či prodloužit záruku přes pojištění zboží a o nových možnostech a změnách na e-shopu. Nastínil také vývoj do budoucna – v říjnu bude představena Astra aneb ATC Service Trader, což bude virtuální prostor pro obchod se službami MS CSP, Azure a dalšími.

Sprej a hry

Po celý den mohli účastníci vyhrávat žetony „spreje“, jak na jednotlivých workshopech a prezentacích tím, že správně zodpovídali otázky výrobců, tak i na soutěžích. Při dodržení street stylu účastníci soutěžili v házení míče na koš, jezdili na koloběžkách a zatloukali hřebíky pomocí telefonů iGet.

Žetony si pak mohli směnit za ceny v bohaté tombole, kde byly tiskárny, routery, rumy, pivní sady, koloběžky, skateboardy, sady sportovních brýlí, sluneční brýle, barevné spreje na vlasy a řada dalších dárků a pozorností.

ATC v Seči

Poslední workshop končil kolem sedmé hodiny a pak už se všichni mohli těšit na raut, zábavu a relax podle scénáře ATC. Několik tanečních vystoupení si připravili dvojnásobní mistři světa v street dance show, skupina Mighty shake Zastávka.

Show žonglování s diabolem předvedli prezident žonglérské asociace Tomáš Zahradník a mistr ČR v žonglování v kategorii show Jakub Švarc. Nechyběla ani sprejerská show „Sprejer vs. pojicajt“ v podání brněnského streetartového tvůrce Lukáše Nopa.

Channelworld_ozveny

Beatboxem všechny ohromil a na nohy postavil En:dru, jeden z nejlepších beatboxerů Evropy a vicemistr světa v hudebním loopingu. V průběhu celého večera všechny bavila živá hudba v provedení kapel Top Dream Company a Ohio.

Zdroj: AT Computers

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double