Hlavní navigace

Fotoreport: Zahrát si a zahřát se v Čejkovicích s SWS

14. 10. 2016
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: SWS
Jaké bylo 33. setkání partnerů SWS v Čejkovicích? Podzimně studené, ale bylo se na co těšit (video a foto uvnitř).

Jarní a podzimní setkání SWS s partnery na čejkovickém zámku je již víc než tradiční. Víte přesně, kde se uskuteční, co můžete čekat a na co se můžete těšit – novinky u výrobců na přednáškách v pěti sálech, výstavky na nádvoří, v podzámčí a v Orlovně, výborné víno, slivovice, vdolečky a všudypřítomné občerstvení. Je pouze jedna věc, kterou SWS na čejkovické akci ovlivnit nemůže, a tou je počasí, které tentokrát drželo resellery více uvnitř a otužilejší rychleji popohánělo při procházení mezi venkovními stánky.

Aréna zábavy s BrotheremVždy ale bylo čím se zahřát. Zámecké nádvoří se pod taktovkou generálního partnera, společnosti Brother, proměnilo v „arénu zábavy“, v jejímž stanu si účastníci setkání mohli zazávodit s autíčky na dálkové ovládání, vyzkoušet zručnost v jejich řízení i v létání s mini-helikoptérou. Ponuré počasí se snažil Brother projasnit speciálními drinky v barvách CMYK a zářivě růžovou cukrovou vatou.

Přednáškový program, který v zámecké kapli rozšířily prezentace dceřiné VAD společnosti Entec, po většinu dne doplňovaly workshopy, kde návštěvníci mohli prohlížet produktové novinky fyzicky a se zástupci dodavatelů konzultovat byznys. Kromě stanu Brotheru na nádvoří, vystavovaly před templářskou vinárnou společnosti Lenovo, HP,  Belkin, Samsung, Fujitsu, Microsoft, Acer, Asus, Plustek a Ricoh a před orlovnou „rozbilo“ stan Fuji. Dell si pro sebe tradičně vyhradil fotbalové hřiště, kde po celý den sytil účastníky čerstvými pokrmy na slano i sladko. Dalších 34 výrobců pak vystavovalo v podvečer v blízké orlovně.

Po otevření večerního rautu již v zámeckém sklepě spustila zábavu cimbálová muzika Olina. Po půl deváté pak oficiálně zahájili večerní program za Brother Zdeněk Kapusta a za SWS Stanislav Skalička, který vyhlásil také vítěze soutěží a vylosoval šťastlivce v tombole.

Poté na nádvoří vystoupily brazilské tanečnice a později následoval akustický koncert kapely Premiér. Zájemcům se tradičně dvakrát za noc otevřely templářské sklepy ke komentované prohlídce.

Téměř celodenní přednáškový cyklus otevřel BrotherTéměř celodenní přednáškový cyklus otevřel Brother, který spolu s SWS letos slaví 25 let na českém trhu. Pavel Zahoran v úvodu vysvětlil rozdíly mezi tiskárnami štítků QL (tisk do 300 štítků za den) a TD, které snesou větší zátěž, a seznámil účastníky s nabídkou jejich spotřebního materiálu.

Vít Vyhnálek a Václav Havel se pak věnovali představení aktuálního portfolia kancelářských tiskových zařízení. Václav Havel u inkoustových tiskáren vyzdvihl piezo-elektrickou technologii tisku, díky které tiskárny dosahují životnosti 60 000 stran, nové modely až 100 000 stran, a první stranu vytisknout do 6 sekund. Inkousty nejsou umístěné na tiskové hlavě, což umožňuje rychlejší a tišší tisk, uvedl Havel. Upozornil také na pigmentové inkousty vyvinuté pro byznys a připomenul výhodnost velkých náplní a 10% slevy na při nákupu celého balíku barev.

Na přednáškách společnosti Lenovo se Jaroslav Král věnoval portfoliu smartphonů a tabletů určených zejména pro domácnosti. Kromě představení snad celého portfolia a novinek citoval závěry z průzkumu, který zjišťoval, jak zákazníci využívají tablety Yoga Tab 3. Dvě třetiny je používají v sedačce, tři čtvrtiny i v posteli, téměř 60 % u stolu – pro každé použití lze totiž zvolit jinou polohu díky stojánku.

Z přednášky společnosti Lenovo

Novinky v podpoře pro SMB poté prezentoval Jaroslav Rakušan. Prozradil, že k ThinkPadu Yoga přibyde Yoga 900 Business Edition pro firemní využití (s TPM čipem, korporátním CPU a Win 10 Pro). V levnějších řadách B a E přibude také pár modelů a bude se měnit značení (např. B50-50 se mění na V110-15, B51-80 na V310-15 atd.) Větší model V510-15 už bude mít „ThinkPadovou“ černou pro povrch.

Novinky v podpoře pro SMB poté prezentoval Jaroslav Rakušan

V desktopech přichází nejlevnější firemní řada tower PC S (SS200 s Pentiem a S510 až Core i7), která podobně jako ThinkPady prochází testováním Mil-Spec. Do konce roku se pak můžete těšit na 23‘‘ AIO Lenovo V510z. Jaroslav Rakušan také upozornil na aktualizovaný partnerský portál www.lenovopartner.com, který je správným místem pro získání speciálních projektových cen (skrze Lenovo Bid Portal), konfigurací nebo podpory.

Poté Rakušan ukázal kalendář akcí, u kterých je Lenovo hlavních partnerem (více ne www.edukonference.cz), a kterých se můžete ještě do konce roku zúčastnit -  K12 Partners Day (9.-10. 11.) a Lenovo Snídaně (12. 10. V Českých Budějovicích a 19.10 v Praze).

Hlavní výnosy partnerského programu Fujitsu zopakoval Samy Khaleg. Vyzdvihnul flexibilitu při konfiguracích, demo-pool pro ukázky produktů zákazníkům, nebo Fujitsu Family Program, který členům umožňuje nakupovat všechny produkty Fujitsu od distributorů za zvýhodněné ceny. 

Hlavní výnosy partnerského programu Fujitsu zopakoval Samy KhalegPro podporu malých projektů a lepší ceny zmínil web turbobid.cz a zdůraznil doživotní záruku (pět let po konci životního cyklu) na servery Primergy.

Při představení portfolia notebooků vysvětlil, že na všech zařízeních v rámci jedné modelové řady (Allround, Advanced, Superior) je shodná základní deska, ovladače a BIOS, což usnadňuje správu. U tabletů Fujitsu vyzdvihl, že jsou výkonově srovnatelné s notebooky, jelikož mají plnohodnotné procesory a rozšiřitelnost.

Celkem se reselleři mohli během jednoho dne v Čejkovicích zúčastnit 37 přednášek od 26 výrobců.

Channelworld_ozveny

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci