Hlavní navigace

Fotoreport z eD forum 2016 – tradiční průřez novinkami v IT

14. 9. 2016
Doba čtení: 7 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
11. ročník partnerského setkání společnosti eD system Slovakia se svými obchodními partnery opět poskytlo průřez tím, co budete prodávat v letošní podzimní sezóně letošního roku (video uvnitř).

Dne 9. 9. 2016 se Bratislavský hotel Saffron opět na jeden den proměnil v platformu koncentrující na jednom místě velké množství novinek ve světě IT a jeho prodeje. Partnerskou konferenci eD forum pořádala společnost eD system Slovakia spolu s téměř čtyřmi desítkami výrobců již po jedenácté.

Jedno z největší setkání výrobců a prodejců IT na Slovensku přineslo ve čtyřech konferenčních sálech a společném výstavním prostoru celkem 29 přednášek a workshopů s novinkami pro nadcházející obchodní sezónu.

Peter Kucer a Erika LindauerováGenerálním partnerem byly letos opět společnosti Hewlett-Packard Enterprise a HP, které zde prezentovaly nejžhavější novinky napříč portfoliem. I proto účastníky již tradičně přivítala jejich ředitelka Erika Lindauerová spolu s generálním ředitelem eD system Slovakia Petrem Kucerem.

Peter Kucer poděkoval partnerům i výrobcům za to, že za loňský rok pomohli společnosti dosáhnout 21% růstu obratu, tedy zvýšení o více než 30 milionů eur. Vyjádřil také dík resellerům za hlasy, které pomohly firmě získat ocenění Broadline distribútor roka a Distribútor s pridanou hodnotou roka 2015 v anketě ChannelWorld Awards.

Představil také nové tváře v managementu. Tým letos posílili Rudolf Koubek (ředitel nákupu pro volume produkty), Ľubomír Očko (ředitel obchodního oddělení enterprise) a Ronald Babiš (obchodní ředitel pro SMB).

Celodenní sérii přednášek pak rozdělovaly přestávky na kávu a občerstvení a samozřejmě oběd. Po čas polední pauzy vystoupili v hlavním sále Michal Král s přednáškou, jak se odlišit v záplavě e-shopů, po něm Ondřej Macko vybral produktové zajímavosti z eD forum a Milan Troška odreagoval účastníky svou prezentací „šmyk sem - šmyk tam,“ ve které ukázal, jak správně řídit auto v kritických situacích.

Odpoledne po skončení přednášek nemohlo chybět slosování bohaté tomboly s hlavní cenou 1 000 eur na nákup u eD system. HP navíc do tomboly věnovalo víkendový pobyt za 250 eur.

Jak se odlišit mezi e-shopy?

Michal Král ve své prezentaci radil, že nejprve je nutné si vybrat správný trh – podívat se, o které segmenty je největší zájem např. přes Google Trends, nebo Adwords pro sledování konkurenčních kampaní. „Sílu“ konkurenčních webů můžete porovnat přes SimilarWeb a Alexa.com. Zdůraznil také potřebu budování zpětných odkazů kvůli SEO. Jejich stav můžete kontrolovat přes web Ahrefs.

Michal KrálRada číslo dvě zní – „nešetřete na výrobě e-shopu“. Král poradil, na co si dát pozor při výběrů e-shopového řešení a jak neopomenout testování nákupního procesu (včetně možnosti nákupu bez registrace). Z hotových řešení doporučil BiznisWeb, Shoptet a Fastcentric. Z řešení na míru pak Blueweb, iesenia.com a ui42.

Za třetí Michal Král doporučuje „webařům“ komunikovat své konkurenční výhody. Za čtvrté radí ohromit nakupující zákaznických servisem (při nejmenším dostupné kontakty, široké možnosti plateb a odběru).

Předposlední rada zní „makejte na marketingu a PR“ a kromě klasického on-line marketingu investujte do komunikace přes Facebook a blogy. Závěrem radí e-shopům investovat do vzdělávání.

Nejzajímavější produkty na eD forum

Ondrej Macko ukazuje odolný notebook Dell Latitude RuggedNovinář Ondrej Macko poté vystoupil, aby vybral na výstavce konference ty nejzajímavější produktové novinky. Z vystavených produktů vyzdvihl:

  • Vysoce odolný podnikový notebook Dell Latitude Rugged.
  • Hybridní zařízení Lenovo Yoga Book s dotykovou klávesnicí, na kterou lze zároveň kreslit a zobrazovat další obsah.
  • Podobně tenký Asus ZenBook 3, který podle Macka zaujme i kvalitou displeje.
  • Výkonný mobilní přehrávač/externí reproduktor Creative iRoar Go s odolností vůči vodě.
  • Zrcadlovku Canon EOS 5D Mark IV s dotykovým displejem, Wi-Fi, NFC, GPS a technologií DualPixel.
  • Řešení BenQ InstaShow pro bezdrátový přenos Full  HD videa z až devíti zařízení.
  • Chytré hodinky a fitness monitor Garmin Chronos.
  • Chytrou elektrickou zásuvku TP-Link Smart Plug, kterou lze dálkově ovládat přes Wi-Fi/internet.
  • Antimalwarovou rodinu řešení Eset pro rok 2017.

Novinky u HPE a HP

Navštívili jsme prezentace generálního partnera eD Fora, zajímalo nás, co si pro partnery připravil tentokrát.

Ľuboš Šenkery z HPE partnerům představil nové servery Proliant gen 9 osazené procerory Intel BroadwellĽuboš ŠenkeryHPE partnerům představil nové servery Proliant gen 9 osazené procesory Intel Broadwell, které proti předchozí generaci Haswell nabídnou při stejném počtu jader a frekvenci nárůst výpočetního výkonu. Upozornil také, že aktualizované servery se dodávají pouze s dražšími, ale rychlejšími DDR4 a nejsou se staršími DDR3 kompatibilní.

K serverovým řadám 100, 300, 500 přibyla jednoprocesorová série 10 pro menší SMB. Pro SMB zákazníky, kteří předpokládají do budoucna rostoucí požadavky na výkon, je určena řada 100. Základním modelem série 10 je tower ML10 – první větší server nad mikro serverem, který má navíc i TPM. Nad ním jsou postavené ML30 a škálovatelnější ML110 osaditelný Xeony E5. Šenkery také zmínil server HPE ProLiant MP350, na kterém lze již postavit softwarově definovanou storage.

Dodal, že i pro ty nejmenší servery jsou dostupné balíčky technické podpory (Care Packy).

Tomáš Hubocký se poté věnoval novinkám portfoliu commercial notebooků HPTomáš Hubocký se poté věnoval novinkám v portfoliu commercial notebooků HP. V listopadu bude docházet k obměně modelů na 7. generaci procesorů Intel Kaby Lake.

U řady HP 200 G5 je kromě černé nově dostupná i stříbrná varianta. U vyšší řady HP ProBook 400 G3 Hubocký připomenul, že lze k SSD doplnit klasický HDD. S novými procesory přijde verze G4 se stříbrným krytem a s USB-C. Bohužel u nové generace budete kvůli politice Microsoftu muset počítat s tím, že verze s Win 7 bude dražší. U základní korporátní řady ProBook 600 pak Hubocký upozornil na nativní čtyřjádrový procesor Intel Core i7.

V prémiovém segmentu dodal, že nejprodávanější HP EliteBook 800 dostává v aktuální 3. generaci stříbrný kryt displeje a USB-C (a je o 20 % tenčí než G2). Volitelně lze objednat sestavu s „privacy filterem“, který lidem v okolí omezuje viditelnost displeje.

Největším tahákem prémiového segmentu je HP Spectre Pro 13 G1 – nejtenčí notebook v portfoliu HP s velmi originálním designem. Bohužel mu chybí česká/slovenská klávesnice ve verzi s Windows Professional (dostupná je jen s Home). Řadu završuje nejlehčí byznysovový notebook na světě EliteBook Folio G1.

Co chystá Lenovo

Vladimír Varzaly sve svém vystoupení shrnul, že Lenovo je na Slovensku už několik let jedničkou v počtu prodaných PCVladimír Varzaly sve svém vystoupení shrnul, že Lenovo je na Slovensku už několik let jedničkou v počtu prodaných PC, aktuálně je lídr v tabletech, dvojka ve smartphonech a dojka až trojka v serverech.

Připomenul všechny hlavní inovace v portfoliu ThinkPadů za poslední roky – klávesnice s odtokovými kanálky, zvýšení odolnosti konstrukce a splnění specifikace mil-specs v osmi oblastech. Vzpomenul, že ThinkPad X1 Carbon se rozrostl na celou rodinu řady X1.

Co Lenovo chystá? V portfoliu konvertibilních notebooků Yoga na začátek října plánuje uvedení modelu Yoga 910 se čtyřmi způsoby využití. Rozruch již vzbuzují nové modely Yoga Book a smartphony moto Z s modulárními kryty, které umožňují přidání reproduktoru JBL, mikroprojektoru, nebo fotoaparátu s optickým zoomem.

Channelworld_ozveny

Průřez celým eD forum naleznete ve fotogalerii a také ve výše uvedeném videu. Celodenní konferenci pak završila VIP párty eD Champions Night.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru