Hlavní navigace

Fotoreport: TP-Link is not dead!

11. 6. 2018
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Channelworld
Partnerské setkání TP-Link Day 2018 v Kletečné u Humpolce bylo čistý punk – skok z osmimetrové věže, 360° houpačka, zelená, griotka, tuzemák a hlavně Tři sestry.

Za 20 let na trhu dodal TP-Link 1,2 miliady produktů, podle IDC je sedm let v kuse jedničkou Wi-Fi trhu v počtu prodaných zařízení, která si sama vyvíjí, na vlastních linkách vyrábí a v laboratořích testuje (přes 21 tisíc lidí ve výrobě). To je důvod k oslavě, kterou letos bylo doslova punkové partnerské setkání. Odpoledne v Kletečné však nejprve začalo pracovně. Partneři rozdělení po obědě do tří týmů prošli třemi přednáškami/workshopy a výstavkou, kterou zaštitoval Martin Rak.

Jan Kufner ze společnosti TP-Link na jedné z přednášekJan Kufner alias „Démon“, který představil robustní škálovatelná firemní Wi-Fi Auranet s centralizovanou správou a SW kontrolerem. Jde o skupinu výkonných AP pro vnitřní i vnější nasazení, ke kterým TP-Link poskytuje pětiletou záruku a českou podporu.

Úplnými produktovými novinkami jsou TP-Link EAP110/EAP115 V4 a venkovní EAP110 a EAP225. Bestsellerem je stále EAP225 V3, který má v nejnovější revizi aktivní i pasivní PoE. Pro velké projekty je pak určený EAP330.

Jan Návrat alias „Comeback“, který „zná technologie z praxe“, poté předvedl naživo základní možnosti správy – vytvoření SSID pro všechny AP vč. nasměrování do VLAN či načasování jeho vysílání, nastavení šifrování, captive portálu apod.

Jiří Vejman z TP-Linku a Jakub Tulek ze společnosti TSS GroupJiří Vejman z TP-Linku a Jakub Tulek ze společnosti TSS Group, která je distributorem kamerových systémů, mluvili o CCTV, respektive využití vhodných PoE switchů TP-Link. Těch výrobce loni dodal přes partnery více než 13 tisíc. K dispozici má v nabídce i PoE injektory případně splittery. Jiří Vejman doporučil partnerům hlavně spravovatelné switche, které jsou zásadní pro možnost vzdálené kontroly či restartu kamery.

Jakub Tulek potom předvedl možné zapojení CCTV při použití DVR nebo softwarového řešení v kombinace s PoE přepínači TP-Link, ukázal základní zapojení RSTP včetně konfigurace a prioritizace PoE, vzdáleného restartu kamery odpojením napájení a využití switche jako optopřevodníku.

Key account manager pro ČR a SR Aleš Šafář představil domácí Wi-Fi mesh systémy DecoKey account manager pro ČR a SR Aleš Šafář představil domácí Wi-Fi mesh systémy Deco. Aktuálně má TP-Link v nabídce model M5 a brzy přijde na trh P7 s powerlinem a M9 Plus, který navíc podporuje protokoly pro Bluetooth Smart a Zigbee včetně integrovaného hubu pro propojení s Amazon Alexa či IFTTT. Deco má zabudovanou rodičovskou kontrolu, QoS, antivirus HomeCare od Trend Micro a spravuje se přes mobilní zařízení.

Výhodou powerline u Deco P7 je, že AP mezi sebou mohou komunikovat přes kabel, což uvolňuje šířku pásma pro klienty, samozřejmě to dovoluje připojit místnosti, kam se jinak Wi-Fi signál nedostane. Balení se třemi AP Deco M5 a tříletou licencí HomeCare  nabídnete za 7 990 Kč s DPH.

Poté Aleš Šafář naživo ukázal správu sítě a zařízení přes mobilní aplikaci Deco ve smartphonu.

Martin Rak na hlavní výstavce TP-Linku

Po skončení přednášek se zájemci mohli zapojit do turnaje ve fotbálku a hlavně si skočit z přistavené věže z výšky až deseti metrů do nafukovací matrace. Trochu větší úsilí pak vyžadovala 360° houpačka.

Channelworld_ozveny

Po vyhlášení vítězného týmu ve fotbálku se nakrojily po celé odpoledne grilované krůty, otevřel se široký raut a za bohaté zásoby piva, zelené, rumů a whisky se rozezněly kytary Tří sester, které ještě třikrát přidávaly (více ve fotogalerii).

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?