Hlavní navigace

Fotoreport: PCV Computers opět „tepalo“ byznys s ISP

12. 6. 2018
Doba čtení: 9 minut

Sdílet

 Autor: Channelworld
Distributor PCV Computers uspořádal další ročník svého setkání ISP Meeting, které se po roce vrátilo do areálu Tepfactor v Chotilsku u Příbrami. Pro zhruba 90 účastníků byl připraven celodenní program plný produktových novinek, odpolední hry ve stylu legendární Pevnosti Boyard, rockového koncertu a hojnosti dobrého jídla a pití.

Oficiální část setkání společnosti PCV Computers ISP partnery odstartoval jednatel distributora Jan Duda, který přivítal všechny přítomné partnery a poděkoval jim za spolupráci v předchozím roce, díky které PCV Computers dosáhlo 25% nárůstu obratu. Poté krátce shrnul program celého dne a předal mikrofon prvnímu prezentujícímu, jímž byl Jan Kufner ze společnosti TP-Link.

Kufner představil profil společnosti, jejího partnerském programu a také specializovaného A-ISP programu se speciálními cenami na vybraná zařízení řady Archer, přístupem ke speciálnímu ISP softwaru pro konfiguraci síťových zařízení a posílené technické podpoře cílící na poskytovatele internetových služeb.

Jan Kufner ze společnosti TP-LinkPoté prezentoval nové řešení typu mesh Wi-Fi s názvem Deco pro zasíťování členitých prostorů. Deco nabízí jednoduché nastavení prostřednictvím mobilní aplikace, adaptivní routing, automatické přenastavení v případě výpadku některého přístupového bodu a vestavěný bezpečnostní systém HomeCare od Trend Micro.

Vzápětí se mikrofonu opět chopil Jan Duda, aby promluvil o značce komunikačních – a nyní jíž také síťových – řešení Grandstream, která představuje jeden z pilířů porfolia PCV Computers. Grandstream v současnosti disponuje kompletním portfoliem pro podnikovou komunikaci od analogových telefonů až po řešení pro bezdrátové sítě s vlastními routery a přístupovými body.

Jan Duda, jednatel, PCV ComputersA proč se Grandstream, typický hráč na poli VoIP komunikace, pustil do bezdrátových řešení? Jednou z odpovědí na tuto otázku je nový Wi-Fi Phone aneb ruční stolní telefon, jehož signál dosáhne všude tam, kam sahá bezdrátová síť, a uživatel tak získá svobodu pohybu. Grandstream u toho produktu garantuje bezproblémové fungování při použití AP od stejné značky.

Grandstream navíc nově disponuje stolním telefonem s Androidem 7.0 nebo kompaktním videokonferenčním řešením GVC3210, které stačí „přicvaknout“ na prakticky libovolnou televizi nebo monitor a uživatel tím získá integrované Wi-Fi, 4K rozlišení, mikrofony s dosahem minimálně 5 metrů a systém sdílení obsahu na další zařízení, to vše za dealerskou cenu od 15 tisíc korun.

Karel Řeřicha ze společnosti United NetworksKarel Řeřicha ze společnosti United Networks vystoupil s velmi podrobnou technickou přednáškou na téma optimalizace datových toků a prevence vzniku tzv. bottlenecků včetně schémat typických situací a příkladů nasazení prioritizace.

Jelikož se přeci jen jednalo o obchodní a nikoliv odbornou prezentaci, Řeřicha představil účastníkům chytré řešení ISP Gateway určené právě pro takové situace. Součástí byla praktická ukázka webového z reálného provozu a demonstrace funkcí pro správce provozu.

Petr Přibyl ze společnosti Asus představil novinky v oblasti routerů a serverů. Velký prostor dostal Asus Lyra, nový třípasmový mesh Wi-Fi systém s inteligentním propojením mezi jednotlivými uzly a s vestavěným bezpečnostním řešením od Trend Micro. Systém lze podobně jako ostatní síťové modely ovládat přes mobilní aplikaci Asus Router App a uživatel či správce se obejde bez PC.

Mezi další představené novinky patřil třípásmový herní speciál Asus ROG Rapture GT-AC5300, který představuje vůbec nejvyšší model z dílny Asusu, dále pak designový model Asus Bluecave s podporou chytrých domácností (Alexa, IFTTT) nebo herní repeater RP-AC68U. Závěr prezentace patřil serverovým řešením typu barebone a minipočítačům ASUS CSM.

Přednášky na ISP meetingu

Jiří Trage představil internetovou televizi Kuki, která byla podle jeho slov navržena jako moderní a jednoduchá IPTV služba s možností sledování na libovolném zařízení a propojení s placenými službami typu HBO Go. Kuki nabízí dva základní tarify se 30, resp. 60 kanály, stejně jako knihovnu více než stovky nejsledovanějších seriálů napříč všemi TV kanály.

Jiří Trage, KukiTrage následně účastníkům nastínil možnost vzájemné spolupráce, přičemž Kuki nabízí poskytovatelům dvě formy. První je provizní model, kdy službu dodává provozovatel televize skrze partnera, druhou pak velkoobchodní model, kdy službu dodává samotný partner. Závěr prezentace pak patřil technickým otázkám optimalizace datových toků.

Adam Mlejnek ze společnosti Dahua představil nejnovější trendy v kamerových systémech a samotné portfolio výrobce, které tvoří tři produktové řady IP kamer. Ty se vyznačují přítomností funkce WDR už od základních modelů a také možností PoE napájení až na 800 metrů. Dahua nabízí také široké portfolio switchů od stolních modelů až po průmyslová řešení

Adam Mlejnek ze společnosti DahuaDruhá část prezentace patřila tématu HDCVI kamer a toho, že koaxiální kabely a analogové systému ještě zdaleka nejsou mrtvé a přinášejí řadu výhod. Mlejnek dále hovořil o tom, že kamery od Dahuy mají IoT funkce, a na závěr představil pokročilá inteligentní řešení, která kamerám dodávají schopnost strojového učení.

Marek Mikuš, ředitel velkooobchodu IPEX, představil portfolio interně vyvíjených řešení zaměřených na korporátní segment a ISP a TSP operátory. IPEX například nabízí vlastní multiplatformní komunikátor s integrací do CRM a ERP systémů a hardwarových videokonferencí. Dále disponuje řešením pro callcentrum s komunikací přes webového klienta, stejně jako ticketingem a helpdeskem.

Marek Mikuš, ředitel velkooobchodu IPEXCelé řešení dále nabízí integraci hovorů do systému, aby operátor při přijetí hovoru automaticky dostal informace o volajícím z CRM. Druhým směrem pak lze ukládat poznámky, změny, termíny, schůzky apod. V závěru Mikuš zdůraznil, že se IPEX pečlivě připravil na GDPR a svým partnerům nyní nabízí balíčky smluvní dokumentace a interních dokumentů, aby jim usnadnil dosáhnout souladu s touto novou legislativou.

Miroslav Slugeň, deployment manager společnosti SledovaniTV, měl prezentaci na téma backendového vývoje firmy, která se během roku 2017 posunula od mladé služby k plné profesionální nabídce včetně nových kanálů, nových datacenter, vlastního satelitního řešení a interně vyvinutého cloudu pro všechny platformy s výjimkou Apple TV

Miroslav Slugeň, deployment manager společnosti SledovaniTVSledovaniTV v letošním roce chystá vylepšený content delivery network (CDN) a má v plánu posílit QoS pro starší zařízení, zvýšit konektivitu a přesunout databáze na úložiště Intel Optane. Svým partnerům společnos nabízí vlastní CDN server pro sto přípojek a více, vzdálenou instalaci a inteligentní infrastrukturu SuperMicro se schopností vyrovnávat špičky.

Ondřej Lorenc účastníkům představil podniková řešení společnosti Lenovo, jejichž historie se začala psát s akvizící divize System x od IBM. Lenovo v současnosti nabízí rackové a věžové servery, systémy s vysokou výpočetní hustotou, bladeové servery FlexSystem a škálovatelná řešení s maximální dostupností pro kritické podnikové aplikace.

Ondřej Lorenc, LenovoVýrobce se podle Lorence snaží neprodávat servery po kusech, nýbrž navrhnovat kompletní řešení. K tomuto účelu disponuje vlastním portfoliem úložišť zaměřených na „dobrou cenu za gigabajt“, ale také softwarově definovaná řešení nebo páskové archivační systémy. Zároveň vlastní nabídku síťových prvků a automatizovný administrativní software Xclarity pro snadnou správu celé infrastruktury.

Jan Gregor a Michal David, ISP Alliance

Za společnost PRO-ISP vystoupili Jan Gregor a Michal David (ne, pouhá shoda jmen). Poté detailně představili službu 24x7 call centra, kterou PRO-ISP nabízí svým partnerům, aby jim ulehčila práci se zákaznickou podporou.

Služba zahrnuje akviziční hovory, domlouvání schůzek, mystery calling, inkaso pohledávek, happy calls, ale hlavní důraz klade na zákaznickou péči. Operátoři mluví jménem zadavatele, který má možnost individuálního nastavení služby.

Sympatický závěr oficiálního programu obstaral Miroslav Bakajsa z RF Elements, který zpočátku představil portfolio parabolických antén a nový systém držáků, ale vzápětí přišel k hlavnímu tématu, jímž byly hornové antény šérie Ultrahorn TP Series, které jsou podle Miroslava Bakajsy ideální pro eliminaci ruchů a bočních laloků a dosahují lepšího pokrytí než tradiční sektorové modely.

Následovalo poutavé pojednání o pozicování antén a diagnostice, kterým chtěl Miroslav Bakajsa demonstrovat výhody hornových antén, jež podlě něj do několika let zcela nahradí sektorová řešení. V závěru představil analytický nástroj Link Calculator pro navrhování sítí a pozval všech účastníky do komunity rfelab.com, neboť zpětná vazba od montérů je podle něj důležitá, ne-li nejdůležitější.

Přednáška RF Elements

Tím skončil blok prezentací, Dan Jíra ze společnosti Asus vyhlásil vítěze závodů na herních PC a předal ceny, a účastníci si mohli začít užívat příjemného odpoledne. Před budovou se od rána opékalo prase, které bylo připraveno ke konzumaci právě ve chvíli, kdy skončila poslední přednáška. Kdo se pořádně napil a najedl, mohl se začít chystat na zážitkovou hru Tepfactor, kterou jednotlivé týmy zdolávaly během následujících hodin.

Channelworld_ozveny

Večer pak následovalo vyhlášení vítězných týmů a předání sladké odměny, vydatná večeře a koncert rockové skupiny Parkán. Pro účastníky, kteří si chtěli dosyta vychutnat muziku a zlatý mok bylo připravenou ubytování, aby nemuseli riskovat zdraví a body. Těšíme se na příští rok.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double