Hlavní navigace

Fotoreport: Oslava babího léta aneb SWS uspořádala již 37. Čejkovice

26. 10. 2018
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Tradičnímu setkání distributora SWS letos velmi přálo počasí, které ničím nepřipomínalo začátek podzimu. Na stovky hostů čekaly tradiční bloky prezentací, bohatá nabídka workshopů i spousta možností, jak se pobavit.

Společnost SWS uspořádala ve spolupráci s generálním partnerem HP již 37. „půlročník“ tradičního setkání partnerů a výrobců v Čejkovicích. Na stovky hostů čekal program plný užitečných informací i příležitosti k povyražení.

HP ukázalo novinky z oblasti tisku

Oficiální program zahájil Miroslav Drahoš z HP, který partnerům představil portfolio tiskových zařízení HP, nedávno obohacené o tiskovou divizi Samsungu. Zařízení od korejského výrobce budou ještě zhruba rok prodávána pod jeho značkou, poté dostanou logo HP.

Miroslav Drahoš, HP

Drahoš blíže rozebral nové inkoustové modely 7720, 7730 a 7740 z řady HP OfficeJet Pro. Jedná se o modely formátu A3, které oproti svým předchůdcům nabídnou vyšší rychost, nové uživatelské rozhraní nebo tříletou rozšířenou záruku a servis.

Podnikové zákazníky může zaujmout také model HP Ink Tank Wireless 415 postavená na stále populárnějším konceptu velkokapacitních inkoustových nádrží. Závěrem Drahoš zmínil úspěch kapesní tiskárny HP Sprocket a udělal průřez nabídkou laserových podnikových modelů.

Konica Minolta fandí outsourcingu

Jiří Kraus ze společnosti Konica Minolta na úvod své prezentace představil aktuální promoakce ke čtyřem modelům řady Bizhub, které jsou momentálně dostupné skrze distribuci. Následně pak přešel k hlavnímu tématu, jímž byl outsourcing tisku.

Konica Minolta k tomuto modelu přistupuje skrze balíčky, v rámci nichž jsou dostupné všechny A4 a A3 modely z portfolia. Partner může při jejich prodeji získat provizi vypočítanou na základě ceny hardwaru a nasmlouvaného objemu tisku, kterou od výrobce navíc dostane předem.

Samotný výrobce garantuje ochranu obchodních zájmů partnera včetně obnovy kontraktu a zajišťuje technickou stránku podpory prostřednictvím vlastních servisních týmů s centralizovaným řízením a přímým napojením na samotná zařízení.

Lenovo předvedlo to nejlepší pro podniky

Michal Pikus z Lenova představil portfolio ThinkPad v čele s čerstvými novinkami ThinkPad X1 Extreme, ThinkPad P1 a ThinkPad P72, které mají uživatelům poskytnout masivní výkon procesorů Intel Core i7 vPro, resp. Intel Xeon v relativně štíhlém a tenkém těle.

Michal Pikus, Lenovo

Zatímco X1 Extreme je určen pro „skryté hráče, co chtějí vypadat jako byznysmeni“, P1 už je certifikovaná pracovní stanice se serverovým procesorem a P72 je podle Pikuse „ještě větší monstrum“ pro ty nejnáročnější pracovní úlohy.

Branislav Jursa pak svého kolegu doplnil průřezem portfoliem stolních PC (i když maličký ThinkCentre Tiny se rozhodně neomezuje jen na stoly) a jejich prodejními argumenty. Prezentaci následně zakončil přehledem herních sestav řady Lenovo Legion.

Xerox nabídl průřez partnerskou podporou

Denis Fichtner z Xeroxu vystoupil s prezentací zaměřenou na partnerskou podporu. Partneři mohou prodávat produkty od Xeroxu několika způsoby včetně pronájmu strojů. K dispozici mají také nástroje sledující stav spotřebního materiálu a možnost nabízet komplexní servisní smlouvy.

Práci může partnerům usnadnit také řešení ConnectKey s totožným rozhraním pro všechny stroje, podporou nativních i externích aplikací a také nástroje App Studio pro tvorbu vlastních aplikací šitých na míru konkrétním zákazníkům.

Dále mají partneři k dispozici nový portál Indirect Sales, kde najdou individuální slevy, možnost registrace obchodních případů či přehled aktuálních promoakcí. V neposlední řadě pak mohou využít věrnostní program Můj bonus Xerox sloužící jako motivace pro dealery.

HP přivezlo špičkové profesionální počítače

Tomáš Hubocký z HP zakončil program v hlavním sále přihlídkou portfolia podnikových notebooků a tří pilířů, na kterých stojí. Podle Hubockého se jedná o design, spolupráci a bezpečnost, což obecně považuje za hlavní trendy v oblasti vývoje přenosných PC.

Tomáš Hubocký, HP

Přesně tyto parametry podle Hubockého splňuje EliteBook 1030 x360 G3, nová vlajková loď HP s velmi tenkým rámečkem okolo 13“ displeje a matným dotykovým displejem. Pro méně, ale přesto náročné uživatele je pak k dispozici například EliteBook 800 G5.

Nové generace vyšších modelů HP disponují dedikovanými klávesami pro komunikaci, třetím mikrofonem na vnější straně displeje a softwarem pro optimalizaci zvukového vstupu. Řada nových modelů již také disponuje vlastní LTE konektivitou.

Hry a workshopy na zámku i v podzámčí

Jak je v Čejkovicích zvykem, program se zdaleka neomezil jen na produktové prezentace v sálech. HP rozbilo na nádvoří stan s herními sestavami Omen, kde si mohli účastníci v klidu „zapařit“ nebo vyzkoušet virtuální realitu.

Na hlavním pódiu pak celý den probíhal fotbalový turnaj za účasti brněnské legendy Petra Švancary. Úkol byl jednoduchý: porazit Švancaru v nejnovější verzi FIFA na herní konzoli, což v průběhu dne s větším či menším úspěchem vyzkoušel nejeden z hostů.

Na louce v podzámčí se kromě stánků výrobců dala navštívit plnohodnotná pouť včetně střelnice nebo autodromu, přičemž ceduli se zákazem narážení do jiných autíček všichni s chutí ignorovali a místy zde probíhaly zběsilejší souboje než na virtuálním trávníku.

Autodrom v Čejkách

Samozřejmostí byl také odpolední workshop v čejkovické Orlovně, kde se mohli účastníci setkat se zástupci výrobců a probrat vše, co se nestihlo během prezentací. Ti, co pilně navštěvovali přednášky, si sem také chodili pro cinkající odměnu v podobě lahví vína.

Channelworld_ozveny

Celé setkání pak tradičně vyvrcholilo večerním rautem a hudbou. Příznivci tvrdší muziky si mohli užít koncert kapely RockSet na nádvoří, jiní dali přednost sklence vína a cimbálovce v zámeckém sklepě. Zájemci mohli také navštívit místní Templářské sklepy.

Zdroj: ChannelWorld, SWS

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Tech Data obdržela uznání od společností Microsoft a HPE
Tech Data obdržela uznání od společností Microsoft a HPE
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně