Hlavní navigace

Fotoreport: Axis Roadshow 2015 ukázala nové kamery a nejen to

11. 5. 2015
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Axis Communications
Axis Communications opět vyrazilo na jarní turné po České republice a Slovensku. Navštívili jsme pražskou zastávku Axis Roadshow 2015, kde se partneři a další hosté seznámili s produktovými novinkami, pokrokem v technologiích, formami podpory ze strany výrobce i úspěšnými případy nasazení jeho dohledových řešení.

Společnost Axis Communications uspořádala Axis Roadshow 2015,další ročník své již tradiční série partnerských setkání v České republice a na Slovensku. ChannelWorld zavítal, stejně jako přibližně stovka dalších hostů, do pražského konferenčního centra U Hájků, aby navštívil jednu z jejích zastávek, a přináší vám stručné shrnutí.

Setkání zahájila úvodním slovem Markéta Bauerová, sales manager společnosti pro oblast střední Evropy. Účastníky seznámila s programem dne i s týmem českého zastoupení Axis. Jako zvláštního hosta představila Annu Forsbergovou, regionální ředitelku Axis pro oblast EE.

Kamery vidí zas o něco lépe při nižším toku dat

Vzápětí si vzal slovo sales engineer Jindřich Světnica s prezentací o nové funkci Zipstream, která se stará o kompresi dat a snížení datového toku. Zipstream je postavený na kodeku H.264, ale ve srovnání s ním má dosáhnout až 80% snížení datového toku, průměrně pak 50%. Technologie je optimalizovaná přímo pro dohledové systémy.

Poté se krátce zmínil o šifrování SD karet v kamerách Axis, které bude nově nativní, a potom se se sales engineerem Richardem Malířem zaměřili na technologie Wide Dynamic Range, resp. konkrétní variantu Forensic Capture, která je přítomna ve vybraných kamerách Axis, a která umožňuje dosahovat kvalitního obrazu při snímání scény s různě světlými a tmavými oblastmi.

Richard Malíř poté spustil smršť produktových novinek, během které zmínil řadu přírůstků do portfolia Axis, a to nejen kamer, ale i dalšího hardwaru. Kompletní výčet by zabral polovinu reportáže, zmiňme proto jen několik vybraných produktů.

Představena byla například kamera Q61-E SharpDome, která se vyznačuje netradičním řešením kopule, sada kamer Axis F, odolná rohová kamera Q8414-LVS, ale také nový síťový reproduktor C3003-E nebo řešení pro správu fyzického přístupu A8004-VE a A1001.

Partnerská podpora ze všech stran

Po vyčerpávající produktové prezentaci si vzal slovo Tomáš Chumchal, key account manager Axis pro Českou a Slovenskou republiku, který partnery seznámil s formami podpory, které jim Axis může nabídnout.

Reselleři a systémoví integrátoři mohou využít řady možností. Axis jim poskytne slevu na NFR (neprodejné) produkty (50% sleva jednou za rok na produkt z každé řady), zapůjčí jim produkt (včetně těch nejnovějších) na dobu dvou až čtyř týdnů nebo jim poskytne vzdálený přístup ke kamerám ve firemním showroomu.

Zástupce Axis může partnera doprovodit na jednání se zákazníkem, případně se schůzka s klientem může uskutečnit přímo v sídle Axis. Společnost dále poskytuje marketingovou podporu, a to finanční i materiální. Partneři vyšších úrovní se mohou propagovat přímo na webu Axis.

Technická podpora zahrnuje lokální podporu v češtině, případně non-stop live chat se zástupci společnosti ve švédské centrále. Axis partnerům mimo jiné pomůže s návrhem řešení a řeší reklamace metodou advanced replacement, kdy přijede technik společnosti, vadnou kameru vymění za jinou a tím celá záležitost pro zákazníka končí.

Odborný program a partnerská ocenění

Zbytek programu pak patřil hostům. S odbornými přednáskami vystoupili prof. Jan Flusser z Akademie věd ČR a pplk. Zdeněk Šíma z Kriminalistického ústavu. Následovaly případové studie partnerů Axis, konkrétně ze společností Integoo, Bleucom, C.G.C., IPSecurity, Top-Key a Pontech.

Channelworld_ozveny

V samém závěru programu pak byla předána partnerská ocenění za rok 2014. Společnost Meteotech získala cenu Skokan roku 2014 za nejvyšší meziroční nárůst výsledků, společnost Enelex byla obdržela cenu Projekt roku 2014 a společnost NetRex byla vyhlášena ADP partnerem roku 2014.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double