Hlavní navigace

Fotoreport: 36. setkání SWS v Čejkovicích jelo na sluneční pohon

25. 4. 2018
Doba čtení: 7 minut

Sdílet

 Autor: Channelworld
Jarní setkání partnerů SWS v Čejkovicích bylo díky počasí spíše letní. Přesto teplotní rekordy neodradily resellery od účasti na přednáškách.

V Čejkovicích na zámku, kde jinde by se mohli 19. 4. setkat zákazníci a partneři společnosti SWS, aby se seznámili s novinkami v podpoře i produktech a neformálně prodiskutovali obchodní věci. Kromě počtu přihlášených letos padaly rekordy i v teplotě, takže se účastníci mnohdy utíkali schovat do stánků a na přednášky v chladnějších prostorách zámku.

Na nádvoří si generální partner setkání, společnost Samsung, připravil doprovodný program „play hard, party hard“ v podobě soutěží, kde dealeři měřili síly ve hrách Forza Motorsport nebo Counter Strike: GO, a vyhrát špičkový herní monitor nebo alespoň paměťové karty. Koho honila mlsná, mohl si v protějším stanu Samsung digital signage osladit život medovníkem nebo medovinou.

Téměř letní počasí hrálo do karet i dalším téměř dvěma desítkám značek, které si připravily stany s produkty na nádvoří i v podzámčí. Fujitsu a Lenovo se předháněly v grilování klobás, HP podávalo vlastní miniburgery a Dell si na hřišti pro jistotu postavil kompletní catering s nabídkou, co hrdlo ráčí. Nechyběla ani čerstvě pražená káva z různých koutů světa a samozřejmě prezentace společnosti Acer, Brother, Canon, Eset, Microsoft či Zyxel.

 

36. setkání SWS v Čejkovicích jelo na sluneční pohon

Jako vždy byla účast na deseti přednáškách, které probíhaly ve čtyřech sálech po celý den, odměněna dvěma lahvemi vína vinařů z Čejkovic. Od čtyř hodin se pak otevřela výstavka a workshop v tamní Orlovně, kde bylo plno i přes teplé počasí.

Po večerním přivítání Stanislavem Skaličkou ze SWS a Klárou Kubíčkovou za Samsung se vylosovali výherci tomboly, do které věnovalo hodnotné ceny čtrnáct výrobců. Otevřel se raut v zámecké restauraci, sklep opět rozezněla cimbálová muzika Olina a na nádvoří vystoupila amrericko-česká kapela L.A. Sunday, která zahrála rock, pop, funky i soul.

Z přednášek

Zdeněk Cimbura ze společnosti Samsung zahájil první ranní přednášku tím, že v monitorech platí „čím větší, tím lepší“. Prodeje monitorů rostou a navíc se zvyšuje průměrná cena monitorů. Větší úhlopříčky „požírají“ ty malé a největší podíl (53%) mají již 24‘‘ displeje, přičemž nejvíce roste segment 25-27‘‘.

Zdeněk Cimbura ze společnosti SamsungCimbura přiblížil technologii QLED, která využívá filtr z anorganických nanokrystalů, jež vysvěcují požadovanou barvu, a narozdíl od OLED se panel nevypaluje. Z produktů vypíchl UltraWQHD monitor LC34F791 s QHD rozlišením, technologií Quantum Dot a prohnutím o poloměru 1500 mm, což umožňuje sledovat celou plochu bez nutnosti očima přeostřovat. Dále upozornil na řadu LC27H711 a LC32H711, který má kabeláž ukrytou ve stojanu, což je ideální pro ordinace nebo na recepce. Z monitorů pro práci zmínil ultraširoký UltraWQHD monitor LC34H890 s pivotem a prohnutím 1800R. Bez prohnutí nabízí Samsung například UHD monitor LU32H850 s QLED technologií a dále plochou řadu QHD monitorůLS24H850 a LS27850 s technologií Daisy Chain, která umožňuje snadné propojení více panelů mezi sebou, které si předávají obraz přes DisplayPort.

Martin Moravec ze společnosti LenovoMartin Moravec ze společnosti Lenovo nejprve přestavil tým divize DCG: Karolína Nováčková (DCG channel manager), Ondřej Lorenc (presales) a podporu, kterou mohou poskytnout při prezentacích u zákazníka nebo v zapůjčení demo produktů. Připomenul partnerské úrovně – už po obyčejné registraci mohou reselleři dosáhnout na lepší ceny, následují úrovně Silver (obrat 80 000 dolarů ročně), Gold (obrat 200 000 dolarů ročně) a Platinum (obrat milion dolarů ročně). Podle úrovně pak rostou procenta zpětných rabatů. Od Lenova můžete čerpat peníze na marketinové aktivity mířené na zákazníky.

Martin Moravec představil i rozšíření základní záruky (3 roky next-business day response) o další balíčky. Novinkou je Lenovo Premuer Support, který zahrnuje dedikovaného technika na telefonu 24x7x365 a vzdálenou detekci problému na úrovni HW i SW.

Připomenul aktuální promo do června 2018: Na balík SQL Server a Windows Server (Standard) získáte cash-back 200 eur, dvakrát tolik můžete dostat zpět při prodeji licencí Datacenter. Pokud využijete storage V3700 pro náhradu starší u zákazníka, získáte po vyplnění formuláře na lenovov3700tradein.com zpět až na 750 dolarů. K úložištím DS220 a DS4200 jsou nyní navíc zdarma SW rozšíření snapshotů, rapid tiering pro zvýšení výkonu přes SSD a funkce asynchronní replikace pro zrcadlení do další lokace. Stále také běží promoakce u dvousocketových serverů na druhý procesor zdarma.

Přednášky na 36. setkání SWS

Dále Martin Moravec partnerům připomněl 3D produktový katalog, který dovoluje prostorové prohlížení serverů ze všech stran včetně vnitřku, a veškeré technické a obchodní informace dostupné na www.lenovopress.com. K dispozici je i nový konfigurátor na DCSC.lenovo.com, který je grafický, kontroluje plně kompatibilitu sestavy včetně kombinací osazených procesorů a pamětí. Funguje i offline a konfigurace si můžete uložit pro pozdější použití. Všechny materiály včetně nacenění konfigurací a registrace zakázek naleznete na partnerském portálu lenovopartner.com.

Za Fujitsu vystoupil Samy Khaleg, který v úvodu shrnul partnerský program včetně konfigurátoru, demo poolu pro zapůjčení a program Fujitsu Family, který vám umožňuje nakupovat u distributora za lepší ceny (o 5%-7%). Ivan Preisler pro partnerský program doplnil připravované technické školení v Lisabonu, kde za účast získají partneři lepší ceny. Za společný obchodní plán pak získá partner o půl procenta lepší zpětný rabat.

Ivan Preisler a Samy Khaleg, FujitsuSamy Khaleg poté prošel novinky v portfoliu klientských zařízení. Nový je notebook řady A3 za příznivou cenu. V Advanced řadě E4 a E5 mají již NBD on-site servis v ceně. V nejvyšší řadě vypíchnul model S9 s modulární šachtou pro další baterii, disk nebo mechaniku a nejlehčí ultramobilní U9 s váhou 920g. Představil také portolio 2v1, kde je již dostupný nový 13,3‘‘ model Q738.

Ivo Doležel měl připravený „výběr z bobulí“ serverů Primergy a storage Eternus. Shrnul řady rackových (RX a towery TX), scale-out (modulární CX a bladové šasi BX)a mission-critical serverů (servery s procesory SPARC a mainframy). V diskových polích zmínil novou řadu polí S4 a all-flash (DX60 až DX8900). Všechny mají stejný firmware, přičemž vyšší řady mají odemčené další funkce (deduplikace, komprese, šifrování…).

Martin Krajči, lokální managing director společnosti Micro FocusMartin Krajči, lokální managing director společnosti Micro Focus, ve své přednášce přiblížil, že dnes jde o sedmou největší softwarovou firmu na světě z pohledu obratu (4,4 miliardy dolarů, 18 tis. zaměstnanců a 40 tisíc zaměstnanců). Její portfolio dnes po oddělení od HPE zahrnuje řešení pro DevOps, IT operations, cloud, zabezpečení a kontrolu přístupu, information governance a Linux (SUSE). Z konkrétních značek jde kromě Micro Focus o řešení Vertica, Fortify, Voltage, Atalla a ArcSight. Bližší možnosti nasazení pak doplnil Zdislav Lilling sales engineer.

Daniel Jíra ze společnosti Asus v úvodu své přednášky upozornil na cash-back pro všechna herní zařízení (GX, GL, G, FX, UX), kde můžete získat zpětný rabat do výše 5 %. Akce platí do 30. 6. 2018.

Daniel Jíra ze společnosti AsusV herní řadě X jsou hlavními inovacemi pro letošní rok nová technologie zvýrazňující basy a věrnost zvuku, ergonomicky tvarovaná klávesnice se zdvihem 2,3 mm, porty USB-C, a „kovový“ povrh víka a váha 1,7 kg pro 15,6‘‘ model.

V produktech Asus přechází od klasické konstrukce notebooků spíše do 2v1 zařízení a ultratenkých. Na půli cesty k UX je ještě Vivobook S, který nabídne plnou konektivitu, a případně otočný Vivobook Flip. Za jedno ze svých nejlepších 2v1 zařízení Asus považuje Transformer T102HA s tělem z hořčíkové slitiny, čtečkou otisků prstů, konektivitou USB 3.0 a až 11hodinovou výdrží na baterii.

ICTrocenka

Jak celé jarní setkání SWS v Čejkovicích probíhalo, uvidíte lépe ve fotogalerii níže.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Upgrade domácí sítě pomocí Wi-Fi 6 routeru již od necelých 1 000,– Kč
Monitory AOC do kanceláře i na doma
Monitory AOC do kanceláře i na doma
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Fotoreportáž: Serverová konference Compos Distribution připomněla 20 let společnosti
Eset: V březnu na sebe upozornil malware AsyncRAT, útočníci jeho prostřednictvím spustí i DDoS útok
Eset: V březnu na sebe upozornil malware AsyncRAT, útočníci jeho prostřednictvím spustí i DDoS útok
Cisco: Jen 3 % firem jsou odolná proti současným kyberbezpečnostním hrozbám
Cisco: Jen 3 % firem jsou odolná proti současným kyberbezpečnostním hrozbám
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram
Asus ExpertBook B9: vybavená kancelář pod kilogram