Hlavní navigace

Základy práce s Microsoft Office

20. 8. 2020 19:00

Sdílet

Pro hladké zvládnutí aplikací z balíku Microsoft Office je dobré mít alespoň základní povědomí o jejich fungování a pro rychlejší a pohodlnější práci s nimi je dobré osvojit si pár základních triků.

Pro mnohé z nás, kteří nejsme úplně zběhlí v práci s počítačem, jsou aplikace z balíku Microsoft Office občas noční můrou. Tyto programy ovšem byly primárně navrženy tak, aby nám naši práci spíše usnadňovaly, než komplikovaly.

Pro jejich hladké zvládnutí je však dobré mít alespoň základní povědomí o jejich fungování a pro rychlejší a pohodlnější práci s nimi je dobré osvojit si pár základních triků, které vám pomohou těmito programy hravě proplout s profesionální lehkostí.

Microsoft Word

Pro vytváření psaných textů slouží textový v programu Microsoft Office editor Microsoft Word. Pro snadnější tvoření textů obsahuje Word množství přednastavených šablon, které vám umožní přehledně, stručně a jasně strukturovat texty.

Jejich vizualizace pak vypadají na první pohled profesionálně. Při psaní textů lze využít služby automatických oprav gramatických chyb, které zajistí, že vaše texty budou vždy pravopisně korektní, i když třeba v nepozornosti nějakou chybičku přehlédnete.

Tvořte vlastní tabulky a grafy v Excelu

Microsoft Excel je program na vytváření profesionálně vypadajících tabulek a grafů. Naučit se pracovat v Excelu už je trochu složitější než pracovat s Wordem.

Pro začátečníky je často nutné projít profesionálním školením nebo školicím kurzem, v němž se uživatelé seznámí se základními pokyny, zkratkami, strukturou programu a logikou jeho fungování.

Pokud si však počáteční obtíže s Excelem vytrpíte a základní pokyny zvládnete, budete v tomto programu schopni vytvářet zázraky.

Rychlá doba si žádá rychlou komunikaci

Číst složité a sáhodlouhé texty v dnešní době už nikoho moc nebaví. Poslouchat čtení nudných přednášek na firemních poradách či vysokoškolských lekcích je nuda.

Spojení mluveného a psaného slova s obrazem, zvukem a dalšími moderními efekty nabízí program Microsoft PowerPoint, který slouží k vytváření grafických prezentací. V tomto programu můžete popustit uzdu své fantazii a vytvářet efektní i efektivní prezentace, které posluchače zaujmou.

Elektronická korespondence 

Pokud pracujete ve firmě v kanceláři, dostali jste se určitě do kontaktu s aplikací Microsoft Outlook, pomocí níž se dá vyřizovat elektronická korespondence. Hlavní výhodou Outlooku je to, že si s ním můžete propojit všechny své emailové adresy.

20. 8. 2020 19:00
Redakce nenese zodpovědnost za správnost a platnost uvedeného textu. Obsah vkládají distributoři a výrobci.