Hlavní navigace

Účinnější ochrana před DDoS útoky - nové přístupy poskytují lepší zabezpečení a škálovatelnost

8. 8. 2019 14:18

Sdílet

Distribuované DoS (DDoS) útoky budou postupem času jen narůstat, přičemž útočníci mají k uskutečňování větších útoků stále širší možnosti využití nových typů zařízení, jako je např. IoT.

Objemy útoků poskočily za posledních pět let o několik řádů.

  • 41 procent společností dotázaných IDC čelilo DDoS útokům více než desetkrát za rok, 3 procenta byly zasaženy více než stokrát.
  • Odhaleno bylo přes 20 milionů zařízení zneužitelných k DDoS útoku.

Podniky stojí před výzvou detekovat a zmírňovat DDoS útoky in-house, přičemž útočníci rychle zlepšují své metody k dalšímu zesílení útoků. S blížícím se spuštěním 5G tyto pokročilé sítě poskytnou útočníkům obrovské příležitosti k vytvoření masivních útoků, které mají potenciál dosahovat zatím neviděných rozsahů. Proto se bezpečnostní architektury musejí vyvíjet rychleji.

V reportu IDC Technology Spotlight „New Approches to DDoS Protection Offer Better Security and Economic Scale“, který vznikl za přispění A10 Networks, analytici zdůrazňují, že podniky hledají nové úrovně ochrany před distribuovanými DoS útoky.

Poskytovatelé služeb, kteří využívají nové přístupy k ochraně před DDoS, jsou ve velmi dobré pozici, aby vydělali na měnících se očekáváních trhu a odlišili se od konkurence službami s vysokou přidanou hodnotou.

Škálovatelnost a špičkový výkon ve prospěch dobré strany

IDC poznamenalo, že společnost A10 Networks vstoupila na trh ochrany před DDoS útoky v roce 2014 a velice rychle vytvořila obsáhlé portfolio řešení pro podniky i poskytovatele služeb. Její anti-DDoS produkty jsou v oboru dobře známé svým špičkovým výkonem. Zpráva dospěla k závěru, že:

„Pro detekci a zmírňování DDoS útoků nabízí společnost A10 Networks pokročilá automatizovaná řešení, která dosahují vysoké škálovatelnosti, přičemž často inovuje nové funkce, které jsou potřebné k tomu, aby poskytovatele komunikačních služeb mohli obsloužit své zákazníky a podniky a pomohli jim zvládnout další generaci hrozeb. Takto škálovatelné nové možnosti se mohou stát rozdílem, který zvrátí ekonomiku DDoS ochrany zpět ve prospěch podniku nebo poskytovatele služeb.“

Celou zprávu IDC Technology Spotlight můžete stáhnout zde.

Autor: Donald Shin, A10 Networks
Překlad a úpravy: Jan Mazal, VPGC
Zdroj: A10 Networks – New Approaches to DDoS Protection Offer Better Security and Economic Scale
 

8. 8. 2019 14:18
Redakce nenese zodpovědnost za správnost a platnost uvedeného textu. Obsah vkládají distributoři a výrobci.