Hlavní navigace

RAD rozšiřuje své portfolio o demarkační zařízení s VDSL2 a GPON

Sophos  | 12. 11. 2015 10:45

Sdílet

Novinka umožní poskytovatelům služeb lépe využít stávající přístupovou infrastrukturu.

RAD, jakožto dodavatel řešení SAA (Service Assured Access), která dokáží předat prakticky jakoukoliv službu přes jakékoliv fyzické médium, se nyní stal jediným dodavatelem, který nabízí VDSL2 (včetně bonding/vectoring) a GPON ve svých demarkačních zařízeních (Layer 2/Layer 3).

Společnost oznámila dostupnost dvou nových modulů, pro své MEF CE 2.0 certifikované Carrier Ethernet routery, ETX-2 a ETX-2i. VDSL2 modul umožňuje přenos až 400 Mbps přenosu po metalickem vedení (bonded) a zároveň poskytuje stejnou úroveň služeb (SLA), které by jinak byly k dispozici po optických vláknech. GPON modul umožňuje přenos až do 1Gbps provozu v pasivní optické síti Ethernet.

VDSL2 je logická alternativa pro poskytnutí větší šířky pásma pro velké firemní zákazníky a pro mobilní backhaul v oblastech nepokrytých nebo s nedostatečným pokrytím optikou, zatímco GPON umožňuje využívat vlákno podstatně hospodárněji, když už ho v lokalitě máme položeno,“ říká Ulik Broida, RAD viceprezident pro marketing a Business Development.

S těmito novými moduly, budou poskytovatelé služeb moci oslovit více koncových zákazníků a trhy, které až dosud byly nevyužitý, a zároveň zaručit kvalitu služeb (QoS), dodává Broida.

 

Snížení TCO

Dalším přínosem pro poskytovatele služeb je schopnost snížit celkové náklady na vlastnictví tím, že optimalizujeme stav zásob. "Nasazení řešení od stejného dodavatele jak pro optiku i metaliku výrazně snižuje celkové náklady na vlastnictví (TCO) prostřednictvím zjednodušení školení, integrace a správy,"Broida dodává. "V typických projektech mohou tyto úspory dosáhnout miliony, a to je určitě vítanou zprávou pro všechny poskytovatele služeb."

"GPON řešení bylo velmi úspěšné na mnoha trzích jako přístupová technologie pro FTTH a jako backhaul pro rychlý přenos po metalice jako VDSL2," souhlasí Simon Sherrington, analytik Heavy Reading. "Obě technologie budou i v dalších letech nadále důležité, stejně jako nároky na šířku pásma dále porostou a operátoři se budou snažit maximálně využít kapacity již nainstalovaných metalických nebo optických kabelů k oslovení nových zákazníků."

Uvedením na trh VDSL2 a GPON certifikovaných MEF CE 2.0 Layer 2 / Layer 3 demarkačních zařízeních RAD rozšiřuje počet svých řešení, která pomáhají poskytovatelům služeb a mobilním operátořům zvýšit své příjmy a snížit celkové náklady na vlastnictví na celou dobu životního cyklu služby. Díky bohaté sadě nástrojů SAA usnadňujících plánování, nasazovaní, zajišťování a udržování stávajících a nových služeb, umožňují zařízení operátorům nabízet služby s předvídatelnými QoS a lepšími QoE.

Sophos  | 12. 11. 2015 10:45
Redakce nenese zodpovědnost za správnost a platnost uvedeného textu. Obsah vkládají distributoři a výrobci.