QNAP přidává funkci zálohování typu Air Gap „Airgap+“ do aplikace Hybrid Backup Sync

KOBE  | 23. 9. 2024 19:53

Zajištění rychlého obnovení a ochrany proti ransomwaru pro zálohování podnikových dat na NAS

Společnost QNAP® Systems, Inc., přední dodavatel výpočetních, síťových a úložných řešení, dnes představila Airgap+, pokročilou funkci zálohování typu Air Gap integrovanou do aplikace Hybrid Backup Sync (HBS). Toto inovativní řešení nabízí podnikům lepší zabezpečení dat, rychlé obnovení a robustní ochranu proti ransomwaru.

Vzhledem k tomu, že kybernetické hrozby jsou stále sofistikovanější a mají stále větší dopad, stává se zálohování typu Air Gap nezbytným předpokladem pro ochranu podnikových dat. Zálohování typu Air Gap představuje složku „1“ v plánu zálohování 3-2-1-1-0, kdy je jedna záložní kopie uložena offline a odpojena od sítě. Airgap+ tuto potřebu řeší vytvořením logické air-gap funkce mezi systémy NAS, která poskytuje další vrstvu záložního zabezpečení a zvýšenou integritu.

Airgap+ funguje s řadou routerů (směrovačů) QHora společnosti QNAP (podporované modely jsou uvedeny níže). QHora povoluje připojení mezi zdrojovým NAS a cílovým NAS pouze během procesu zálohování a v ostatních případech připojení blokuje.

Vlastnosti a výhody

Airgap+ nabízí několik klíčových výhod oproti tradičním páskám LTO a zálohování v cloudu:

• Snadné nastavení: Uživatelé mohou snadno povolit funkci Airgap+ a vybrat fyzické porty v nastavení úlohy zálohování HBS na NAS.
  • Vysokorychlostní síť: QNAP NAS podporuje připojení 10/25/100GbE, což výrazně zvyšuje rychlost zálohování ve srovnání s 1GbE u LTO.
  • Rychlejší obnovení dat: Vyšší rychlost sítě umožňuje rychlejší obnovu a minimalizuje prostoje.
  • Neměnnost dat: Aktivujte funkci WORM (Write Once Read Many) a přidejte další vrstvu ochrany dat.
  • Rozšiřitelnost: QNAP NAS umožňuje snadné rozšíření úložiště pomocí výměny disků za provozu nebo migraci na větší NAS, což vyhovuje rostoucím potřebám podniku.
  • Zjednodušená údržba: Na rozdíl od zálohování na pásky LTO nevyžaduje Airgap+ žádný další hardware ani kabeláž, což snižuje náročnost údržby.
  • Řízení napájení: Zařízení NAS lze zapínat a vypínat na dálku, což je pohodlné i efektivní.

Amol Narkhede, ředitel divize SAAS Backup and Data Management BU, popisuje: „Airgap+ mění pravidla hry pro podniky, které chtějí posílit své strategie ochrany dat. Řešení QNAP NAS poskytují HBS s Airgap+ spolu se stávajícími kontrolami integrity dat a pomáhají tak podnikům snadněji rozšířit jejich plán zálohování na moderní strategii 3-2-1-1-0.“

Kompatibilita

Funkce Airgap+ je v současné době podporována routery QHora-321 a QHora-322 s operačním systémem QuRouter v2.4.2 (nebo novějším).

• QHora-321: 2,5GbE router s 6x 2,5GbE porty
  • QHora-322: 10GbE router s 6x 2,5GbE porty a 3x 10GbE porty

Tato funkce je k dispozici v Hybrid Backup Sync (HBS 3) v25 a novějších verzích.

Další informace můžete získat a na kompletní sortiment společnosti QNAP se můžete podívat na stránkách www.qnap.com.

KOBE  | 23. 9. 2024 19:53