Hlavní navigace

Jak odhadnout náklady způsobené DDoS útokem

25. 7. 2019 15:42

Sdílet

Nemusíte pročítat žádné statistiky, abyste zjistili, že útoky DDoS nejsou jen nepříjemné, ale mohou organizaci stát hlavně cenný čas a peníze. Kolik? To se vám pokusíme přiblížit prostřednictvím závěrů IDG DDoS reportu z roku 2018.

Kolik hodin výpadku DDoS útoky způsobují?

Podle zprávy IDG 36 % společností, které zažily více než pět DDoS útoků, utrpěly v průměru sedmi až dvanáctihodinový výpadek.

Naproti tomu 34 % společností, které zažily pět nebo méně útoků DDoS, utrpělo průměrně prostoje jen jednu až dvě hodiny. U podobného počtu těchto společností (32 %) však trval výpadek průměrně tři až šest hodin.

Data ukazují, že i když větší počet DDoS útoků většinou vede k delším výpadkům, i organizace, které zaznamenaly pět nebo méně DDoS útoků, se mohly potýkat s několikahodinovými výpadky.

Kolik vás DDoS útoky stojí?

Zpráva z Ponemon Institute zjistila, že celkové náklady na výpadky datového centra v roce 2016 činily v průměru 740 357 dolarů.

Přesněji řečeno, společnost Gartner odhaduje, že většinu firem stojí jedna minuta výpadků 5 600 dolarů nebo více než 300 000 dolarů za hodinu.

S ohledem na to má smysl, aby organizace sledovaly čas potřebný k obnovení zasažených služeb, protože podle reportu IDG je to pro ně hlavní faktor, podle kterého odhadují dopady výpadků.

Na druhém místě je pak spokojenost zákazníků (52 %), následovaná zpracováním objednávek (47 %) a zprávami v médiích/reputací společnosti (36 %).

Jak vypočítat náklady na útok DDoS ve vaší organizaci

Pokud chcete zjistit přibližné náklady DDoS útoku pro vaši společnost, existuje několik online kalkulaček, které vám s tím mohou pomoci.

Například tato kalkulačka od BlueBolt může odhadnout, kolik vás může stát obnova serverů, výdaje na hosting a další náklady. Pro přístup k výsledkům však budete muset vyplnit formulář.

Další možností je kalkulačka od Neustaru, která vám pomůže zjistit, kolik vás bude DDoS stát na základě několika faktorů (s ohledem na odvětví), a nebudete muset zadávat žádné osobní údaje pro přístup k výsledkům.

Je poměrně zřejmé, že i jediný útok DDoS může vaši organizaci stát spoustu času a peněz, nemluvě o vlivu na reputaci, zpracování objednávek a spokojenost zákazníků.

Chcete-li se dozvědět více o nákladech na DDoS útoky a zjistit, jak společnosti čelí současným útočníkům, přečtěte si celý IDG DDoS Report 2018 zdarma.

Autor: Ahmad Nassiri, A10 Networks - www.a10networks.com
Překlad a úpravy: Jan Mazal, VPGC - www.vpgc.com
Zdroj: 
A10 Networks – This Is How Much Time and Money a DDoS Attack Will Cost You

25. 7. 2019 15:42
Redakce nenese zodpovědnost za správnost a platnost uvedeného textu. Obsah vkládají distributoři a výrobci.