Hlavní navigace

Gartner vydal magický kvadrant pro CASB v roce 2018

28. 11. 2018 8:58

Sdílet

Analytická společnost Gartner vydala v listopadu nový magický kvadrant pro řešení Cloud Access Security Broker (CASB) chránící data v cloudových aplikacích a mobilních zařízeních.

Nový magický kvadrant Gartneru pro řešení CASB (Cloud Access Security Broker) přinesl novinky zejména v segmentu lídrů. Stejně jako v předchozích letech analytici hodnotili výrobce řešení podle úplnosti jejich vize a schopnosti ji naplňovat.

Nově se do top segmentu lídrů, který okupují aktuálně čtyři výrobci, probojovala také společnost Bitglass se svým next-gen CASB, který dále rozšiřuje počty svých zákazníků včetně finančních či zdravotnických institucí po celém světě.

V počátcích tohoto segmentu se většina výrobců CASB soustředila na kombinaci shadow IT discovery (odhalování nespravovaných aplikací v podnikovém prostředí) a ochranu data v cloudu přes API napojení.

Gartner Magic Quadrant CASB 2018Bitglass se však zaměřil na in-line ochranu v reálném čase. I proto uzavřel technologické partnerství se společností Cylance, díky níž dokáže detekovat a reagovat na malware nultého dne – v okamžiku, kdy jsou soubory nahrávány do aplikací, stahovány do zařízení, nebo uloženy v cloudu.

Zero-day shadow IT discovery používá strojové učení k detekci a kontrole nových aplikací za běhu. Tím získává značný náskok před řešeními, které aplikace reaktivně porovnávají se statickými seznamy předdefinovaných aplikací.

Bitglass také umožňuje převést nespravované aplikace do módu pouze pro čtení, zabezpečit IaaS, zavést BYOD bez nutnosti instalovat agenty, nebo nasadit šifrování, které zachovává možnosti vyhledávání.

Kompletní report Magický kvadrant pro CASB od společnosti Gartner můžete stáhnout zde.

Zdroj: VPGC, Bitglass

28. 11. 2018 8:58
Redakce nenese zodpovědnost za správnost a platnost uvedeného textu. Obsah vkládají distributoři a výrobci.