Hlavní navigace

DSL internet jako rychlá volba pro internet na doma

20. 10. 2021 14:45

Sdílet

Pokud hledáte vhodné připojení internetu, pak volíte ze dvou hlavních možností.

Život bez internetu si dnes už umí představit opravdu málokdo. Je to velmi užitečná pomůcka, která nám pomohla nejen v době pandemie, kdy se internet stal způsobem, jak se spojit se svými známými, jak se dále vyučovat nebo pracovat, ale také způsobem, jak nakupovat. Internet zkrátka využíváme v osobním i profesním životě a bez něj už si neumíme leccos představit. Zkrátka a dobře, čím dál více domácností se připojuje k internetu.

Jak se připojit k internetu?

Pokud hledáte vhodný internet na doma, pak volíte ze dvou hlavních možností: drátový nebo bezdrátový internet. Nejpoužívanější formou v České republice je využití bezdrátového internetu, který umožňuje připojení velkého množství přístrojů na internet a přitom nevyžaduje fyzické připojení drátem. Je to velmi pohodlná možnost, když chcete využívat internet v chytrém telefonu, televizi nebo tabletu. U drátového připojení již budete potřebovat připojení prostřednictvím kabelu.

Drátový internet - výhody

Proč bychom se tedy měli připojovat „drátově“, když bezdrátový internet se zdá jako pohodlnější volba? Protože existuje hned několik výhod, které drátový internet oproti tomu bezdrátovému má. Tím prvním je vysoká rychlost stahování a odesílání dat. Pokud pracujete online, oceníte také vyšší stabilitu sítě – například IP telefonování bude probíhat bez přerušování, šumů a dalších projevů nekvalitního připojení. V současné době už neexistují datové limity, do kterých byste se museli vejít. Navíc máte k dispozici další telekomunikační služby.

Způsoby připojení drátového internetu

Existuje poměrně velké množství připojení drátového internetu. V České republice je nejběžnější připojení DSL (ADSL/VDSL), tedy připojení přes telefonní kabely. Na druhém místě je internet realizovaný prostřednictvím kabelové televize (CATV). Třetí místo obsadilo připojení zajištěné prostřednictvím optické nebo ethernetové přípojky.

20. 10. 2021 14:45
Redakce nenese zodpovědnost za správnost a platnost uvedeného textu. Obsah vkládají distributoři a výrobci.