Hlavní navigace

Datové centrum DataSpring Lužice v soutěži Stavba roku 2015

21. 7. 2015 15:37

Sdílet

Novostavba datového centra DataSpring v jihomoravských Lužicích, ze kterého společnost poskytuje cloudové služby, byla přihlášena do soutěže Stavba roku 2015.

Soutěž organizuje Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství za podpory MPO ČR, ČKAIT a Svazu podnikatelů ve stavebnictví v ČR. V letošním ročníku, který je již 23. v pořadí, je přihlášen rekordní počet 72 staveb, prozatím nejvíce v historii soutěže.

Oznámení nominací proběhne 10. září 2015 v sídle Nadace, vyhlášení nejlepších letošních projektů se uskuteční 13. října 2015 v Praze v Betlémské kapli.

Autorem návrhu stavby je brněnský architektonický ateliér P.P. Architects s.r.o.

Pravidla soutěže

Soutěže se mohou zúčastnit stavby zkolaudované nebo předané do předběžného užívání do konce května toho daného roku. Není zde ovšem požadavek na stáří staveb. Stavbu může přihlásit kterýkoliv partner realizačního týmu: dodavatel stavby, autor projektového řešení nebo investor.

Průběh soutěže je řízen Radou nadačního programu soutěže Stavba roku za účasti všech spoluvypisovatelů. Ta každoročně schvaluje soutěžní podmínky, vypisuje soutěž, jmenuje porotu, schvaluje její závěry a uděluje ceny.

Vítězné stavby jsou veřejně označovány plaketou a jsou široce publikovány. (Zdroj: web Stavba roku).

Zdroj: DataSpring

21. 7. 2015 15:37
Redakce nenese zodpovědnost za správnost a platnost uvedeného textu. Obsah vkládají distributoři a výrobci.