Hlavní navigace

Zyxel rozšiřuje platformu Nebula o firewally a zavádí licenční model na bázi zařízení

12. 4. 2021
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: Zyxel
Nebulizace reaguje na výzvy požadující spolehlivý a bezpečný přístup pro zaměstnance pracující mimo kanceláře a distribuované firemní sítě. Integrace firewallu dělá z platformy Nebula nejkomplexnější řešení pro cloudovou správu sítí malých a středně velkých organizací.

Společnost Zyxel Networks, která patří mezi špičky na trhu domácích a podnikových síťových řešení využívajících přednosti umělé inteligence a cloudu, dnes oznámila rozšíření své vlajkové platformy Nebula o firewally řady USG FLEX. Firewally USG FLEX s novým firmwarem ZLD5.0 zajišťují robustní a inteligentní zabezpečení sítí, díky čemuž se platforma Nebula pro malé a středně velké organizace a poskytovatele řízených služeb stává nejkomplexnějším nástrojem určeným ke cloudové správě sítí.

Rozmach práce z domova, tzv. Home Office, ke kterému došlo po vypuknutí pandemie nemoci COVID-19, organizace a firmy staví před náročný úkol zajistit pro své zaměstnance pracující mimo kanceláře nezbytný přístup do firemní sítě. Tento nový způsob práce současně znamená zvýšené nároky na správu a monitoring síťové infrastruktury a větší riziko kybernetických útoků.

Společnost Zyxel proto přichází s inovovaným a rozšířeným řešením nebulizace, které vzájemně integruje její ucelené portfolio vysoce výkonných a snadno použitelných firewallů, bezdrátových přístupových bodů a síťových přepínačů s intuitivní cloudovou platformou Nebula pro správu, monitoring a zabezpečení distribuovaných sítí.

Komplexní opatření proti stále závažnějším bezpečnostním hrozbám

Častější využívání cloudových služeb, vzdálený přístup zaměstnanců pracujících mimo kanceláře, používání osobních zařízení (BYOD) a začlenění internetu věcí (IoT) vystavuje firemní sítě nespočtu bezpečnostních rizik a výrazně komplikuje jejich správu a zabezpečení včetně ochrany před nežádoucími návštěvníky. Firewally řady USG FLEX jakožto součást komplexního řešení Nebula pro správu sítí v cloudu umožňují centralizovaný přístup k ochraně firemní sítě v souladu s principem nulové důvěry.

S integrací těchto firewallů do řešení Nebula správci sítí získávají bezpečnostní nástroj schopný pomocí antimalwaru, detekce a prevence průniků (IDP) a filtru nebezpečných URL adres identifikovat případné anomálie. Pokud firewally u kteréhokoli z připojených klientů detekují hrozbu, automaticky se synchronizují s řídicím centrem Nebula Control Center a ve všech přístupových bodech v celé síti aktivují bezpečnostní politiky. Ohrožený klient je následně zablokován nebo umístěn do karantény, díky čemuž se hrozba nemůže šířit a páchat škody.

Stejná úroveň přístupu a zabezpečení napříč sítí

Nebulizace maximalizuje produktivitu zaměstnanců pracujících z domova a jiných míst mimo kanceláře tím, že organizacím umožňuje poskytovat bezpečný a spolehlivý přístup do firemní sítě. S platformou Nebula mohou správci uplatňovat stejné bezpečnostní standardy napříč sítěmi bez ohledu na to, jestli se zaměstnanci do sítě přihlašují ze své kanceláře, z domova nebo třeba z hotelového pokoje či kavárny.

Pro bezpečný vzdálený přístup zaměstnanců do firemní sítě je platforma Nebula vybavena funkcí vzdáleného přístupového bodu (Remote AP). Správci díky ní mohou přístupové body v systému Nebula snadno, rychle a předem nakonfigurovat tak, aby mezi vzdálenými lokalitami (např. domácnostmi a pobočkami) a firewallem USG FLEX v centrální lokalitě vytvořily zabezpečené šifrované tunely. Když se takto nakonfigurovaný přístupový bod připojí k internetu ve vzdálené lokalitě, automaticky vytvoří a nastaví zabezpečené připojení s hlavní lokalitou, takže uživatelé mohou do firemní sítě vstupovat, jako kdyby se nacházeli přímo ve své kanceláři.

Řešení pro snadnou, unifikovanou a efektivní správu sítí

Nebulizace poskytuje správcům lepší přehled o dění v sítích a umožňuje jim na intuitivním řídicím panelu ve webovém prohlížeči nebo v aplikaci pro chytré telefony konfigurovat, monitorovat a opravovat sítě z jakéhokoli místa připojeného k internetu.

Díky přístupu ke všem sítím a zařízením spravovaným pomocí řešení Nebula mohou správci za použití jedné platformy řídit více sítí. Stručně řečeno, nebulizace umožňuje spolehlivé fungování sítí, maximalizuje efektivitu, omezuje potřebu lokální údržby a minimalizuje dobu, po kterou je síť mimo provoz.

„Omezení, která byla v uplynulém roce zavedena v rámci boje s pandemií nemoci COVID-19, vedla k rozmachu práce z domova, přičemž mnozí analytici se shodují na tom, že tato změna je zde natrvalo,“ poznamenává Gordon Yang, prezident společnosti Zyxel Networks.

„Potřeba umožnit přístup do firemní sítě i mimo vlastní pracoviště staví malé a středně velké organizace a poskytovatele řízených služeb, kteří musí tyto distribuované sítě podporovat, před celou řadu nových výzev. Nebulizace usnadňuje správu sítí a přináší centralizované zabezpečení, díky němuž mohou tyto organizace a poskytovatelé nabízet ucelené řešení, které dříve měly k dispozici pouze velké společnosti.“

Firmware ZLD5.0 je k dispozici jako bezplatný upgrade pro všechny firewally řady USG FLEX a lze ho stáhnout z cloudu prostřednictvím rozhraní pro správu zařízení. Od dubna 2021 se pro platformu Nebula zavádí licenční model na bázi zařízení. Ten se bude vztahovat na všechna zařízení kompatibilní s touto platformou a napříč portfoliem produktů značky Zyxel zajistí sjednocení licencí pro správu a zabezpečení sítí.

Channelworld_ozveny

Bližší informace o nebulizaci najdete na stránkách www.zyxel.cz/nebula.  

Zdroj: Zyxel

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
AT Computers opět získalo titul distributora roku společnosti Honeywell
AT Computers opět získalo titul distributora roku společnosti Honeywell
EET Group je distributorem velkoformátových displejů Leyard
EET Group je distributorem velkoformátových displejů Leyard
Eset: Zdrojem adwaru na macOS byly v únoru falešné aplikace pro stažení torrentů
Eset: Zdrojem adwaru na macOS byly v únoru falešné aplikace pro stažení torrentů
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru