Hlavní navigace

Obrazem: PCV Computers pozvalo partnery na trochu adrenalinu

26. 6. 2015
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: PCV Computers
Zákazníci PCV Computers se sjeli na jarní setkání ISP Meeting 2015. Na programu byly novinky, produktové prezentace partnerů, zážitková hra Tep Faktor i večerní grilovačka.

Společnost PCV Computers pozvala své zákazníky a partnery na tradiční jarní setkání. Akce se konala 11. 6. v areálu Tep Faktor v Chotilsku u Příbrami.

Na prezentace a odpolední hru ve stylu Pevnosti Boyard přilákala přibližně padesát hostů.

Jan Duda, jednatel PCV ComputersDopolední program odstartoval přivítáním a úvodním slovem Jan Duda, jednatel společnosti PCV Computers a následně předal slovo prvnímu prezentujícímu.

Tím byl Tomáš Mathauser ze společnosti TP-Link, který přítomným představil historii společnosti, zdůraznil její prominentní pozici na trhu a nezapomněl se pochlubit vítězstvím společnosti v ChannelWorld Awards 2014.

Následně hovořil o partnerském programu společnosti a portálu tplinkpartner.cz, kde partneři najdou veškeré potřebné materiály, produktová videa a on-line školení. Zmínil rovněž, že společnost dokončuje nový bonusový program, který bude partnery odměňovat za nákup produktů.

Grandstream má videokonferenci, WD podnikové disky

Natalia Escallon, GrandstreamNásledující prezentace patřila společnosti Grandstream. Michael Pecháček, který má v PCV Computers tuto značku na starost, stručně představil portfolio jejích VoIP a dohledových řešení. Slovo si následně vzala Natalia Escallon, zástupkyně samotné společnosti Grandstream, aby představila zcela nové telekomunikační řešení GVC3200, které si klade za cíl zaujmout cenou, kompaktností a jednoduchostí instalace.

Jan Duda ke Granstreamu dodal, že společnost nedávno zavedla nový rabatový program, který po registraci poskytne partnerům získat kvartální zpětné rabaty za prodej jejích produktů.

Pavel Zmitko ze společnosti WD vystoupil s prezentací „barevného“ portfolia pevných disků a nabídky domácích a podnikových NAS řešení. Zmíněny byly nové modely v řadě Purple, určené pro non-stop zápis při nasazení v dohledových systémech a disky Red Pro určené k nasazení v NAS.

Kryštof Klíma, MikrotikPředstaveny byly i speciální podnikové disky pro datacentra - archivační WD Ae, střední třída WD Se a řada pro nejvyšší zátěž WD Re s úspornou variantou Re+

Dopolední program zakončil Kryštof Klíma ze společnosti Mikrotik s pozvánkou na setkání MikroExpo, která se bude konat dne 15. 7. 2015 v Uherském Hradišti a tentokrát bude zaměřena na budování optických a NGA sítí.

Ethernet, antény a NAS

Po obědě následoval odpolední blok prezentací, který odstartoval Lukáš Tuček ze společnosti Planet s prezentací jejího produktového portfolia ethernetových řešení. Kromě specializace na aktivní PoE (napájení po ethernetu) jsou primárním zaměřením Planetu switche, ale jeho nabídka se na ně rozhodně neomezuje.

Lukáš Tuček, PlanetSpolečnost Planet v oblasti průmyslového ethernetu nabízí i konvertory, bezdrátová řešení, kamery a rekordéry. Pro segment SOHO pak dodává zejména switche, routery, powerline adaptéry, bezdrátová řešení  a v portfoliu má i produkty pro digitální domácnost.

Následovala prezentace Zdeňka Valdmana, který má v PCV Computers na starost značku Ubiquiti. Ta nově uvedla například mikrokamery UniFi velikosti golfového míčku, schopné přenosu HD videa a disponující infračerveným přísvitem. Hlavním zaměřením Ubiquiti jsou však výkonné antény, kterým patřila hlavní část produktové prezentace.

Valdman na konci své přednášky zmínil, že se PCV Computers stalo oficiálním resellerem těchto produktů, s tím, že bezprostřední výhody z toho sice neplynou, ale jedná se o důležitý krok směrem k získání statusu autorizovaného distributora.

Poté hovořil Adam Truszyk, který je v PCV zodpovědný za portfolio NAS řešení značky Thecus. Ta nedávno představila novou sérii NAS „W“, která má jako jediná na světě bezplatně poskytovat operační systém Windows Server. NAS této řady lze překrývat s cloudem prostřednictvím Azure Active Directory, Office 365 nebo Azure Backup Service.

Kryty, UPS a služby pro virtuální operátory

Zdenko Zeleňák, CSATProgram pokračoval prezentací Zdenko Zeleňáka ze společnosti CSAT, velmi čerstvého přírůstku v portfoliu PCV Computers. CSAT je slovenská firma, která vyrábí stínící kryty a konzole k anténám od společností Ubiquiti a Mikrotik. Prezentace byla natolik technologického rázu, že představovala spíše odbornou přednášku. Případné zájemce proto raději odkážeme na stránky výrobce, kde se o jeho produktech dozvědí více.

Následně vystoupil Jiří Brzobohatý s představením společnosti Eaton, která v současnosti rozjíždí spolupráci s PCV Computers. Produktová prezentace zahrnovala nové modely UPS řady 5, která nabízí menší modely i racková zařízení pro nasazení v datacentru.

K UPS Eaton dodává bezplatný software, který umožňuje komunikaci mezi UPS a připojenými zařízeními. Software umožňuje vzdálené sledování a správu, v případě kritického stavu baterie pak např. uloží rozdělenou práci a provede standardní vypnutí operačního systému.

Poslední prezentace patřila Marku Mikušovi ze společnosti Ipex, který představil nabídku velkoobchodních služeb pro virtuální mobilní operátory. Společnost působí výhradně v telekomunikacích, od roku 2005 poskytuje služby v oblasti VoIP, od roku 2013 pak i v oblasti mobilní komunikace. Partnerům nabízí například službu Mobil 21, v rámci níž garantuje minimálně 15% marži.

Závěrečná tombolaPo poslední prezentaci následovala tombola o ceny, které dodaly prezentující firmy a slavnostní přípitek na zakončení oficiálního programu.

Channelworld_ozveny

To už se účastníci rozdělovali na týmy, ve kterých si následně zahráli zážitkovou hru Tep Faktor. Akce skončila příjemným večerním posezením u piva a grilovaného prasete.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Eset: Zdrojem adwaru na macOS byly v únoru falešné aplikace pro stažení torrentů
Eset: Zdrojem adwaru na macOS byly v únoru falešné aplikace pro stažení torrentů
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
EET Group je distributorem velkoformátových displejů Leyard
EET Group je distributorem velkoformátových displejů Leyard
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
AT Computers opět získalo titul distributora roku společnosti Honeywell
AT Computers opět získalo titul distributora roku společnosti Honeywell