Hlavní navigace

Microsoft oznamuje personální změny ve vedení v České republice a na Slovensku

15. 11. 2019
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Microsoft, Wikimedia Commons
Šarády v českém a slovenském Microsoftu. Novou ředitelkou pro sektor veřejné správy je Lenka Axlerová, Klára Žižková přebírá vedení HR, na pozici ředitele pro technické standardy nastoupil Dalibor Kačmář a Ladislav Možný je obchodním a marketingovým ředitelem.

Microsoft Česká republika a Slovensko oznámil hned čtyři personální změny ve vedení společnosti. Ty se dotkly pozic ředitelky pro sektor veřejné správy, ředitelky lidských zdrojů, ředitele pro technické standardy a obchodního a marketingového ředitele.

Lenka Axlerová, ředitelka pro sektor veřejné správy

Lenka AxlerováNovou ředitelkou Microsoftu pro sektor veřejné správy se s platností od září 2019 stala Lenka Axlerová. V nové roli se zaměří na rozvoj spolupráce a obchodních příležitostí v sektoru státní správy, samosprávy, zdravotnictví a školství.

Axlerová má dlouholeté zkušenosti s prací pro veřejný sektor v regionu CEE. Dříve působila ve společnosti PwC, kde pomáhala zákazníkům s vytvářením strategií, nastavováním a zlepšováním interních procesů či se zajištěním souladu s legislativními požadavky.

Vystudovala Vysokou školu ekonomickou v Praze, rovněž získala titul Master in International Management v evropském programu CEMS. Svůj volný čas věnuje rodině, ráda cvičí jógu a sportuje.

Klára Žižková, ředitelka lidských zdrojů

Klára ŽižkováŘeditelkou lidských zdrojů se od září 2019 stala Klára Žižková. Ze své pozice je zodpovědná za všechny personální aktivity společnosti. Do Microsoftu přišla ze společnosti Danone, kde působila v roli ředitelky pro rozvoj talentů v rámci evropského regionu.

Před nástupem do Danone Klára Žižková pracovala ve společnosti British American Tobacco. Svou kariéru začínala v oblasti komunikace a korporátních záležitostí, ovšem poté našla svou vášeň v HR.

Žižková vystudovala Karlovu univerzitu v Praze, obor anglický a dánský jazyk a literatura. Ve volném čase se věnuje rodině, ráda lyžuje a tráví čas v přírodě.

Dalibor Kačmář, ředitel pro technické standardy

Dalibor KačmářNovým ředitelem pro technické standardy je Dalibor Kačmář. Ve své roli bude odpovědný za vytváření technologické vize Microsoftu na českém a slovenském trhu, zejména v oblasti cloudu, digitální transformace, kybernetické bezpečnosti a otevřených dat.

Kačmář pracuje ve společnosti Microsoft již od roku 2003, naposledy působil v roli ředitele partnerské sítě a předtím v roli manažera divize Cloud + Enterprise. Je zakladatelem iniciativy Partneři ve vzdělávání, působil v divizi vývoje jako akademický evangelista a poté jako specialista na platformní strategie.

Před nástupem do Microsoftu vyučoval informatiku na univerzitách v České republice, USA a ve Finsku a také externě pracoval jako regionální ředitel programu Microsoft Developer Network. Ve volném čase se věnuje rodině, jízdě na kole, lyžování a skialpinismu, crossfitu, ale i klasické kytaře.

Ladislav Možný, obchodní a marketingový ředitel

Ladislav MožnýNovým obchodním a marketingovým ředitelem české a slovenské pobočky Microsoftu se stává Ladislav Možný. Ve své roli bude odpovědný za řízení krátkodobé i dlouhodobé marketingové a obchodní strategie společnosti s cílem maximálně podpořit a rozšířit partnerskou a zákaznickou síť napříč oběma trhy.

Bude rovněž napomáhat s realizací strategie Microsoftu v oblasti digitální transformace, a to jak směrem dovnitř firmy, tak i k trhu.

Do Microsoftu Ladislav přichází ze společnosti Vodafone, kde byl odpovědný za obchod a marketing pro segment menších a středních firem. Ještě předtím pracoval ve společnostech T-Mobile a AXA Insurance Company.

ICTrocenka

Svůj volný čas tráví společně s rodinou na kole, na lyžích, u stolního tenisu či v divadle.

Zdroj: Microsoft

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Monitory AOC do kanceláře i na doma
Monitory AOC do kanceláře i na doma
Progress: České firmy chtějí investovat do softwaru zaměřeného na člověka
Progress: České firmy chtějí investovat do softwaru zaměřeného na člověka
Výrobce optických síťových modulů MicroOptics se slučuje se značkou Lanview
Výrobce optických síťových modulů MicroOptics se slučuje se značkou Lanview
Obrazem: Asbis ukázal partnerům technologickou budoucnost
Obrazem: Asbis ukázal partnerům technologickou budoucnost
eD system získal dvě ceny pro nejlepšího distributora Canonu
eD system získal dvě ceny pro nejlepšího distributora Canonu
Anect: Třetina zaměstnanců v práci sdílí hesla nebo jinak ohrožuje bezpečnost zaměstnavatele
Anect: Třetina zaměstnanců v práci sdílí hesla nebo jinak ohrožuje bezpečnost zaměstnavatele