Hlavní navigace

Maranko a Philips tvoří prodejny pro 21. století

15. 10. 2019
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: MMD
Když se spojí zkušenosti s designem a vhodné technologie, vznikají dobré věci. Zjistěte, jak společnost Maranko design ve spolupráci s Philips Professional Display Solutions vytváří moderní digitalizované prodejny pro 21. století (PR článek).

Společnost Maranko design je předním českým specialistou na plánování, výrobu a celkovou realizaci obchodů se zaměřením na potraviny. Nabízí komplexní řešení od návrhu, přípravy projektové dokumentace až po samotnou realizaci a následný servis všech součástí dodaného zařízení.

V jejím portfoliu tak najdete chladicí vitríny pro lahůdky, maso a uzeninu, prodejní vitríny pro pečivo, regálové systémy, doplňky pro podporu prodeje nebo vybavení zázemí. Vše v prvotřídním designu a podle všech hygienických norem.

Společnost Maranko při návrhu a budování nových prodejen využívá nejmodernější technologie včetně IT vybavení. K zásadním parametrům IT systémů, které jsou určeny pro prodejny, patří snadná obsluha, intuitivní ovládání, dlouhodobá výdrž i v náročných podmínkách a minimální potřeba údržby. To stejné platí i o zobrazovacích panelech, které Maranko do prodejen instaluje.

V jednoduchosti je síla

Maranko v minulosti využívala pro různé realizace i jiné systémy než ty od společnosti Philips. Každopádně po negativních zkušenostech s jinými značkami, především kvůli velké komplikovanosti jejich řešení, se společnost rozhodla pro změnu. Po seznámení se s komplexním řešením specialistů od Philips Professional Display Solutions padlo rozhodnutí pro tuto značku a nyní Maranko do svých projektů již výhradně instaluje panely značky Philips.

Rozhodnutí zvolit monitory Philips signage bylo jak o hardwaru (tedy obrazovce samotné), díky rozsahu portfolia Philips, které pokrývá všechny velikosti a možnosti nasazení, tak i díky jedinečnému řídicímu systému ArtemisOne. Ten je ideálním řešením právě pro uživatele, kteří nemají žádné IT vzdělání, neboť je navržen tak, aby se jej i laik naučil velice rychle ovládat.

Unikátnost systému ArtemisOne spočívá v tom, že jej lze díky škálovatelnosti používat jak pro jediný displej, tak pro síť několika stovek centrálně řízených zobrazovačů.  Systém je jednoduchý pro ovládání, ale současně je skutečně robustní a potěší i ty, kdo si rádi hrají s různými funkcemi a vychytávkami. 

Spousta možností

Díky ArtemisOne může například správce sytému nebo odpovědný pracovník řešit jak technickou část – tedy nastavování obrazovek (jas, kontrast, barvy, hlasitost, plánování provozu obrazovek) – tak provoz a organizaci zobrazovaného obsahu.

Správce má možnost téměř okamžitě měnit obsah podle plánovaných prodejních akcí nebo slev, případně dopředu plánovat zobrazovaný obsah. ArtemisOne umožňuje skutečně snadné řízení zobrazovačů z jedné ovládací konzole, se všemi potřebnými daty dostupnými na pár kliků.

Výhodou systému je i to, že obsahuje fotografie umístění zobrazovačů v lokalitě zákazníka. Správce systému tak přesně ví, o kterou plochu jde nebo při jaké teplotě operuje. Díky jednoduchému grafickému zobrazení okamžitě vidí, která plocha funguje správně (zelená), a kde je naopak nějaký problém (červená).

Navíc má možnost definovat konfigurační soubory, které obsahují jednoduché možnosti nastavování celých skupin obrazovek, kdy se požadované parametry nastaví pouze na jedné z nich a systém toto nastavení pošle do všech obrazovek v síti nebo podle libosti pouze vybraným obrazovkám. A navíc lze celý ArtemisOne přizpůsobit podle preferencí zákazníka.

Naši zákazníci nejsou vystudovaní IT specialisté. Jsou to šikovní lidé, kteří ovládají své řemeslo a chtějí mít hezké a moderní prodejny. To bez moderních technologií chlazení, osvětlení nebo propagace nelze,“ uvádí ke spolupráci Richard Mikl, jednatel společnosti Maranko design. 

Naším posláním je proto navrhovat a budovat prodejny pro 21. století a i díky partnerství se společností Philips Professional Display Solutions se nám to daří,“ dodává Mikl.

B2B řešení a profesionální displeje mají ve společnosti Philips Professional Display Solutions na starosti Jana Robešová, Leoš Lemberk a Milan Krejzlík.

Channelworld_ozveny

Při návrhu celého řešení zobrazování se řídíme především požadavky a potřebami našich zákazníků. Celý systém může být pro každého zákazníka přizpůsoben na míru s ohledem na jeho potřeby,“ dodává Milan Krejzlík, CEE sales manager, Philips Professional Display Solutions.

Zdroj: MMD

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace