Hlavní navigace

LG v prvním kvartálu 2021 zaznamenalo nejlepší čtvrtletní výsledky ve své historii

3. 5. 2021
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: © Corgarashu - Fotolia.com
Korejská značka dosáhla nejvyšších čtvrtletních tržeb a provozního zisku ve své historii – první jmenovaný ukazatel se vyšplhal na bezmála 17 miliard dolarů, provozní zisk činil 1,36 miliardy.

Společnost LG oznámila konsolidované tržby za první čtvrtletí roku 2021 ve výši 18,81 bilionu wonů (16,90 miliardy dolarů) a provozní zisk ve výši 1,52 bilionu wonů (1,36 miliardy dolarů).

Podle LG jde o nejlepší čtvrtletní výsledky v historii společnosti, přičemž provozní zisk ve výši 8,1 % je zatím tím vůbec nejlepším, jakého LG v prvním čtvrtletí kdy dosáhlo.

Spotřebitelé trávili i v prvním kvartálu více času doma, což vedlo k výraznému růstu poptávky po domácích spotřebičích a produktech domácí zábavy. To se odrazilo i na tržbách, které meziročním srovnání vzrostly o 27,7 %; ziskovost se zvýšila o 39,1 %.

Domácí zábava stále táhne...

Divize LG Home Appliance & Air Solution Company dosáhla v prvním čtvrtletí tržeb ve výši 6,71 bilionu wonů (6,03 miliardy dolarů), což představuje meziroční nárůst o 23,8 %.

Provozní zisk ve výši 919,90 miliardy wonů (826,39 milionu dolarů) byl meziročně o 22,1 % vyšší. Již druhé čtvrtletí po sobě zaznamenala divize spotřebičů výrazný meziroční růst v Severní Americe a Evropě a také na domácím trhu v Jižní Koreji.

Divize LG Home Entertainment Company zaznamenala v prvním čtvrtletí tržby ve výši 4,01 bilionu wonů (3,60 miliardy dolarů), což je o 34,9 % více než ve stejném období před rokem.

Díky vysokým prodejům v Severní Americe a Evropě vzrostl provozní zisk vzrostl meziročně o 23,9 % na 403,80 miliardy wonů (362,75 milionu dolarů). Vysoké poptávce se těšily prémiové produkty v čele s televizory s technologiemi OLED a NanoCell.

... naopak s mobily LG je konec

Divize LG Mobile Communications Company vykázala v prvním čtvrtletí tržby ve výši 998,70 miliard wonů (897,18 milionu dolarů) a provozní ztrátu 280,10 miliard wonů (251,63 milionu dolarů).

Provozní ztráta se oproti stejnému čtvrtletí před rokem zhoršila o 28 %. Na negativních hospodářských výsledcích se podepsal celosvětový nedostatek produktů spojený s oznámením z počátku tohoto měsíce, v němž společnost LG informovala, že se na konci července stahuje z trhu chytrých telefonů.

Zisk i ztráta z ukončovaných činností (včetně rozdělení pokračujících a ukončovaných činností) budou podle společnosti LG zahrnuty do výsledků za druhé čtvrtletí.

LG těší i oživení automotive

Divize LG Vehicle Component Solutions Company dosáhla v prvním čtvrtletí tržeb ve výši 1,89 bilionu wonů (1,70 miliardy dolarů), což je o 43,5 % více než ve stejném období loňského roku. Provozní ztráta se snížila na 700 milionů wonů (629 000 dolarů).

K více než čtyřicetiprocentnímu růstu tržeb podle společnosti přispělo hlavně oživení automobilového odvětví v Severní Americe a Evropě, ale i vyšší příjmy z nových projektů v odvětví elektromobility a infotainmentu a také efektivnější řízení nákladů.

Divize LG Business Solutions Company dosáhla ve sledovaném období tržeb ve výši 1,86 bilionu wonů (1,67 miliardy dolarů), o 9,1 % více než před rokem a o 23,6 % více než v předchozím čtvrtletí.

Hospodářské výsledky i této divize ovlivnila současná pandemie. Díky větší míře práce na dálku a online vzdělávání rostla poptávka po produktech, jako jsou monitory a počítačové produkty.

Channelworld_ozveny

V důsledku rostoucích nákladů na komponenty, jako jsou LCD panely a polovodiče, se nicméně provozní zisk ve výši 134 miliard wonů (120,38 milionu dolarů) oproti stejnému čtvrtletí minulého roku snížil.

Zdroj: LG

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double