Hlavní navigace

Lenovo a VMware spojily síly a nabízejí nejlevnější cestu k HCI

16. 12. 2021
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Tech Data
Přechod k hyperkonvergované infrastruktuře ještě nikdy nebyl jednodušší, díky úzké spolupráci značek Lenovo a VMware. Společnost Tech Data, která v ČR distribuuje jak Lenovo ISG, tak exkluzivně i VMware, přináší partnerům kombinaci serverů Lenovo plně připravených pro nasazení technologie VMware vSAN. Díky kooperaci obou značek jsou tato řešení k dispozici o pětinu levněji.

Tradiční architektura IT infrastruktury je postavena na kombinaci výpočetního výkonu poskytovaného servery, diskové kapacity nabízené datovými úložišti. Její výstavba vyžaduje pečlivé plánování a dokonalou souhru všech komponent. Vyžaduje mnoho úsilí a času, aby vše fungovalo tak, jak má, a to nejen při prvotní instalaci, ale i v běžném provozu. Klasická řešení již před několika lety začala narážet na technologické limity, nákladová omezení, a především se stávala čím dál složitějšími. A tak nastoupila pomoc v podobě softwarového řešení a vytvoření hyperkonvergované infrastruktury (HCI).

O výhodách nasazení (HCI) dnes již nikdo nepochybuje. HCI představuje zásadní krok směrem k flexibilitě datových center a podpoře podnikání rychle dostupnými a škálovatelnými službami. Snižuje komplikovanost IT infrastruktury, když ze složitých struktur serverů a datových úložišť vytvoří shluk zjednodušených stavebních prvků postavených na hyperkonvergovaných serverech, které zahrnují funkce všech zmíněných zařízení.

Zjednodušení struktury hardwaru navíc zahrnuje i centralizovaný management, usnadňující správu, údržbu i nasazení zdrojů na podporu různých činností firmy. To má obrovské přínosy ve zjednodušení správy prostředí, zrychlení realizace změn a také ve zkrácení doby potřebné pro nasazování nových služeb a aplikací. Rychlost nasazení se pohybuje v řádu dnů, na rozdíl od tradičních struktur, u nichž to může trvat několik měsíců. Principy HCI jsou vhodné pro velikosti od dvou serverů výše. Nejedná se tedy nutně o řešení jen pro velké společnosti.

V Tech Data připravili pro partnery řešení, které umožňuje nabídnout přechod k HCI za bezkonkurenčních podmínek. O level výš jej posunují spojené síly společností Lenovo a VMware, které dovolují pořídit najednou nejen hardware (Lenovo), ale i příslušnou architekturu (VMware vSAN).

Lenovo připravilo servery přímo připravené pro používání VMware technologií vSAN označované jako Lenovo ThinkAgile VX Series. Servery obsahují vždy předem otestované a zvalidované konfigurace, jsou 100% certifikované a tak zákazníkům vždy přinášejí nejjednodušší cestu k VMware hyperkonvergovanému prostředí.

Ke špičkovým serverům se přidává světově nejvyužívanější systém pro HCI: vSAN v podání VMware. Ve společné nabídce Lenovo je přitom licence na VMware vSAN za naprosto bezkonkurenční ceny, kterých nelze nijak jinak dosáhnout. Tuto kombinaci mohou partneři u Tech Data získat v rámci jednoho obchodního případu, s nepřehlédnutelnými výhodami:

Channelworld_ozveny

  • Špičkové servery Lenovo již předem konfigurované pro nasazení VMware.
  • Bezkonkurenční ceny licencí VMware, zhruba o pětinu nižší než jakákoli jiná nabídka na trhu.
  • Single point of contact. V případě jakýchkoli problémů či požadavků vše řešíte na jednom místě, jak pro Lenovo, tak pro VMware.
  • Možnost pořídit základní řešení (nahrazení cca 2-3 serverů a 1 storage) s jednoduchou rozšiřitelností.
  • Samozřejmostí je konfigurace odpovídající přesně potřebám prostředí uživatele, a to jak předprodejní, tak po nasazení (poprodejní).
  • Funkčnost a parametry je možné si předem online otestovat v demo verzi.
  • Tech Data je výhradním distributorem VMware produktů v ČR.
  • Již vyzkoušené přednosti HCI řešení: sloučení výpočetního výkonu i storage, jednoduchý management, snížení nákladů na správu, rychlá instalace.

Pro podrobnější informace navštivte Tech Data & VMware vSAN. 

Zdroj: Tech Data

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
Fortinet se připojuje k iniciativě EK ohledně vzdělávání v kyberbezpečnosti
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
TD Synnex bude i nadále distributorem VMware by Broadcom v České republice
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
Editorial: Vychází nový ChannelWorld aneb lidé a AI
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů