Hlavní navigace

Intel odstartoval fórum pro vývojáře uvedením nových nástrojů a technologií

11. 9. 2014
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Intel
Představené novinky zahrnují referenční design pro Android, program pro vývojáře chytrého oblečení, miniaturní počítač Edison nebo nový tablet vyvinutý ve spolupráci s Dellem.

Společnost Intel pořádá výroční konferenci Intel Developer Forum,kterou zahájila představením iniciativ v oblasti výpočetní techniky a projektů. CEO společnosti Brian Krzanich a další manažeři představili nové hardwarové i softwarové vývojářské nástroje, ukázali budoucí technologie vyvíjené společností Intel a nové produkty napříč několika technologickými segmenty.

S naším rozmanitým produktovým portfoliem a vývojářskými nástroji, které pokrývají klíčové tržní segmenty i formy zařízení, nabízíme hardwarovým a softwarovým vývojářům nové cesty pro jejich růst i designovou flexibilitu,” uvedl Brian Krzanich.

Agenda i technologické ukázky úvodu konference přesahovaly oblast osobních a mobilních počítačů i datových center. Nově zahrnovaly internet věcí, zařízení integrovaná do oblečení a nová zařízení vyrobená tzv. „tvůrci“. Fóra se zúčastnilo přes čtyři a půl tisíce hostů.

Podpora Androidu a chytrého oblečení

Intel oznámil referenční design pro Android, který má uživatelům tabletů nabídnou uživatelskou zkušenost postavenou na nejnovější verzi tohoto operačního systému. Intel pomůže škálovat proces distribuce Androidu pro výrobce tabletů tak, že nabídne softwarové inženýrské práce, přístup ke Google Mobile Services i podporu pro průběžné aktualizace i aktualizace na nové verze systému Android.

Zároveň byl představen vývojářský program Analytics for Wearables (A-Wear), jehož cílem bude uspíšit vývoj a distribuci nových aplikací integrovaných do oděvů a postavených na inteligentních datech.

Vývojářský program zahrnuje několik softwarových komponent, včetně nástrojů a algoritmů od společnosti Intel a funkcí pro správu dat od společnosti Cloudera. Program bude výrobcům aplikací integrovaných do oblečení a používajících technologie Intel poskytován zdarma.

Počítač na známce a nejtenčí tablet

Intel dále oznámil dostupnost modemu Intel XMM 7260, který je nyní distribuován v chytrém telefonu Samsung Galaxy Alpha pro Evropu a další regionální trhy. Modemy Intel XMM 7260 a Intel XMM 7262 podporují přenosy dat kategorie 6 až o rychlostech 300 Mbps. Jsou druhou generací platforem pro LTE.

Další produkt, který přichází do distribuce, je Intel Edison (na fotografii), počítač velikosti poštovní známky se zabudovaným vysílačem. Tato platforma je podle Intelu navržena tak, aby umožňovala rychlou inovaci a vývoj nových produktů vynálezcům, podnikatelům a designérům spotřební elektroniky.

Spolu s Michaelem Dellem pak Brian Krzanich představil nový tablet Dell Venue 8 7000 Series s technologií Intel RealSense. Má jí o nejtenčí tablet na světě, který se na trhu se objeví ještě před Vánocemi.

Channelworld_ozveny

Intel RealSense je fotografické řešení, jež vytváří hloubkovou mapu o vysokém rozlišení. Tato mapa umožňuje měření, ostření a vybírání selektivních filtrů dotykem prstu.

Zdroj: Intel

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů