Hlavní navigace

HP předvedlo nová zařízení, která přicházejí v červenci na český trh

20. 7. 2018
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: HP
Novinky v domácích a firemních noteboocích představili zástupci společnosti HP na tiskovém setkání v Praze. Seznamte se produktovými vylepšeními i cenami, ze které je budete nabízet.

Na tiskovém setkání v pražském sídle HP představili zástupci společnosti produktové novinky zejména z klientského portfolia.

Martin Souček připomenul, že k obnově portfolia pro spotřebitele dochází z pravidla na přelomu května a června dochází u HP. Novinky u modelů Pavilion už jsou známé, designové ultratenké kousky Envy pak přinášejí nový designový „footprint“ ve stylu damaškové oceli na spodní zadní hraně displeje.

Všechny nové modely notebooků Envy mají kovové šasi, Gorila glass, repro Bang & Olufsen, a vybrané modely navíc přebírají po vzoru Spectre elektronický filtr soukromí na displeji. Přitom si zachovávají kromě USB-C také klasické USB 3.1.

HP Envy 17Kromě 13‘‘ modelu HP Envy 13, který váží 1,1 Kg, přichází také 17‘‘ notebook Envy 17 až se 4K rozlišením a provedením ve zlaté nebo stříbrné barvě. Pohání jej 8. generace procesorů Intel Quad Core, grafická karta Nvidia GeForce MX150 a volitelně i paměť Intel Optane. Výrobce slibuje výdrž až 14 hodin na baterii.

HP Envy 17 Laptop je v České republice dostupný od července od 25 490 Kč, menší 13‘‘ varianta pak od 19 590 Kč.

Zájemcům o konvertibilní provedení můžete nabídnout nejnovější 13‘‘ přírůstek HP Envy x360 13 s procesorem AMD Ryzen a grafikou Radeon Vega a až 11hodinovou výdrží na baterii.

HP Envy x360 15

Trochu překvapením je pro HP poměrně vysoká poptávka po 15‘‘ varianta HP Envy x360 15, která bude od července dostupná s procesory Intel i AMD, výkonnými úložišti a výběrem pamětí včetně Intel Optane, až 4K rozlišením displeje a výdrží na baterii vydrží až 12 hodin a 45 minut.

Všechny laptopy a konvertibly HP Envy navíc umožňují rychlé nabíjení s funkcí HP Fast Charge, která baterii nabije na 50 % už za 45 minut

HP Envy x360 13 je u nás od července dostupné od 21 590  Kč, větší HP Eenvy x360 15 nabídnete od 20 990 Kč.

Tenké rámečky pro pařany

 Martin Souček představil také nejnovější generaci herního notebooku Omen by HP 15, u kterého se původně 2cm rámeček kolem displeje zúžil na 7 mm, zmenšil se celkový profil notebooků a váha se snížila o 15 %.

Pomáhá tomu i design Max-Q od Nvidia. Výkon zajistí procesory Intel 8. generace, až 32 GB DDR4-2666 RAM ale i technologie Intel Optane. Ve variantě Max-Q pak VR ready grafika GeForce GTX 1070.

Omen by HP 1515,6palcový displej může běž na frekvenci až 144hz při 1080p, 60Hz při 4K nebo 60Hz 1080p a s technologií Nvidia G-Sync u vybraných konfigurací.

Omen 15 bude u nás dostupný pouze ve variantě se čtyřzónovým barevným podsvícením. Zvuk už klasicky zajišťují reproduktory se samostatným zesilovačem vyladěné od Bang & Olufsen, nebo technologie DTS Headphone:X simulující prostorový zvuk pro sluchátka.

Široký výběr portů je nyní prakticky umístěn na zadní straně počítače a vylepšením prošlo i chlazení. Hráči ocení snadné vylepšování hardwaru pomocí křížových šroubů a rychlého přístupu k úložištím a paměti skrz samostatný panel.

Omen by HP 15 bude v České republice dostupný od července od 20 990 Kč. Většina modelů bude dostupná během následujících tří týdnů.

Design, spolupráce a bezpečnost

Novinky ve firemních noteboocích představil Tomáš Hubocký. Na letošních modelech se opět více projevuje hlavní důraz HP na design, spolupráci a bezpečnost.

I ve firemních ntb najdete reproduktory od Bang & Olufsen, které s využitím HP Audio Boost se snaží potlačovat okolní hluk. Přibývá třetí mikrofon ve víku směrem ven (buď může nahrávat zvuk z okolí bez rušení zvuku ze strany uživatele, nebo snímá hluk z okolí pro jeho potlačování).

Na klávesnici přibyla také tlačítka pro ovládání videokonference (Skype for Business). Bezpečnost pak zajišťuje samostatný hardwarový kontroler, který řídí další nástroje pro ochranu PC včetně elektronického privacy filtru Sure View, kterým se HP zatím může pochlubit jako jediné na trhu.

HP EliteBook x360 1030 G3U HP EliteBook x360 1030 G3 výrobce uvádí, že jde o nejmenší firemní konvertibilní zařízení na světě – váží od 1,25 kg a je 15,8 mm tenký. Do 12‘‘ šasi se vlezl13‘‘ displej (volitelně dotykový matný) a přitom se HP podařilo reproduktory přesunout nahoru na klávesnici. Na baterii vydrží až 18 hodin a dokáže se připojit přes 4G Cat9 LTE.

Součástí je také speciální digitální pero vybavené senzorem vzdálenosti, který uživateli připomene, že si pero zapomněl vzít s sebou. HP EliteBook x360 1030 je v České republice dostupný od července od 40 990 Kč.

Také u modelu HP Elite x2 1013 G3 se nyní povedlo vměstnat 13‘‘ displej, navíc s privátním filtrem SureView G2 do 12‘‘. Pohání ho procesory Intel Quad Core vPro a zvládne mobilní připojení 4G Cat9 LTE. Disponuje 5MPx a 8Mpx fotoaparátem a u nás bude dostupný od července od 33 490 Kč.

HP Elite x2 1013 G3

Nově HP zavádí také 15‘‘ model bez numerické klávesnice EliteBook 1050 G1. Disponuje šestijádrovými H procesory a volitelně grafickou kartou Nvidia GTX 1050 4 GB a 4TB SSD. Zařízení má také volitelnou webkameru s plastovou krytkou a vydrží až 16 hodin na baterii. V České republice bude dostupný od července od 38 490 Kč.

EliteBook 1050 G1

Portfolio Probooků se rozšiřuje o model x360 440 G1 s otočným, lesklým, dotykovým displejem. HP na český trh začíná dovážet také ChromeBook 14 G5 s dotykovým displejem, procesorem Intel Celeron, 4 GB RAM, 32 GB paměti a USB-C za koncovou cenu 9 000 Kč.

Poslední novinkou je modulární dokovací stanice Thunderbolt Dock G2, kterou lze doplnit o reproduktor.

Kromě notebooků HP uvádí na český trh také 34‘‘ zahnutý all-in-one EliteOne 1000 AiO G2 s dedikovanou grafikou, vyskakovací FHD webkamerou, reproduktory a integrovanými speciálními klávesami. Obdobně jako nové notebooky je vybavený potlačováním okolního šumu.

HP EliteOne 1000 AiO G2

Channelworld_ozveny

I AIO bude od července dostupné a nabídnete jej od 33 990 Kč.

Zdroj: HP, ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
Allegro míří na Slovensko, nabídne i zboží českých obchodníků
Jiří Havlíček jmenován generálním ředitelem Daktely
Jiří Havlíček jmenován generálním ředitelem Daktely
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
Eset: Zdrojem adwaru na macOS byly v únoru falešné aplikace pro stažení torrentů
Eset: Zdrojem adwaru na macOS byly v únoru falešné aplikace pro stažení torrentů