Hlavní navigace

Googlu uvedl balík novinek pro balík cloudových nástrojů G Suite

15. 4. 2019
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: © Saklakova - Fotolia.com
Google se opřel do vylepšování sady G Suite a představil řadu novinek pro firemní zákazníky. Ti se mohou těšit na podporu virtuálního asistenta, úpravu dokumentů Microsoft Office bez nutnosti konverze či privátní sociální síť Google Currents, jež nahrazuje zrušené Google+.

Společnost Google ve středu oznámila řadu vylepšení pro sadu cloudových nástrojů G Suite, jež obsahuje populární aplikace jako Gmail, Disk Google, Google Hangouts, Kalendář Google, Dokumenty Google další.

Nová vylepšení si kladou za cíl ještě více podpořit produktivitu a napomoci uživatelům pracovat s externími spolupracovníky a zároveň poskytnout organizacím větší přehled o podnikových datech. Většina novinek dosud běží v beta verzi.

Viceprezident Googlu pro produktový management David Thacker na konferenci Cloud Next vyzdvihl, že sada G Suite má v současné době 5 milionů platících firemních zákazníků, přičemž pětinu z nich získala během posledních dvanácti měsíců.

A na co se mohou firemní zákazníci těšit?

Virtuální asistent v kalendáři a další

Sada G Suite se konečně dočká podpory virtuálního asistenta. Nejdříve bude propojený s aplikací Kalendář Google a pomocí hlasového ovládání umožní uživatelům nastavovat, rušit či přeplánovat schůzky.

Další vylepšení ulehčí uživatelům od neustálého překlikávání mezi aplikacemi a záložkami. Google například plánuje integrovat komunikační službu Hangouts Chats přímo do Gmailu. Funkce bude již brzy přidána v beta verzi.

Připravované vylepšení doplňkových programů G Suite Add-ons umožní uživatelům přistupovat k datům od služeb třetích stran, jako jsou Salesforce, Evernote, Asana a Box, a dále s nimi pracovat přímo v rámci G Suite.

Připojení třetích stran se dočká i služba Google Cloud Search, která umožňuje uživatelům prohledávat soubory v G Suite a firemní adresáře. Nově bude možné využít inteligentní vyhledávání i v programech jako je SAP, Salesforce či Microsoft SharePoint.

Konverze ani účet u Googlu netřeba

Uživatelé G Suite také budou moci upravovat soubory ve formátech Microsoft Office, jako například .docx či .ppt, přímo v Dokumentech, Tabulkách a Prezentacích Google bez nutnosti konverze souborů do formátů Google.

Další novinkou bude možnost sdílet soubory uložené na Disku Google i s lidmi, kteří nemají účet Google, a to prostřednictvím kódů PIN. Návštěvníci s tímto kódem budou moci prohlížet, komentovat i upravovat soubory uložené na disku.

Lepší videokonference i bezpečnost

Nově budou uživatelé G Suite moci využívat i službu Google Voice, která každému zaměstnanci přidělí jednotné telefonní číslo od Googlu, pod něž přiřadí další telefonní čísla, ať už se jedná o kancelářskou pevnou linku či služební mobilní telefon.

Služba by měla fungovat na všech zařízeních a bude obsahovat funkce založené na bázi umělé inteligence, jako je například přepis hlasové pošty či blokování nevyžádaných hovorů, a to až v devíti světových jazycích.

Videokonferenční služba G Suite s názvem Hangouts Meet bude nabízet titulky v reálném čase, což usnadní porozumění vzdáleným účastníkům v hlučném prostředí. Počet účastníků se zvýší na 250 a bude možné vysílat živě i pro účastníky mimo organizaci.

Po ukončení sítě Google+ získají firemní uživatelé náhradní službu s názvem Google Currents. Ta nabídne organizacím komunikaci mezi jednotlivými členy formou soukromé sociální sítě, přičemž vzhledově se od původního Google+ příliš neliší.

Channelworld_ozveny

Vylepšení se dočkalo i zabezpečení – Google konkrétně přidává nové ovládací prvky pro ochranu před phishingem a škodlivým softwarem, funkci karantény, která pohltí potenciálně škodlivé e-mailové přílohy, a další funkce pro větší kontrolu nad bezpečnostním centrem G Suite.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Zažijte revoluci v cloudovém byznysu, zapojte se do distribuce Microsoft ERP Packages
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů