Hlavní navigace

Deset poznatků o nových chytrých hodinkách od Samsungu a Motoroly

7. 9. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Samsung
S čím chtějí Samsung a Motorola konkurovat novému králi segmentu chytrých hodinek, jímž se stal ihned po svém vstupu na trh Apple?

Společnost Apple vstoupila na trh nositelné elektroniky a ihned se stala suverénním lídrem segmentu chytrých hodinek, když prodala 3,6 milionu kusů, zatímco druhý Samsung jen šestinu tohoto objemu.

Konkurenti Applu, již zmíněný Samsung spolu s Motorolou, se na tento úspěšný nástup pokusí odpovědět novými modely, které představily na berlínském veletrhu IFA. Jde o Samsung Gear S2 (na fotografii) s operačním systémem Tizen a Motorola Moto 360 s operačním systémem Android. Pojďme se na ně podívat blíže.

Budou tyto chytré hodinky dostupné ve více variantách?

Ano. Motorola nabízí hned čtyři varianty hodinek Moto 360 – základní model ve dvou velikostech, sportovní model s GPS a model cílící na ženy. Samsung nabízí varianty Gear S2 a Gear S2 Classic s podporou Wi-Fi, dále pak Gear S2 s podporou 3G. Bezdrátový internet nabízejí i všechny modely Moto 360.

Může si uživatel hodinky přizpůsobit?

Motorola nabízí podstatně širší možnosti než Samsung. Pomocí nástroje Moto Maker si uživatel může navolit velikost hodinek, typ pouzdra i pásku. Samsung nabídne u Gear S2 pouze dvě varianty – tmavě šedé pouzdro s tmavě šedým páskem nebo stříbrné pouzdro s bílým páskem.

Jaká je velikost a rozlišení displejů?

Všechny tři varianty Gear S2 mají 1,2“ displej s rozlišeníím 360 x 360. Moto 360 nabídne buď 1,56“ displej s rozlišením 360 x 330, nebo 1,37“ displej s rozlišením 360 x 325.

Co se schovává pod kapotou?

Hodinky Moto 360 jsou poháněny 1,2GHz procesorem Qualcomm Snapdragon 400. Samsung do Gear S2 nasadil nespecifikovaný dvoujádrový procesor s 1GHz taktem. RAM a vnitřní úložiště dosahují v obou případech 512 MB, resp. 4 GB.

Zlepšila se výdrž baterie?

Ano, přinejmenším na papíře. Samsung slibuje až třídenní výdrž na jedno nabití, Motorola uvádí až dva dny u většího modelu. Skutečnou výdrž však odhalí teprve nezávislé testy.

Má Moto 360 na spodku displeje černý pruh?

Ano, podle Motoroly se jedná o kompromis, kdy byla naprostá symetrie obětována ve prospěch poměru displeje k celkové velikosti hodinek.

Jako hodnotu navíc přináší model Moto 360 Sport?

Model byl podle Motoroly vyvinut tak, aby si mohl uživatel jít zaběhat a přitom nechat doma telefon. Hodinky mají vestavěné GPS a přehrávač hudby. Jejich LCD displej zároveň disponuje dvojí technologií zobrazování obsahu, mezi nimiž má přepínat v závislosti na světelných podmínkách.

Existují nějaké nevýhody 3G verze hodinek Gear S2?

Konektivita navíc je vyvážena vyšší hmotností, nižší výdrží baterie a pravděpodobně i vyšší cenou ve srovnání s Wi-Fi verzí.

Kolik budou stát?

Základní ceny hodinek Moto 360 se pohybují mezi 299 dolary a 429 dolary. Větší verze bude stát 50 dolarů navíc, stejně jako kovový řemínek. Za dámské modely s červenou nebo zlatou povrchovou úpravou si zákaznice připlatí 30 dolarů, dalších 10 bude stát kožený řemínek. Model Sport bude stát 299 dolarů. Samsung ceny zatím nezveřejnil.

Kdy budou na trhu?

Channelworld_ozveny

Všechny varianty hodinek Moto 360 s výjimkou modelu Sport se během září začnou prodávat v USA, přičemž další trhy mají následovat „brzy“. Samsung údaje o dostupnosti hodinek Gear S2 nezveřejnil.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci