Hlavní navigace

Dell po odchodu z burzy: Jsme nejrychleji rostoucí integrovanou technologickou společností na světě

23. 1. 2015
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: Dell
Dell zhodnotil rok po odchodu z burzy a ukázal plánovaný směr pro rok 2015. Vidí se jako jediný poskytovatel komplexního řešení pro koncová zařízení, servery všech velikostí a služby.

Na tiskové konferenci společnosti Dell v Praze, shrnul Jiří Kysela, generální ředitel pro ČR, stav firmy rok po jejím odchodu z burzy.

Navázal na slova šéfa a zakladatele společnosti Michaela Della: „Dell je nejrychleji rostoucí integrovanou IT společností na světě. Naše strategie jde ruku v ruce s potřebami zákazníků, kteří hledají dodavatele stabilních a spolehlivých end-to-end řešení.“

Michael Dell za hlavní konkurenční výhodu své firmy považuje jednoduchost, „ať už jde o koncová zařízení, datová centra nebo cloud.“

Kysela pozici Dellu zhodnotil podle zpráv analytuků. Gartner ohodnotil Dell jako lídra v devíti magických kvadrantech. V klientských zařízeních za fiskální rok 2014 dodal Dell meziročně o 32 % více kusů (trh podle IDC rostl o 5 %) a mezikvartálně rostl v kusech o 77 % (celý trh o 15 %). S 12,4 % podílu drží Dell aktuálně třetí příčku.

Marketingový manažer Stanislav Hájek navázal tím, že Dell na českém trhu pro letošní rok plánuje posílit v oblasti firemních zákazníků i ve státní správě. Chce rozvíjet distribuční a partnerskou spolupráci a zvýšit investice do marketingu a PR.

Dell jako end-to-end dodavatel

Po změnách u konkurence je totiž od letošního roku Dell jediný dodavatel IT technologií pokrývající klientské systémy, podnikové systémy, software i služby.

Na obrovském množství akvírovaných a do portfolia integrovaných firem to ukázal enterprise solutions marketing manager Ondřej Na obrovském množství akvírovaných a do portfolia integrovaných firem to ukázal enterprise solutions marketing manager Ondřej Bačina.Bačina.

Vysvětlil význačnou pozici Dellu díky síle portfolia serverů, storage i networkingu připraveného na SDN (Comulus OS).

Součástí novoročních oznámení bylo také zhodnocení Dell Financial Services, které za první rok v Evropě s investicemi více než 4 700 zákazníků.

V  channel byznysu je DFS údajně nejrychleji rostoucím segmentem. Nyní spolupracuje s více než 2 000 partnery na financování kompletních technologických řešení pro koncové uživatele.

Co bude s distribucí a klientskými systémy?

Petr Zajíček, client solution narketing manager, shrnul plány v klientských zařízeních, které Dell pokrývá počítači, tablety a tenkými klienty.

Ještě předtím však potvrdil, že pro rok 2015 zůstává distribuční nastavení, kdy projektový byznys a veřejnou sféru obsluhuje DNS jako VAD spolu se solution partnery, a objemovou distribuci pro retail a SMB partnery zajišťují 100Mega, AT Computers a SWS.

Portfolio notebooků DellPartneři mohou počítat také s podporou v podobě školení, konferencí, či partnerských setkání distributorů. K dispozici jsou jim také produktový katalog v češtině, knihovny dokumentů partnerů, pořádání akcí na klíč, financování a další nástroje.

Poté se již Petr Zajíček věnoval jednotlivým segmentům koncových zařízení – od pracovních stanic, přes byznysové notebooky Latitude (vč. služeb, softwaru a příslušenství), kde zdůraznil držení dokovací stanice dosud kompatibilní již od roku 2008. Ze speciálních produktů vypíchnul vysoce odolné modely Latitude Rugged a 13 palcové 2 v 1 zařízení Latitude 13 7000.

Pro SMB pak jako „BYOD“ notebooky Dell staví řadu Inspiron, kde dokáže nabídnout rozsah 11“-17“ a klasické clamshell i 2 v 1 řešení. Bonbonkem je na CES 2014 představený Dell XPS 13, který je patrně nejmenším 13“ notebookem na světě s rámečkem kolem displeje jen 5 mm.

V tabletech Dell chystá další vývoj 11 palcového 2 v 1 zařízení Venue 11 Pro, kde oddělitelný tablet půjde kromě klávesnice zasadit do dokovací stanice. Z nejčerstvějších novinek pak Petr Zajíček vypíchnul tablet Dell Venue 8 7000 s 3D kamerou Intel RealSense.

Inovace v podání Dell Research

Z novinek pro podnikový segment Dell upozornil na řešení High Velocity Cloud, které má umět podpořit internetový provoz všech mobilních zařízení v jednom středně velkém městě pouze s jednou čtvrtinou racku Dell serveru a síťového vybavení.

HVC optimalizuje standardní servery pro náročné procesování packetů. Podle Dellu má umožnit dvacetinásobné zlepšení schopností virtualizovaných standardních serverů tak, aby zvládly síťově náročné funkce.

Channelworld_ozveny

Dell přitom demonstroval, že podle HVC virtualizovaný standardní server Dell R920 může být infrastrukturou systému schopného průtoku 214 Gb/s, přičemž 90 % výkonu procesoru serveru může být využito pro další operace.

Zdroj: Dell

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
ABSL: Čtyři z pěti center IT a podnikových služeb chtějí více šlápnout do automatizace
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
Synology po roce ocenilo nejlepší české partnery, Aricoma získala double
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
IDC: Globální dodávky pracovních stanic klesly, zlepšení je ale na obzoru
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?