Hlavní navigace

Acer v ČR představil novinky ve smartphonech, tabletech a noteboocích pro 4. kvartál

1. 10. 2014
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Co Acer chystá na 4. kvartál v noteboocích, konvertibilech, tabletech a smartphonech?

Společnost Acer v Praze představila lokálně dostupné novinky, které prvně ukázala na veletrhu IFA. Překvapením pražské konference byla účast George Huanga, spoluzakladatele společnosti Acer a současného předsedy představenstva, kterého představil country manager Tomáš Čech.

Huang byl zvolen novým předsedou představenstva a jako člen „transformačního výboru“ pomáhá při transformaci Aceru, která mu má umožnit nabízet konkurenceschopné notebooky, tablety a nově i smartphony.

Poté již Lubomír Peroutka představil trendy a inovace v noteboocích. Jaký je zájem o modely s dotykovým ovládáním? „Vývoj ukazuje, že uživatelé nejsou ochotní platit více za tuto funkcionalitu, a pokud chtějí dotykový displej, obracejí se spíše na zařízení typu 2v1,“ uvedl Peroutka.

Z pohledu dalších možností prodeje Lubomír Peroutka vyzdvihl především nové form faktory: „Prostor pro růst je právě v zařízeních typu 2v1 nebo konvertibilních zařízeních. Zde se snažíme přinést něco nového pro naše zákazníky.“

Lubomír Peroutka ukazuje Acer Aspire Z 13Konkrétně Acer představil konvertibilní zařízení Aspire R 13 s novým pantem Ezel Aero Hinge, který umožňuje různě potočit displej a vybrat tak jeden z šesti režimů použití. Displej i zadní stranu víka kryje Gorilla Glass. Vylepšen byl i zvukový systém a mikrofon pro komunikaci. Výdrž na baterii se u R13 pohybuje kolem 7,5 hodiny. Mobilitu podtrhuje tloušťka pod 1,8 cm a váha 1,5 Kg.

Návrat k tradičním notebookům představují modely Acer Aspire V Nitro v provedení 15“ a 17“. K dispozici budou i modely se čtyřjádrovými procesory a dedikovanými grafikami. Navíc do 15“ verze lze osadit dva disky (HDD a SSD). Řada V Nitro Black Edition pak nepoužívá ULV displeje a nabídne vyšší výkon. Peroutka upozornil, že u 17“ modelu byla přidána funkce samočištění chladicího systému, kdy se při startu spustí ventilátor opačným směrem, aby vyfoukl nahromaděný prach.

Zájemcům o stylový notebook (k dispozici v bílém a tmavém provedení) můžete nabídnout novou verzi Acer Aspire V3 - 13“ ntb s odolným kovovým šasi a výdrží 7 hodin na baterii. Také v Chromeboocích má Acer co říct, aktuálně nabízí i 11“ a 13“ model.

Tablet jako náhrada notebooku?

Novinky v tabletech představil Antonín Řezáč. Největší zájem zřejmě vzbudil Acer Switch 11, který má podle Řezáče sloužit jako kompletní náhrada notebooku. Základna s oddělitelným IPS displejem (chrání jej Gorilla Glass 3) – tabletem s ULV procesory Intel i3 a i5 – bude v prodeji od listopadu s cenou kolem 16 990 Kč.

Menší model Acer Aspire Switch 10 bude k dispozici i s FullHD rozlišením, který bude oproti nižšímu rozlišení zhruba o 1 000 Kč dražší.

Antonín Řezáč ukazuje Acer Switch 11S plnohodnotnými Windows 8.1 Acer uvádí osmipalcový tablet Iconia Tab 8W, který je postavený na čtyřjádrových procesorech Intel Bay Trail. Zajímavá je rozhodně cena – 4 000 Kč s DPH.

Nový je i 10“ tablet s kovovým tělem - Iconia Tab 10, který je dispozici s HD a od října i s FullHD displeji. Cena začíná na 5 490 Kč s DPH (6 990 Kč s FullHD).

Pokud máte zákazníky, kteří vyžadují 3G modul, Acer nabídne sedmipalcový Iconia Tab 7.

Nová řada tabletů Iconia One 7 a 8 pro ty, kteří hledají lehké a přenosné modely, by na trh měla přijít v listopadu. Antonín Řezáč také dodal, že celé portfolio tabletů v Q4 přejde na čtyřjádrové procesory Intel Bay Trail.

Acer naplno ve smartphonech

Miroslav Kolář představuje podzimní portfolio smartphonů AcerPortfolio smartphonů pro hlavní prodejní sezónu v Q4 uvedl Miroslav Kolář. Nejprve zmínil důležitost softwarových funkcí. Kromě již známého Acer Cloudu mají v podstatě všechny telefony z nové řady funkci Acer Flow, která umožní běh několika aplikací současně, a Quick mód, který poskytuje speciální ovládací prostředí.

Pro ty, kteří hledají co nejlevnější značkový smartphone, je určena čtyřpalcová Z4, která byla zlevněna na 1 990 Kč.

Hlavními novinkami jsou však tři modely. Dual SIM Liquid Z500 za velmi dostupných 4 000 Kč nabídne IPS displej s HD rozlišením, čtyřjádrový procesor a 1GB RAM.

Channelworld_ozveny

V high-endových modelech Acer uvedl 5“ pracovní telefon Liquid E700, který kromě 2GB paměti disponuje 3500mAh baterií pro dlouhou výdrž a třemi sloty na SIM kartu.

Na designově zaměřené zákazníky cíli Liquid Jade, který nabídne pětipalcový displej v těle běžně používaném pro 4,7“ modely. Rozměry podtrhuje tloušťka 7,8 mm a váha pod 120 g. Pohání jej opět čtyřjádrový procesor a 2GB RAM.

Zdroj: ChannelWorld

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně