Hlavní navigace

Lenovo upgradovalo portfolio serverů

4. 8. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Lenovo
Lenovo přináší celou škálu serverů, softwaru a infrastrukturních řešení, které mají firmám zjednodušit IT správu, snížit celkové náklady na vlastnictví a maximalizovat dobu provozuschopnosti.

Servery Lenovo s procesory řady Intel Xeon dosáhly, co se výkonu týče, šesti světových rekordů, a to při pracovní zátěži spojené s procesy z oblasti virtualizace, databází, vysokofrekvenčního obchodování a dalších činností náročných na výpočetní výkon.

Vylepšená nabídka datových center Lenovo zahrnuje jedno a dvousoketové rack a tower servery, integrované blade systémy, High Performance Computing (HPC) systémy či software pro správu a řešení vytvořený ve spolupráci s předními nezávislými dodavateli softwaru.

V portfoliu jsou i optimalizované systémy pro malé a střední podniky, vzdálený přístup a distribuovaná prostředí. Příkladem je jednoprocesorový rackový server System x3250 M6 v provedení 1U založený na procesorech řady Intel Xeon E3-1200 v5. Server byl navržen pro zátěž spojenou s procesy elektronické pošty, správy souborů, tisku či aplikací pro vzdálený přístup.

Server Lenovo System x3250 M6

Vylepšení doznaly i servery Lenovo pro vysokou výpočetní zátěž jak ve velkých podnicích, tak v malých firmách.

Podle srovnání procesorů Intel Xeon E5-2699 v3 a Xeon E5-2699 v4 při využití benchmarku Linpack (únor 2016) poskytují tyto servery optimalizované pro cloud, virtualizaci, big data a analýzy, při obchodním rozhodování v reálném čase až o 44 % vyšší výkon procesoru, o 22 % více jader, o 12 % rychlejší paměť, až o 23 % vyšší výkon Hadoop a až o 30 % rychlejší šifrování dat než předchozí generace. Tyto servery jsou zároveň vybaveny energeticky úspornými funkcemi.

Mezi inovované servery patří mimo jiné dvousocketový 2U System x3650 M5, System x3550 M5, ThinkServer D450, RD350, ThinkServer TD350, Flex x240 M a NeXtScale nx360 M5.

Řešení pro usnadnění nasazení a správy

Řešení XClarity, které je nyní k dispozici na všech dvouprocesorových serverech Lenovo, zjednodušuje správu systému díky automatickým funkcím jako vyhledávání, monitorování, konfigurace, aktualizace a optimalizace spotřeby energie.

Nová varianta pro mobilní správu umožňuje přístup z mobilních zařízení. Podle testů společnosti Principled Technologies z dubna 2015 XClarity snižuje počet kroků potřebných k nasazení zařízení o tři čtvrtiny a u neřízených systémů zkracuje čas nutný k jejich nasazení z jedné hodiny na šest minut.

Nabídka řešení Lenovo zahrnuje referenční architektury pro validovaný cloud, big data a analýzy, databáze a virtualizaci. Lenovo také vylepšuje dvě nové referenční architektury o programy VMware Software Defined Data Center a Red Hat Enterpise Linux OpenStack, aby zákazníkům pomohlo v přechodu do cloudu.

Všechny produkty a softwarová řešení společnosti Lenovo jsou zároveň podpořeny řadou servisních služeb.

Channelworld_ozveny

Podnikové servery Lenovo byly hodnoceny jako nejlepší z hlediska spokojenosti zákazníků podle průzkumu TBR Customer Satisfaction Survey z února 2016 a jako nejspolehlivější x86 servery podle studie ITIC 2015-2016 Global Server Hardware, Server OS Reliability Report z červenece 2015.

Zdroj: Lenovo

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024