Hlavní navigace

Fresh z Distree EMEA: Nové technologie, které zahýbou poptávkou spotřebitelů

28. 2. 2015
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: ChannelWorld
Prezentace vybraných výrobců v rámci platformy Fresh přináší unikátní produkty, které mají potenciál pohnout s poptávkou spotřebitelů (video uvnitř).

Fred Brown ze společnosti Sightline Group, která vyhledává unikátní produkty a pomáhá jim s proniknutím do distribuce a prodejních kanálů, představil na Distree EMEA 2015 to nejlepší z produktových inovací za poslední rok.

Co platforma Fresh: Nové technologie z první ruky přinesla letos? Podívejte, čím můžete přitáhnout pozornost zákazníků. Níže uvádíme krátké popisky vč. videa a doporučené koncové ceny pro Evropu (pokud je známá).


Prism jsou reproduktory, které vybírají hudbu automaticky podle naučených preferencí posluchače. Učí se to podle historicky poslouchaných a oblíbených skladeb. Pamatují si, kdy hrála která (např. dopoledne práce, odpoledne zábava) a rozeznává i další lidi a míchá preference tak, aby hudba vyhovovala všem.

Zařízení streamuje hudbu přes Wi-Fi z Deezeru, Spotify či Soundcloudu a nepotřebuje tak žádné úložiště s hudbou.

Prodej začne v říjnu, nejprve přes web, potom e-tail a pak retail.

Doporučená koncová cena: 149 eur

Web: www.meetprizm.com


Prynt je kryt na smartphony, který okamžitě vytiskne fotku jako kdysi dříve Polaroid. Je kompatibilní se smartphony iPhone 5 a 6 a Samsung Galaxy S4 a S5.

Produkt je v poslední fázi vývoje a měl by se prodávat za 149 dolarů. Je potřeba nabídnout i papír (5 papírů za 4 dolary).

Web: www.pryntcases.com


Meg reprezentuje „chytrý květináč“ se zásobníkem vody. Přes smartphone dovoluje řídit zalívání, kontrolovat množství světla a další faktory ovlivňující "zdraví" rostilny. Zároveň lze přes aplikaci nastavit barevné podsvícení květináče podle vlastní preference.

Koncová cena: 299 eur

Web: www.meg-live.com


Lechal by Ducere je „chytrá bota“, která funguje jako sport tracker či navigace. Ovládat se dá došlápnutím a navigovat umí tím, že zavibruje levá/pravá bota podle toho, kam má člověk zatočit.

Ducere zařízení nabízí buď jako celou botu za 200 dolarů, nebo jako technologii velikosti vložky do bot za 100 dolarů.

Web: www.duceretech.com


Muzik jsou chytrá sluchátka, lépe řečeno headset, který dovoluje bezdrátový přenos hudby, ovládání a sdílení hudby dotykovým gestem. I při použití výkonné Wi-Fi mají sluchátka vydržet 16-18 hodin přehrávání. Integrovaný procesor zvuku má zajistit studiovou kvalitu zvuku a vysoce odolné materiály zaručují, že se jen tak sluchátka nezlomí. Velký potenciál vidí výrobce v SDK pro další aplikace pro Android a iOS.

Cena: 299 dolarů

Web: www.muzikofficial.com


Kito by Azoi je pouzdro s dvěma elektrodami a dalšími senzory, připojené přes Bluetooth ke iPhonu. Během 30 sekund dokáže změřit tep, množství kyslíku v krvi, dýchání, tlak, teplotu a ECG a uložit data do monitorovací aplikace v telefonu. Baterie vydrží 7 měsíců na jedno nabití.

Prodej nyní začíná ve Velké Británii a bude pokračovat na dalších trzích v Evropě (nenechte se zmást původním názvem Wello ve videu).

Cena: 159 eur

Web: www.azoi.com


Rocki je malé zařízení – hudební reciever, který dokáže přes Wi-Fi přenést hudbu z telefonu ve stejné síti (nebo ze služeb Spotify či Deezer) a přes klasický jack je přehrávat v jakémkoliv dalším reproduktoru/Hi-Fi a dalších audio zařízeních. Ovládá se přes aplikace pro Android a iOS.

Cena: 59 euro

Web: www.myrocki.com


Muse je čelenka na hlavu, která měří mozkové vlny (EEG) a pomáhá lidem trénovat mozek, koncentraci a relaxovat. Ovládá se přes aplikaci. Odezvu dává uživateli zvuk, který reaguje na mozkové vlny. Zájem je prý obrovský, fitness je trend a trénink mozku na tři minuty denně je něco skutečně nového.

Cena: 299 dolarů

Web: www.choosemuse.com


SingleCue by eyeSight – Pamatujete si na Kinect? Tohle je jeho varianta pro ovládání celé domácnosti gesty. Dokáže na sebe navázat celou řadu zařízení od TV, přes rádio, po žaluzie a topení. Cena se logicky bude lišit od komplexnosti nasazeného řešení.

Web: www.singlecue.com


LSTN Headphones jsou tradiční sluchátka, nic víc, nic míň, tedy až na to, že nákupem každého kusu se výrobce zavazuje, že podpoří jednoho postiženého na rozvojových trzích, kterému koupí naslouchátko. Zákazník má možnost podpořit dobrou věc a pořídit si sluchátka s tradičním a nadčasovým designem a kvalitním zpracováním (jedním z použitých materiálů je dřevo).

Cena: 149,99 dolaru

Web: www.lstnheadphones.com


Plastc card – není to překlep, ale název karty, která do sebe uloží všechny debitní, kreditní a věrnostní karty uživatele. Jednoduchým gestem uživatel navolí na dotykovém e-ink displeji, čím chce platit a použije Plastc jako klasickou platební kartu. Karta disponuje čipem i magnetickým páskem. Když ji uživatel zapomene, pošle upozornění na smarphone a zamkne se.

Cena: 155 dolarů

Web: www.plastc.com

Channelworld_ozveny

 

Zdroj: ChannelWorld (Fresh, Distree EMEA 2015)

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně