Hlavní navigace

Dostupný server Lenovo ThinkSystem SR530 nabídne funkcionality vyšších řad

20. 6. 2018
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Lenovo
Štíhlý 1U model rackového serveru Lenovo ThinkSystem SR530 je vybavený nejnovějšími procesory řady Intel Core Scalable. Nabízí tak podle výrobce ideální vyvážení ceny, výkonu a kapacity a je připravený na širokou paletu úkolů v malých i velkých organizacích.

Model Lenovo ThinkSystem SR530 je dvousocketový rackový server štíhlého formátu 1U, který podle výrobce najde uplatnění v malých i velkých organizacích, jež od své infrastruktury vyžadují špičkovou spolehlivost, široké možnosti správy a silné zabezpečení.

Dostupný model může sloužit například jako webový server, compute appliance, e-mailový, případně tiskový server.


Lenovo prodloužilo svou velkou jarní promoakci. Až do 30. 6. 2018 můžete za nákup úložiště Lenovo ThinkSystem DS4200 získat bezplatnou licenci na vybrané softwarové řešení.


Nové Xeony nabídnou až 80 vláken pro náročné úlohy

Lenovo navrhlo model SR530 jako univerzální systém, který si má poradit se širokou škálou prachovních úloh a nabídnout optimální poměr ceny, výkonu a kapacity. Pro plnění svých úkolů je vybaven až dvacetijádrovými procesory Intel Xeon Processor Scalable.

Vzhledem k přítomnosti druhého socketu proto SR530 v nejvyšší konfiguraci nabídne výkon 40 jader a 80 vlákem doplněných o řadu vestavěných funkcí včetně Turbo Boost pro posílení výkonu nebo Intel Virtualization pro lepší provoz ve virtualizovaných prostředích.

Samozřejmostí je technologie Intel Hyper-Threading pro posílení výkonu aplikací využívajících více vláken. Další užitečnou funkcí je pak Intel Advanced Vector Extensions 512 pro zrychlení HPC úloh. Výkon procesoru podpoří až 768 GB operační paměti TruDDR4.

Bohatý výběr úložišť a snadná správa

Co se týče úložiště, ThinkSystem SR530 navzdory svému štíhlému formátu nabídne až osm 2,5“ pozic nebo čtyři 3,5“ pozice pro libovolný mix HDD a SSD disků připojených přes sběrnice SAS nebo SATA s možností výměny za provozu.

Pokud si zákazník zvolí konfiguraci s jednotným typem úložiště a sběrnice, může využít základní softwarové RAID ochrany, případně její pokročilejší hardwarové varianty. Server dále nabízí slot LOM, až tři sloty PCIe a řadu volitelných vestavěných adaptérů.

Pokud jde o náklady na energii, ThinkSystem SR530 disponuje zdroji, které nabízejí až 96% účinnost, a vybrané konfigurace splňují standard ASHRAE A4. Volitelné řešení Lenovo XClarity Energy Manager navíc pomáhá snížit náklady na chlazení.

V oblasti správy pak server SR530 nabídne plnou podporu řešení Lenovo XClarity Administrator, XClarity Provisioning Manager a XClarity Controller pro komplexní řízení systému a jeho snadné nasazení, integraci a obsluhu včetně vzdálené správy přes aplikaci.

Ke spolehlivosti serveru ThinkSystem SR530 přispívá také možnost redundantního zdroje s možností výměny za chodu, stejně jako redundantní větráky. Z hlediska údržby pak mohou správci uvítat přístup ke komponentům bez nutnosti použít nástroje.

Channelworld_ozveny


A protože jeden obraz vydá za tisíc slov, nechte si server ThinkSystem SR530 na závěr představit odborníky z Lenova

Byl pro vás článek přínosný?

Čtěte dále

Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
Své finance můžete řídit kompletně z mobilního telefonu. Jak na to?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
Reportáž: Dusíková show a spousta novinek na eD Expo 2024
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
GFI Software: Úspěšnost útoků zvyšuje podceňování hrozeb i neopatrnost uživatelů
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně
IDC: Dodávky nositelné elektroniky by příští rok mohly růst dvouciferně