Hlavní navigace

Zyxel je celosvětovým specialistou na WiFi ve školách

16. 10. 2023
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Zyxel
V posledních letech bylo na více než 7 100 školách po celém světě instalováno přes 64 tisíc zařízení Zyxel pro spolehlivý a snadný přístup studentů i pedagogů a dalších zaměstnanců škol k digitálnímu vzdělávání.

Stále běžnější používání notebooků, chytrých tabulí a on-line vzdělávacích platforem, ke kterému přispěl obrovský rozmach vzdělávacích technologií po konci pandemie, přinesl do světa vzdělávání nejen nové příležitosti, ale také výzvy. Větší počet připojených zařízení totiž znamená zvýšené nároky na školní sítě.

Společnost Zyxel Networks, která je lídrem na trhu bezpečných síťových řešení využívajících přednosti cloudu, v posledních letech pomohla milionům žáků a studentů využívat přednosti digitálního vzdělávání. Ať už se jedná o základní a střední školy, prestižní univerzity nebo například specializované zdravotnické a letecké školy, síťová řešení značky Zyxel umožňují pedagogům používat inovativní výukové technologie, a tím zlepšovat vzdělávání, prohlubovat angažovanost studentů a dosahovat větších úspěchů.

Bezproblémové a škálovatelné řešení

Většina pedagogů, studentů a rodičů je velmi dobře obeznámena s používáním moderních koncových zařízení. Totéž však neplatí, pokud se budeme bavit o budování a provozu vysoce výkonné sítě. Dokonce i učitelé informatiky se mohou dostat do úzkých, když budou mít za úkol vytvořit a udržovat počítačovou síť vhodnou pro tisícovku či více uživatelů.

Naštěstí jsou zde výkonná, intuitivní a škálovatelná řešení od společnosti Zyxel, jako např. cloudová platforma Nebula, která školám a dodavatelům vzdělávacích technologií umožňuje bezproblémové připojení zařízení k síti.

V bezkonkurenčně široké nabídce produktů značky Zyxel, které podporují správu pomocí cloudové platformy Nebula, najdete přes 80 různých síťových zařízení včetně přístupových bodů standardu WiFi 6/6E, multigigabitových L3/L2/desktopových přepínačů, bran a 5G mobilních routerů. Tato zařízení lze bez problémů spustit během několika málo minut a centrálně spravovat v cloudové platformě Nebula. A pokud potřebujete s něčím pomoci, je vždy k dispozici oceňovaná zákaznická podpora od společnosti Zyxel poskytovaná v lokálním jazyce.

Náhrada nevyhovující WiFi infrastruktury v pražském Gymnáziu u Libeňského zámku 

Příklady instalací produktů Zyxel na školách najdeme také v Česku. V jednom z nejstarších a také největších gymnázií v Praze původní infrastruktura bezdrátové sítě, založené na prvcích jednoho amerického výrobce, přestala vyhovovat požadavkům na kapacitu a spolehlivé pokrytí WiFi signálem celého členitého prostoru budovy.

Zcela nová infrastruktura WiFi sítě, tvořená přístupovými body Zyxel, umístěnými podle profesionálního off-line návrhu WiFi pokrytí splňuje všechny požadavky na výkon, dostupnost a přenosovou rychlost. Kapacita sítě umožňuje připojení velkého množství koncových zařízení používaných jak pedagogy, studenty, tak i dalšími zaměstnanci, vč. možnosti definování pravidel pro připojení jednotlivých zařízení a detailního protokolování jejich síťových aktivit. Díky nové infrastruktuře může škola používat nejmodernější způsoby výuky jak prezenční, tak i distanční, a zajišťuje i dostupnost dálkového vzdělávání a webinářů pro pedagogy.

Autor: Zyxel

Celá síť je centrálně spravována prostřednictvím cloudové platformy Nebula, která výrazně usnadňuje řízení sítě na úrovni jednotlivých síťových prvků a zjednodušuje instalaci nových zařízení síťové infrastruktury i jejich případnou výměnu. Díky cloudové platformě Nebula lze celou síť gymnázia monitorovat a spravovat na dálku prostřednictvím internetu, z webového rozhraní nebo mobilní aplikace. 

„S firmou Zyxel máme velice dobré zkušenosti“, říká RNDr. František Kosina, ředitel gymnázia. „Vlastně jsme nemuseli během toho pětiletého období síť žádným způsobem opravovat ani do ní zasahovat, a proto bych všem firmu Zyxel doporučil.“

ICTS24

Co dalšího k tomu říká pan ředitel a dále také realizátor celé WiFi infrastruktury si můžete poslechnout v krátkém videu.

Autor článku

Čtěte dále

HP ukázalo nové laptopy s podporou AI
HP ukázalo nové laptopy s podporou AI
Mastercard: IT experti v Česku počítají s tím, že kyberútoky i nadále porostou
Mastercard: IT experti v Česku počítají s tím, že kyberútoky i nadále porostou
Sophos: Ransomwarem byly zasaženy dvě třetiny zdravotnických organizací
Sophos: Ransomwarem byly zasaženy dvě třetiny zdravotnických organizací
Anketa ChannelWorldu o monitorech
Anketa ChannelWorldu o monitorech
IDC: Optimismus pokračuje, trh PC monitorů vyrostl o 5,9 %
IDC: Optimismus pokračuje, trh PC monitorů vyrostl o 5,9 %
Pronikněte do světa investic s podporou spolehlivého partnera
Pronikněte do světa investic s podporou spolehlivého partnera