Hlavní navigace

Windows 7 jsou ve výrobě. Jak na prodej licencí?

31. 7. 2009
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Microsoft minulý týden oznámil ukončení vývoje operačního systému Windows 7 a serverového operačního systému Windows Server 2008 R2 a uvolnil oba produkty do výroby. Zatímco domácím uživatelům můžete prodat poukázku opravňující k upgradu na Windows 7 již nyní, prodej hromadných licencí bude možný až od září. Seznamte se s podrobnostmi.

Windows 7 můžete domácím uživatelům prostřednictvím technologické zárkuky prodávat již nyní, od září přibude možnost prodeje hromadných licencíVýrobci počítačů, počítačových komponent a softwaru zároveň uvolněním nových produktů Microsoftu do výroby zahájili finální přípravy svých produktů na příchod nové generace Windows pro osobní počítače i podnikové servery.

„Při návrhu systému Windows 7 jsme vycházeli z našich průzkumů, jak běžní uživatelé používají svůj počítač se systémem Windows. Na základě toho jsme připravili dvě verze systému, které byly veřejně dostupné k testování. U obou jsme se setkávali s příznivými reakcemi uživatelů. Ti nám kromě jiného poskytli mnoho připomínek a podnětů, které jsou součástí finální verze. Systém Windows 7 lze tedy označit jako systém spolunavržený uživateli," uvedl v tiskovém oznámení Lukáš Křovák, produktový manažer divize Windows Client společnosti Microsoft v České republice a doplnil: „Stejně jako naši obchodní partneři, kteří se taktéž nedílným způsobem od samého počátku podíleli na přípravě systémů, se těšíme na konec října, kdy se oba nové produkty začnou oficiálně prodávat."

Jak jsme vás již dříve informovali, Windows 7 můžete nabídnout svým zákazníkům již nyní, a to prostřednictvím programu technologické záruky (WUO - Windows Upgrade Option). Jako lokálnímu výrobci PC vám pro nabídku nového operačního systému zákazníkovi stačí objednat u jednoho z autorizovaných distributorů OEM licenci společně s technologickou zárukou na Windows 7. Poukázku na upgrade systému nabízejí ke svým PC také mezinárodní výrobci počítačů, podmínky pro zákazníky i prodejce přitom stanovují individuálně.

Program technologické záruky zaručuje zákazníkům možnost přechodu na nový systém od 31. 8. 2009, kdy bude systém oficiálně uveden na český trh, a to až do 28. 2. 2010. Program je ovšem omezen počtem počítačů, které lze v jeho rámci upgradovat na 25. Prodej multilicencí do firem ale Microsoft českým partnerům umožní rovněž s předstihem.

Ve firmách už během září

„Windows 7 v multilicenčních programech bude dostupný od 1. 9. Znamená to, že reselleři budou moci nabídnout upgrade v rámci multilicenčních programů na Windows 7 zákazníkům již od tohoto data. Také je možné nabídnout zákazníkům Software Assurance ke všem počítačům zakoupeným od srpna 2008. V tomto případě má pak zákazník nárok na edici Windows 7 Enterprise, která bude dostupná ke stažení od 7. 8. v anglické verzi ze stránek Volume License Service Center (VLSC) a ostatní jazyky budou následovat během několika týdnů," popsal pro ChannelWorld možnosti prodejců Lukáš Křovák.

CS24

Podrobnosti o způsobu licencování najdete na stránkách Microsoftu, kde je k dispozici licenční průvodce i multilicenční konfigurátor. Užitečným odkazem může být i blog jednoho z licenčních specialistů Microsoftu na adrese: http://licencniprerie.cz. Ten je zaměřen na licencování obecně, ale s nástupem W7 bude postupně aktualizován a případné odlišnosti tam budou uvedeny. Blog obsahuje rovněž fórum, kde můžete sdílet své zkušenosti.

Podívejte se také na cenovou politiku Windows 7, kterou Microsoft v Evropě plánuje. Více informací o systémech Windows 7 a Windows Server 2008 R2 naleznete na oficiálních stránkách produktů www.Windows7.com a www.windowsserver2008.com. Zajímavé informace o Windows 7 najdete rovněž na týmovém blogu http://windowsteamblog.com.

Čtěte dále

Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
EET Group je distributorem ProAV techniky značky Atlona
EET Group je distributorem ProAV techniky značky Atlona
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services
TD Synnex je oficiálním partnerem pro školení Amazon Web Services