Hlavní navigace

WD uvádí dvě externí úložiště řady My Cloud Pro určené kreativním profesionálům

6. 7. 2016
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: WD
Novinky zahrnují mobilní bezdrátové úložiště My Passport Wireless Pro Wi-Fi určené do terénu a NAS My Cloud Pro určené pro následné zpracovávání a ukládání audiovizuálního obsahu.
  • Výrobce: Western Digital
  • Distributoři ČR: ABC Data, AT Computers, Tech Data Distribution
  • Distributoři SR: ABC Data SK, AT Computers SK, ELKO Computers, Tech Data Distribution SK
  • Cena: podle modelu a kapacity
  • Více informací: http://www.wdc.com/cz/

Společnost Western Digital (WD) představila mobilní bezdrátové úložiště My Passport Wireless Pro Wi-Fi (vpravo) a síťové úložiště My Cloud Pro (vlevo), dvě novinky z nové produktové řady WD Pro Series. Oba produkty byly podle výrobce navrženy a určeny především pro profesionální uživatele z kreativního prostředí.

Obě novinky využívají mobilní aplikaci My Cloud, přičemž nová verze této aplikace bude uvedena současně s oběma produkty a bude kompatibilní s aplikacemi Adobe Creative Cloud. Oba produkty jsou navíc kompatibilní s aplikací Plex Media Server a společně s operačním systémem My Cloud OS 3 umožňují editaci, streamování a sdílení digitálního obsahu.

My Passport Wireless Pro

Mobilní úložiště dat My Passport Wireless Pro umožní profesionálům a multimediálním nadšencům možnost zanechat notebook doma i v případě, kdy pořizují fotografické nebo video záznamy mimo ateliér nebo fotostudio.

Mobilní úložiště využívá přímé Wi-Fi připojení a uživatelé mohou automaticky zálohovat data z kompatibilních fotoaparátů, stejně tak jako ukládat, editovat a přenášet digitální obsah z až osmi dalších zařízení. Řazená připojení umožňují rychlejší přenos dat a obsahují i vestavěnou čtečku SD karet a port USB 2.0

My Passport Wireless Pro je k dostání v kapacitách až 3 TB a vestavěná baterie má zařízení udržet v provozu po dobu až 10 hodin. Disk může sloužit i pro dobíjení ostatních mobilních zařízení, například chytrých telefonů, fotoaparátů nebo video kamer.

My Passport Wireless Pro je plně kompatibilní s aplikacemi Adobe’s Creative Cloud, a umožňuje tak zpracovávat pořízené fotografie a videozáznamy i mimo atelier. Aplikace Plex Media Server pak umožňuje streamovat data a přehrávat až čtyři soubory naráz.

My Cloud Pro

Síťové úložiště My Cloud Pro je k dostání v kapacitě až 32 TB a je optimalizováno pro import dat z kompatibilních fotoaparátů, ze čteček karet a dalších zařízení s rozhraním USB, a to vše jen zmáčknutím zálohovacího tlačítka.

Úložiště nabízí také hardwarový video procesor. Vysoký výkon při transkódování podle výrobce zajišťuje, že My Cloud Pro může nahrát, editovat, ukládat a streamovat digitální obsah v oblíbených formátech včetně 4K.

Nabídka možností dále zahrnuje kompatibilitu s aplikací Plex Media Server pro ukládání a optimalizaci multimediální knihovny při využití aplikace My Cloud a webového rozhraní MyCloud.com pro vzdálený přístup.

Dostupnost a cena

Zařízení My Passport Wireless Pro Wi-Fi je k dostání za doporučená koncovou cenu od 6 200 do 7 200 Kč podle kapacity. Na produkt je poskytována omezená dvouletá záruka

CS24

Síťový disk My Cloud Pro Series je k dostání za doporučená koncovou cenu od 12 500 do 49 000 Kč podle kapacity. Na produkt je poskytována omezená dvouletá záruka v případě produktu zakoupeného bez interních disků a na produkt osazený pevnými disky.

Zdroj: WD

Čtěte dále

Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Slack: Pět typů lidí, kteří definují budoucnost práce s umělou inteligencí
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Josef Šikýř je novým servisním ředitelem NTT Data
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
Obrazem: Adaptivní zážitky na Sophos Xperience Roadshow 2024
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
PoE extender od Zyxel Networks pomáhá překonat problémy s nasazením sítí na velké vzdálenosti
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI