Hlavní navigace

Výhody a možnosti efektivního řízení projektů s Trello

6. 9. 2024
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Trello
Máte-li na starost koordinaci týmu, jistě sami dobře víte, jak klíčové je efektivní řízení projektů a úkolů. Velkého pomocníka tak možná najdete v Trellu, spolehlivém nástroji, který umožňuje snadno sledovat postup práce, koordinovat činnosti a dohlížet na to, že vše běží podle plánu. Pojďme se podívat, jaké výhody přinese Trello do vašeho pracovního procesu a na jaké funkce se můžete těšit.

Výhody Trella

Bezesporu největší výhodou projektového nástroje Trello je jeho jednoduché a intuitivní použití jak pro jednotlivce, tak velké týmy. Přestože nabídne nepřeberné množství funkcí, jeho použití není žádná věda. Během pár minut se zaregistrujete, vytvoříte pracovní prostor a jednoduše přidáte členy týmu. Následně už jen vytváříte nástěnky a seznamy a přidělujete úkoly, jejichž průběh či splnění mohou členové vaše týmu snadno zaznačit. Celé prostředí je dostupné v češtině, díky čemuž je vhodné i pro ty, kteří neovládají angličtinu či jiný světový jazyk.

Jak již bylo řečeno, Trello se může pochlubit bohatou paletou funkcí, které usnadňují organizaci a správu projektů. Umožňuje například k úkolům přikládat soubory a komentáře, což usnadňuje komunikaci a zajišťuje, že jsou všechny důležité informace hezky pohromadě. Nechybí ani automatizace procesů, dvoufázové ověření pro zvýšení bezpečnosti či detailní správa oprávnění členů týmu.

Co je Trello

Přestože základní fungování Trella jsme již nakousli výše, stále jsme si nezodpověděli otázku, co je Trello. Jedná se o nástroj pro správu projektů a týmovou spolupráci využívající vizuální uspořádání. Uživatelé si ve svých pracovních prostorech vytvářejí nástěnky pro jednotlivé projekty, které lze dále doplnit o seznamy představující fáze projektu nebo kategorie úkolů. Karty v těchto seznamech reprezentují konkrétní úkoly, které lze přesouvat podle postupu. Ke každému úkolu lze navíc přiřadit zodpovědnou osobu, termín dokončení, přidávat soubory a komentáře. A aby bylo použití ještě jednodušší, při vytváření pracovního prostoru si můžete zvolit některou z předem připravených tematických šablon, rozdělených podle pracovního odvětví.

Právě pracovní odvětví šablon nám mohou být nápovědou, kde všude nalezne Trello využití. Zatímco v podnikání pomůže s nastavováním cílů a tvorbou business plánu, v odvětví designu poslouží k vytváření portfolia a řízení designových projektů. Své využití může nalézt například také u týmů zabývajících se vývojem či marketingem, ocení ho také projektoví manažeři. Neocenitelným pomocníkem se stane rovněž při práci z domova, kdy zjednoduší spolupráci vzdálených týmů.

CS24

Trello aplikace

Zárukou snadné obsluhy je také možnost používat Trello na různých zařízeních. Kromě použití v rámci webového prohlížeče je k dispozici také desktopová aplikace pro Windows a MacOS a mobilní aplikace pro iOS a Android. Mobilní aplikace Trello nabízí plnou synchronizaci s webovou verzí, offline režim, push notifikace, jednoduché ovládání a integrace s dalšími aplikacemi jako Google Drive. Trello aplikace tak umožňuje efektivně spravovat projekty i na cestách, s přístupem k aktuálním informacím kdykoliv a kdekoliv.

Slovo závěrem

Na závěr nezbývá než konstatovat, že Trello je skutečně všestranný nástroj, který se přizpůsobí potřebám jakéhokoli projektu či týmu, ať už jde o firemní projekty, vzdělávání, osobní produktivitu nebo týmovou spolupráci. Díky tomu se Trello postará o to, aby byly vaše projekty vždy dokončeny efektivně a včas. Ostatně, Trello si můžete zdarma vyzkoušet na vlastní kůži – stačí si vytvořit účet a začít využívat všechny výhody, které Trello nabízí!

Autor článku

Čtěte dále

Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Arrow spojuje síly se Scality, rozšíří distribuci odolných úložných řešení
Arrow spojuje síly se Scality, rozšíří distribuci odolných úložných řešení
TD Synnex rozšiřuje nabídku pro zálohování, uzavřel kontrakt s Object First
TD Synnex rozšiřuje nabídku pro zálohování, uzavřel kontrakt s Object First
Progress šlape do SaaS, kupuje ShareFile
Progress šlape do SaaS, kupuje ShareFile
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze