Hlavní navigace

VMware představuje novou platformu, certifikaci a technologie pro cloud

17. 10. 2017
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: © maxkabakov - Fotolia.com
Změny v programu VMware Cloud Provider poskytnou partnerům například možnost volně přesouvat úlohy napříč libovolnými cloudy a budovat hybridní řešení, využívat výhody nové platformy nebo se ucházet o certifikační známku prověřeného poskytovatele.

Společnost VMware představila inovace ve svém programu VMware Cloud Provider, které mají poskytovatelům cloudových služeb pomoci snadněji migrovat pracovní zátěže VMware, dosahovat vyšších výnosů, a snižovat náklady díky automatizaci a zefektivňování provozu.

Do programu VMware Cloud Provider je zapojeno přes 4 000 partnerů z více než 110 zemí, kteří své služby staví na technologiích cloudové infrastruktury společnosti VMware. Program podle výrobce poskytuje zákazníkům flexibilitu při volbě ideálního poskytovatele cloudových služeb.

VMware HCX vybuduje hybridní strukturu

První novinkou je uvedení technologií VMware HCX, které mají zajistit spolehlivou interoperabilitu a mobilitu pracovních zátěží mezi libovolnými cloudy. Umožňují migraci aplikací ve velkém rozsahu a následnou libovolnou přenositelnost bez odstávek a jakýchkoli úprav.

Technologie HCX jsou již nyní nabízeny prostřednictvím platformy VMware Cloud Provider a zpočátku budou k dispozici u společností IBM a OVH. Zákazníkům mají tyto technologie umožnit modernizovat datová centra a při zachování kontinuity běhu aplikací, síťové architektury a výkonu.

Technologie VMware HCX zároveň umožňují vytvářet hybridní infrastrukturu a zákazníci mohou s jejich pomocí bezpečně rozšířit datová centra do cloudu při zachování plné kontroly a veškerých možností správy.

Platforma VMware Cloud Provider

Další inovací je platforma VMware Cloud Provider, která nabídne flexibilní možnosti nájmu a samoobsluhy v libovolném rozsahu v multitenantních i vyhrazených cloudových prostředích a umožňuje partnerům rychle zavádět a škálovat nová prostředí.

Platforma v sobě spojuje hlavní prvky cloudové infrastruktury VMware, řídicí a provozní software pro cloudové poskytovatele a nový ověřený certifikovaný referenční design. Poskytovatelé VMware Cloud takto získají snadný přístup k nejnovějším verzím řešení VMware vSphere, NSX a nebo vCloud Director.

Nový certifikovaný referenční design pak určuje výkonnostní parametry a zaručenou úroveň služeb pro nájemce a poskytuje vodítka pro volbu hardwaru a softwaru u definovaných kapacitních profilů. Poskytovatelé si mohou začít pořizovat komponenty podle certifikovaného referenčního designu v rámci již existujících balíčků.

Certifikace VMware Cloud Verified

VMware dále představil nový certifikační program, jehož smyslem je pomoci koncovým zákazníkům nalézt poskytovatele služeb založených na cloudové infrastruktuře VMware. Zmámka VMware Cloud Verified je určena poskytovatelům, kteří prokázali schopnost zavádět inovace, zvyšovat efektivitu a snižovat náklady svých zákazníků.

MMF24

Mezi první certifikované partnery v rámci programu VMware Cloud Verified patří společnosti CenturyLink, Fujitsu, IBM Cloud, OVH a Rackspace. Známka VMware Cloud Verified má zákazníkům dát jistotu, že tito poskytovatelé zavádí nejpokročilejší technologie VMware v nejkompletnější podobě.

Zdroj: VMware

Čtěte dále

Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Webcast: Bezpečnostní katastrofy v roce 2021 …a jak jsme se (ne)poučili
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jak si usnadnit nákup nábytku on-line
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI