Hlavní navigace

Vivo oficiálně uvede vlajkovou loď X100 Pro do České republiky

11. 1. 2024
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Vivo X100 Pro Autor: Vivo
Smartphone Vivo X100 Pro je vybaven vylepšeným fotosystémem vyvinutým ve spolupráci se společností Zeiss pro profesionální fotografování. O výkon se stará procesor Dimensity 9300 a vlastní obrazový čip V3.

Společnost Vivo oficiálně představí brzy smartphone Vivo X100 Pro i na českém trhu. Přichází s plovoucím teleobjektivem Zeiss APO, palcovým hlavním fotoaparátem Zeiss a podporuje 4K filmové portrétní video. Model Vivo X100 Pro pohání procesor Dimensity 9300 s vlastním obrazovým čipem Vivo V3 a chlubí se také zvýšenou kapacitou baterie.

Úzká spolupráce s Zeiss

Plovoucí teleobjektiv Zeiss APO podle výrobce splňuje aktuální standardy Vario-Apo-Sonnar od společnosti Zeiss pro vysoce kvalitní záběry zblízka a z velké vzdálenosti. Používá konstrukci s plovoucími prvky se světelností f/2,5 a zajišťuje kvalitu obrazu za každé situace, a to i při přiblížení 6× až 10×. 

Konstrukce plovoucích prvků umožňuje stabilní snímky zblízka. Optická kalibrace dle Viva zajišťuje, že hlavní fotoaparát X100 Pro poskytuje konzistentní ostrost a kvalitu obrazu, zatímco jeho funkce stabilizace obrazu nabízí jasné výsledky bez chvění, typické pro profesionální digitální zrcadlovky.

Na míru vyvinutý čip vivo V3 využívá vysoce efektivní 6nm konstrukci, která přináší o 30 % vyšší energetickou účinnost a zároveň pohání pokročilé možnosti portrétní videografie fotoaparátu X100 Pro. Patří mezi ně i zcela nová funkce 4K Cinematic Portrait Video – poprvé představena v řadě X -, ideální pro uživatele, kteří chtějí na svém telefonu bez námahy zachytit a upravit video s filmovým nádechem. 

Uživatelé mohou použít styl Zeiss Cinematic Video Bokeh s novou funkcí 4K Cinematic Portrait Video pro nadčasové záběry. Záběry 4K Cinematic Portrait je také možné později snadno upravovat v aplikaci Album a dále ladit efekty a styly bokehu.

Nová vlajková loď řady X podle výrobce poprvé představuje profesionální víceohniskovou fotografii Zeiss, která uživatelům umožňuje pořizovat profesionální portréty s ohniskovou vzdáleností až 100 mm. Model X100 Pro přináší další kreativní možnosti, a to Zeiss B-Speed Style Bokeh, nejnovější přírůstek do sady možností Zeiss Style Portrait. Ta vytváří výrazný efekt bokeh se zaoblenými okraji ve tvaru trojúhelníku inspirovaný klasickým vysokorychlostním kinofilmovým objektivem Zeiss z poloviny 70. let.

Nadupaný vnitřek, velká rychle nabíjitelná baterie

Model X100 Pro je vybaven dvojicí vlajkových čipů – nejnovějším obrazovým čipem V3 a procesorem Dimensity 9300, jenž se může pochlubit osmi jádry.

X100 Pro úspěšně vyvažuje velkokapacitní baterii s rychlým nabíjením díky třem klíčovým průlomům v oboru: Technologii rekonstrukce negativní elektrody, technice lisování elektrod za studena a procesu leptání mikrometrickým laserovým polem – v konečném důsledku dosahuje 8,3% nárůstu celkové energetické hustoty ve srovnání s předchozími generacemi. 

Je vybaven baterií s kapacitou 5 400 mAh (TYP) a podporuje bezdrátové nabíjení FlashCharge a až 100W nabíjení FlashCharge Dual-Cell.

Model X100 Pro zlepšuje zážitek ze sledování obsahu díky LTPO displeji s šetřením zraku. Displej je vybaven větší zobrazovací plochou, která je vždy zapnutá, a může dosahovat lokálního maximálního jasu až 3 000 nitů, což zajišťuje skvělou viditelnost i za jasného slunečního světla.

MMF24

Smartphone je také vybaven nejnovějším operačním systémem Funtouch OS 14, který podle Viva vylepšuje uživatelský zážitek skrz plynulejší výkon, širší možnosti personalizace a lepší zabezpečení.

Zdroj: Vivo

Čtěte dále

Pozvánka na Synology Experience Day 2024
Pozvánka na Synology Experience Day 2024
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
ChannelWorld Awards 2023 mají své vítěze
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Gartner: 75 % podniků bude do roku 2028 prioritizovat zálohování aplikací SaaS
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Reportáž: ChannelWorld Awards 2023 s vinohradskou pivní čepicí
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
Jaké příležitosti přinesly značkám mobilní aplikace a nové technologie?
TD Synnex rozšiřuje nabídku pro zálohování, uzavřel kontrakt s Object First
TD Synnex rozšiřuje nabídku pro zálohování, uzavřel kontrakt s Object First