Hlavní navigace

Třípasmový router Asus RT-AC3200 má umět až 3200 Mb/s

26. 7. 2015
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: Asus
Asus představil zařízení RT-AC3200, třípásmový bezdrátový gigabitový router třídy AC3200, s konfigurací antén 3×3, která umožňuje souběžné využívání dvou sítí 802.11ac v pásmu 5 GHz a současně i samostatné sítě 802.11n v pásmu 2,4 GHz.

Router Asus RT-AC3200 je vybaven šesti externími odnímatelnými anténami (v konfiguraci 3×3 se třemi vysílacími a třemi přijímacími anténami) s vysokým výkonem, které umožňují souběžné využívání dvou sítí 802.11ac v pásmu 5 GHz.

Výrobce uvádí, že díky tomuto provedení nabízí router rychlost přenosu dat až 1300 Mb/s (1,3 Gb/s) v každém 5GHz pásmu. Výsledná rychlost v obou pásmech tedy činí 2600 Mb/s.

Kromě toho disponuje router technologií Broadcom TurboQAM, jež u kompatibilních zařízení zvyšuje výkon sítě 802.11n v pásmu 2,4 GHz ze 450 Mb/s na 600 Mb/s. Celková maximální rychlost routeru RT-AC3200 u souběžných přenosů dat tak má dosahovat 3200 Mb/s, což je více než trojnásobek šířky pásma kabelové sítě Gigabit Ethernet.

Novinka disponuje technologií AiRadar pro univerzální přizpůsobení vyzařovacího diagramu a ladění rádiové frekvence (RF). Účelem této technologie je zesílení bezdrátového připojení a zlepšení pokrytí signálem.

Technologie Tri-Band Smart Connect

Router Asus RT-AC3200 je vybaven technologií Tri-Band Smart Connect, která na základě rychlosti zařízení, síly jeho signálu a intenzity využití jednotlivých pásem inteligentně vybírá optimální pásmo pro jednotlivá zařízení.

Uživatel se tak nemusí rozhodovat, které pásmo má použít, jelikož router RT-AC3200 provádí vše automaticky.

Adaptivní řízení QoS představuje funkci, která automaticky určuje prioritu a přiřazuje dostupnou šířku pásma zařízením a aplikacím podle jejich potřeby. Asus uvádí, že díky tomu mohou uživatelé plynule streamovat HD videa, hrát online hry, využívat VoIP komunikaci a procházet web nebo stahovat data.

Traffic Analyzer je nová funkce uživatelského rozhraní AsusWRT, která podává přehled o tom, co se děje v síti. K dispozici je denní, týdenní nebo měsíční zobrazení. Lze tak ihned zjistit, jakou šířku pásma každý uživatel, zařízení nebo aplikace využívá. Díky tomu pak lze omezit přetížení připojení k internetu.

Bezpečnostní funkce

Bezpečnostní echnologie AiProtection obsahuje čtyři hlavní integrované funkce, z nichž první je kontrola zabezpečení routeru (Router Security Scan). Tato funkce zkontroluje 14 kritických konfigurací zabezpečení, identifikuje nebezpečí související s routerem a doporučí způsoby zlepšení ochrany.

Funkce blokování škodlivých stránek (Malicious Site Blocking) omezí prostřednictvím online databáze softwaru Trend Micro přístup na známé škodlivé webové stránky.

Funkce Ochrana před zranitelností (Vulnerability Protection) chrání před útoky zařízení, která jsou obvykle nechráněna – jako například IP kamery, chytré televizory a zařízení IoT (Internet of Things). Funkce rozpoznání a blokování infikovaných zařízení (Infected Device Detection and Blocking) má pak zabraňovat napadeným zařízením, aby odesílala osobní informace a/nebo byla ovládána neoprávněnými třetími stranami.

CS24

Technické parametry:

Asus RT-AC3200

Wi-Fi

Souběžný provoz ve třech pásmech: 2,4 GHz a 2× 5 GHz

802.11ac: 5 GHz – až 2600 Mb/s (2× 1300 Mb/s)

802.11n: 5 GHz – až 450 Mb/s; 2,4 GHz – až 600 Mb/s (Broadcom TurboQAM)

Porty

1× 10/100/1000 Mb/s WAN

4× 10/100/1000 Mb/s Ethernet LAN (1 konfigurovatelný uživatelem jako druhý port WAN)

1× USB 3.0

1× USB 2.0

Antény

6× externí odnímatelná anténa

Správa

Rozhraní AsusWRT pro webovou správu

Hmotnost

1020 g

Zdroj: Asus

Čtěte dále

Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
Salesforce a Google Cloud společně poskytují autonomní agenty s AI
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
AMD kupuje Nod.ai, posílí možnosti open source softwaru pro umělou inteligenci
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Lucie Jahnová je novou ředitelkou týmu kybernetické bezpečnosti v Seyforu
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
Software602: Třetina českých firem téměř vůbec nedigitalizuje
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
3D tisk – jaké jsou náklady na 3D tisk?
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci
Tři hlavní důvody, proč malé a středně velké firmy potřebují ke správě sítí umělou inteligenci