Hlavní navigace

SteelSeries představuje třetí generaci klávesnic Apex Pro Gen 3

11. 10. 2024
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: SteelSeries
Společnost SteelSeries inovuje řadu klávesnic a představuje třetí generaci Apex Pro Gen 3. Spolu s nimi se představuje nová softwarová sada funkcí, jako jsou SteelSeries GG QuickSet, Protection Mode, Rapid Tap a Rapid Trigger, které zjednodušují individuální nastavení.
  • Výrobce: Steel Series
  • Distributoři ČR: eD system Czech
  • Cena: od 239,99 €
  • Více informací: https://steelseries.com/

Klávesnice nastavují nový standard pro rychlou odezvu, jsou vybaveny spínači OmniPoint 3.0, technologií senzoru „S-Tier“ Hall Effect Gen 3, třívrstvou tlumící pěnou a promazáváním jednotlivých kláves.

Původní model klávesnice Apex Pro byl uveden na trh již v roce 2019, kdy způsobil revoluci v herním světě díky plně nastavitelné aktivací každé klávesy, což dosud představovalo nejvýznamnější pokrok v technologiích herních klávesnic od nástupu mechanických spínačů. Tato inovace si získala oblibu u hráčů a stala se nezbytnou výbavou profesionálních hráčů. Kompaktní formát Apex Pro TKL získal pozitivní reakce a s perifériemi SteelSeries profesionální hráči vyhráli více finančních odměn z turnajů než s jakoukoli jinou značkou.

TIP: Další produktové tipy najdete zde

Modely třetí generace klávesnic Apex Pro Gen 3 navazují na odkaz svých předchůdců a dále rozvíjejí jejich inteligenci, rychlost a odolnost. Nová generace je vybavena technologií spínačů OmniPoint 3.0 a prvním senzorem „S-Tier“ Hall Effect Gen 3 v oboru. Hráči si mohou přizpůsobit nastavení jednotlivých kláves až ve 40 úrovních, od ultracitlivé výšky 0,1 mm až po rozvážnější 4 mm, to vše při bleskové odezvě 0,54 ms, což je více než 11× rychlejší než 6 ms, které poskytují standardní mechanické klávesnice.

S uvedením klávesnic přichází také vylepšená aplikace SteelSeries GG. Volně dostupná aplikace nabízí funkci SteelSeries GG QuickSet pro přístup k jednotlivým profilům nejhranějších her včetně profilů profesionálních hráčů. Tento nástroj optimalizuje základní funkce například Rapid Trigger, Rapid Tap, úrovně aktivace, podsvícení a další jediným kliknutím. To umožňuje soustředit se pouze na hru, nikoli na neustálé ladění nastavení.

Novinky v rámci softwarové sady pro Apex Pro:

• Protection Mode – speciální ochranný režim zamezující náhodnému stisknutí kláves v okolí prostřednictvím snížení jejich citlivosti, vedoucí k zamezení nežádoucího ukliknutí ve hře.

• Rapid Tap – upřednostňuje zaregistrovaný stisk poslední klávesy v páru, aniž by bylo nutné uvolnit tu první, čímž zrychluje už samotnou vstupní informaci. S možností až 5 napárovaných kláves vyřeší hráč situace ve hře, jako je rychlý protiútok, peekování, skákání z podřepu nebo rušení skluzu, díky čemuž je pohotovější než kdykoli předtím.

• Rapid Trigger – odstraňuje limity aktivace běžných klávesnic. Umožňuje stisk stejné klávesy několikrát za sebou pouhým letmým zdvižením prstu bez nutnosti návratu klávesy do původní pozice. Pokud hráč potřebuje spamovat jedno tlačítko má jistotu, že každé z jeho vícenásobného stisknutí bude registrováno.

• GG QuickSet – rychlé optimální nastavení oblíbené hry.  K dispozici jsou předvolby profesionálních hráčů upravující úrovně aktivace, Rapid Trigger, Protection Mode, Rapid Tap, RGB podsvícení a další nastavení.

Vedle softwarového vylepšení se inovace dočkal také hardware. Zavedení třívrstvé pěny, složené z revolučního tlumicího materiálu Poron a silikonové gumy, do konstrukce klávesnice poskytne prémiový pocit při psaní. Konstrukce klávesnice je odolnější a nabízí konzistentnější a uspokojivější kvalitu včetně integrace prémiových stabilizátorů spínačů, které snižují možné viklání při psaní. 

Každá klávesa je pak individuálně promazávána, aby bylo zajištěno hladšího pocitu při stisknutí a zároveň hlubšího tónu zvuku. Apex Pro Gen 3 klávesnice využívají jako první technologii senzorů „S-Tier“ Hall Effect Gen3, která nastavuje nový standard pro herní odezvu, sníženou hlučnost, lepší přesnost a konzistenci.

Dostupnost a cena

Nová generace klávesnic Apex Pro Gen 3 je nabízena v plné velikosti, TKL (bez numerického bloku) i jako bezdrátová TKL Wireless. Celosvětově jsou dostupné prostřednictvím www.SteelSeries.com a u lokálních prodejců za doporučené koncové ceny:

• SteelSeries Apex Pro Gen 3 za 259,99 euro

• SteelSeries Apex Pro TKL Gen 3 za 239,99 euro

ICTS24

• SteelSeries Apex Pro TKL Wireless Gen 3 za 289,99 euro

Zdroj: SteelSeries

Čtěte dále

Matěj Kopecký (Epson): Zářná cesta projektorů
Matěj Kopecký (Epson): Zářná cesta projektorů
Acronis: Požadavky NIS2 aktuálně splňuje necelá desetina českých firem
Acronis: Požadavky NIS2 aktuálně splňuje necelá desetina českých firem
Arrow Electronics je distribučním partnerem roku společnosti Pure Storage
Arrow Electronics je distribučním partnerem roku společnosti Pure Storage
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Martin Hempl (MMD)
Anketa ChannelWorldu o monitorech: Odpovídá Martin Hempl (MMD)
ComSource: Průměrný uživatel internetu využije denně 4,2 GB dat
ComSource: Průměrný uživatel internetu využije denně 4,2 GB dat
Heureka: Česká e-commerce mezi červnem a zářím povzbudivě rostla
Heureka: Česká e-commerce mezi červnem a zářím povzbudivě rostla